Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Мартенска вещерска и спортна

• 96 479
  • 2 147
  •   1
Отговори
# 180
  • София

Честит празник, българчета! Добри, лоши, бедни, изстрадали, амбициозни, адаптивни, каквото и да сме - това сме си ние!

Кой каза палачинки? Не чета, не чета,  нищо не чета.

Честит празник на сестричката на Уинд на патерици!

Попи, как е ръката?

Ние сме на мач, нали, да не се отпускаме. Все пак чак в петък е имала, а междувременно сме изгледали още три по телевизията. Sunglasses

# 181
За сводката, при нас е мъгливо, но поне не е студено. Днешният ден е избор на Панди. Казвайте и по другите краища на света как е.

Попи, как е щерката?

# 182
Честит празник 🇧🇬!
Аз празнувам два пъти повече! Днес , освен национален празник е и национален ден на прахосника! Трябва да намеря начин да почета подобаващо празника, няма да се излагаме, я 😂

Попи, дано детето е добре!
Лайла ,  🤗!

При нас засега е слънчево и тихо. После щяло да вали. После пак слънце … . С две думи - женски месец!

# 183
При нас ясно, слънчево, 8°, отдавна не е било толкова студено.
Будна съм от четири. Пия кафе с Нурофен.
Попи, какво стана, имаш ли новини?
Тостери на пресата е закуската у нас. Ще изчакам до 8.30 и събуждам девойките. Голямата започва с матурите тая седмица - осем предмета.
Лейла, как си?
Честит празник!

# 184
Благодаря ви, момичета, че ни мислите. Прибраха се към 2:30h през нощта. Гипсирана е, не разбрах дали е с шина или с цял гипс, ще я видя, като стане. Не са могли да кажат категорично дали е счупена или не, защото на рентгеновата снимка не се е виждало ясно. Имало някаква малка костица, която не винаги си личи веднага на снимка, когато е пукната. Лекарката не е говорила добър английски, ММ и щерка не говорят френски, та толкова са разбрали. След седмица трябва да отидем на преглед, да се види състоянието.

# 185
Честит празник!
Попи, дано не я боли девойката и да заздравее бързо!
Аз черпя с баница с кайма. За пръв път правя, а стана много вкусна и май няма да е за последен. Не е много фотогенична, иначе и снимка щях да кача.
Днес детето е на бабин дом и мисля да се размажа от лежане, имам само три перални да сгъна 😂
Хубав ден, банда!

# 186
  • Пловдив
Добро утро! Честит празник!

Попи, щурави са...ще мине и това!

Лейла, нали се разбрахме да редуцираш тия болни мисли? Вредиш си. Знаеш го...

Свеки прави принцеси с кайма и само кашкавал, пия кафе аз...ама и палачинки бих сгънала Wink

# 187
  • Варна
Честит празник!

Попи, съчувствам ти, после ни пиши като разбереш повече, че ще ви мислим

Палачинки, тостери, банички, принцеси, а? И аз ще се направя, че не виждам Simple Smile

Във Варна е свежо и приятно. Предимно слънчево.

# 188
Попи, най-вероятно е така наречената фрактура зелена клонка. Непълно счупване, по-скоро пукнато. И при моя немирник беше така. Зараства бързо и без усложнения.
Честит празник!
За сводката облачно, не много студено и се опитва да пробие слънчице! Който си беше харесал трети да се усмихва повече, че слънцето да надделее!
Прибра се синковеца, хапна и отпраши към леглото. Доволен като прасе в кал. Добре са си изкарали. Хапките са изчезнали за няколко минути, каза -едва опитах. Аз този път смесих майонеза, кисело мляко, горчица, подправки и уни сос. Наистина станаха много вкусни, опитах една от първата тава.
Един екземпляр само се е напил и веднъж разлели кола, но бързо почистили. Подремнали кой-къде намери - дивани, столове. Ех, младост!

# 189
  • Наблизо
Добро утро :

Ох Попи,дано зарасне бързо..Как пък значи ,тия деца..

Фил,думи нямам,но не ме учудва.Аз съм същата.Преди години не съм си давала сметка,но сега малкото ми приятелки всичко са чужденки.
Немалка част от западняците,в страните в които съм живяла,се делят на две.Едните са тесногръдите,които не виждат по-далече от носа си,ходят на почивка в курорти,в които им говорят езика,но със самочувствие на голямата работа,щото империя нали.Този тип са и тези,които гласуват за силно сините партии.
Другият тип са “отворените”,четящи филосовски и психологични книги,уж съчувстващи ,отглеждащи децата си по Мобтесори,Щайнер,политичност и тн,рециклиращи и тн перфектност и,но само да не им се разваля комфорта ,трябва да си мериш приказките,много тънкообидни и все така тесногръди.И съчувстват до момента,в който нещо почне да интерферира с тяхната идея за света.Те гласуват за силно червените партии,в голяма част защото съответства на образа,в който искат да се представят.
И двата типа обаче се имат за недосегаеми и “проблемите на бедняците не ни засягат”.Първите бягат от тях,а вторите споделят милозливи снимки в социалните мрежи и дават пет евро на асоциация и готово.
Има и много свестни хора,имала съм такива познати и приятели през годините,но се изгубихме.Или те се преместиха или аз,а с някои просто нямаме или те или аз капацитет за повече социални контакти.

Май звуча много горчиво и се извинявам,ако съм засегнала някого,но напоследък много ме дразнят хората.Особено с какво става по света и готовността на масовката да изпращат на гилотина от топлите си домове и философстване с прочетени три статии и ЕЖК.

Лайла,наистина-децата боледуват.Моето е почти постоянно със сопол,ей на сега кашля..Ходим си с парацетамола,противоалергичния сироп и прочие и прочие и гледам да не си го слагам на сърце.Няма как да го опазя и гледам да го подсилвам и да си мечтая за времето,когато ще го израсте..

Кайсийка,много мбого се радвам за татко ти!

Лав,твоят мъж .. да му направят един дебел латексови костюм викам аз..да отскача.

Ако съм пропуснала някой,прегръдка!

Аз съм при мама и ям баница.

Последна редакция: нд, 03 мар 2024, 10:34 от BeautifulM

# 190
  • София
Бюти, тука не се засягаме, говорим си и споделяме. Heart С половинка френска кръв в България и половинка българска във Франция нищо не моЖ ме бутне. Чувала съм всичко - от това, че французите не се къпят със седмици, но се поливат с Шанел 5 с литри, че не обслужват туристи немци с репликите "ние спечелихме Втората Световна Война" до твърдения, че българките са по магистралите и че столицата ни е Букурещ.
Хората навсякъде са тесногръди, мисля аз. С остаряването го разбирам. Но не ми пука. Гледам да са любезни с мен, изисквам си го и ценя малкото, които ми отърват на мирогледа. То и аз кой знае какво л&"%о съм.

# 191
  • Наблизо
Съгласна съм,че навсякъде хората са тесногръди.При нас,в България също.
Повече ме дразни обаче тая идея,че щото са белгийци,французи,англичани,холандци,австрийци (германците в по-малка степен),значи са повече от някой африканец или балканец и някой им е длъжен.
А иначе клишетата съм ги слушала,слушала,дори от собственото ми пришито семейство..С клишета се живее по-лесно,но в никакъв случай по-добре..

# 192
  • София
Никой не е повече от друг, освен близките ми, които са ми най. Ама то е друго.
Бюти, пришито семейство ми хареса като термин. Крада го.

# 193
Такива тесногръди има навсякъде. Подобно поведение и високо самочувствие съм забелязвала сред хора, чиито държави някога са били силни империи - англичани, руснаци например. С французи не съм се сблъсквала, но помня как преди години в Париж приятели се бяха сблъскали с тотален отказ да ги упътят, защото говорят на английски.

Снощи се прибрахме по нощите, едва станах днес, неудобно ми е да се излежавам до 100 часа. Хубаво си прекарахме, МУ много доволен. След малко хващаме към другото гости.

Честит празник!

# 194
  • София
Честит празник!

Общи условия

Активация на акаунт