Дете от анонимен донор- какво да кажа

• 9 594
  • 92
  •   1
Отговори
# 90
На въпросът по темата най-вероятно бих дала обяснение, че съм предпочела да си живея живота свободна и щастлива, вместо някой "баща" да ми се бърка в решенията (заедно с цялата му рода както често се случва в Бг) - относно възпитание, образование, местоживеене и т.н. и да проваля моят и този на детето живот. 🤷

Иначе както и Анита казва, не е възможно "лудите" да се развихрят в този случай, защото са защитени от закона срещу всякакви претенции - подписват се декларации още преди донорството и това е доказуемо. И донорът има право да откаже всякакъв контакт с детето или да се съгласи на контакт- той си решава. А майката има право да каже на детето или да не му каже въобще. Аз лично не бих си усложнявала живота да му казвам - има толкова много по-важни проблеми в живота от това... По принцип бих отишла в държава, където донорството е анонимно завинаги (Южна Европа) и няма възможност за издирване и контакти с донора. Само държавите в Северна Европа го правят този номер с разкриване на самоличността след навършване на пълнолетие.
Напълно възможно е. Има всякакви луди, и ако съм аз, разбира се, че ще искам да запазя анонимност поне до 18г на детето.

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 00:28 от WhiteMagic2

# 91
Нещо не е правилно тук.
Бащите не се "бъркат", те са част от живота.
В идин момент за всеки човек идва "кой съм" и това е неотделимо от произхода.
И колкото и да си мислите, че има къде по-важни проблеми от това, точно в един момент се стига до там, че това е номер едно по значение.

# 92
Ще кажеш на детето цялата истина, разбира се поетапно, когато има капацитета да разбере. Защото дете на 2г няма да знае що е донор. Но мъничко по мъничко можеш да го подготвяш да проумее. Да искаш да излъжеш, значи се срамуваш пред детето си за решението, което взимаш. Смяташ, че ще те заклейми, но това винаги го има в зара. Децата с бащи агресори или алкохолици, вероятно също някога са задавали въпроса защо реши точно с този човек да имаш дете. Общо взето във всяка една ситуация, присъстващия родител е този, който поема отговорност. Но това е същината да имаш дете, не само усмивките са за теб, а и тревоги, проблеми, ежедневните трудности. Няма връзка в този свят, която е добре да започне с лъжа.

Общи условия

Активация на акаунт