Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Мартенска вещерска и спортна

• 96 480
  • 2 147
  •   1
Отговори
# 195
  • Наблизо
Да,Бърд..точно тези има предвид.По принцип,ако е само самочувствие-няма проблем,дори си е нужно.Но не и на гърба на хората..Например протестират - дават им лозунгите.Не се казва “Не е достойно за човек”,а “Не е достойно за французин/англичанин”.А иначе че масово емигранти работят за жълти стотинки,живеят по ръждясали фургони,пъхат се по 10 човека в апартамент-няма проблем.Отвърщат погледа или направо смятат,че си го заслужават.Те не са “западняци” или руснаци.Че и при тях го има-чела съм за отношението към киргизите,турмените и тн,който работят в Русия.

Ох айде спирам,че се възпалих тука…
Имам чувството,че тази горчивка при мен има първообраз пришитото ми семейство и най-вече свека.

Честит празник ^_^

# 196
  • София
Честит празник! 🇧🇬

Попи, бързо да й минава на девойката!

Лайла, осъзнаваш проблема си и това е крачка напред. Психолог наистина може много да помогне, но ако нямаш такава възможност, би могла и сама с малки стъпчици. В ерата на интернет имаме достъп до всякакви текстове и видеа. На мен за друг проблем ми помогнаха именно видеа с водена медитация, четене на различни съвети по психологични сайтове, вглеждане в самата себе си и самоанализ. Трудно е, няма лесно, но не е невъзможно щом осъзнаваш проблема. А ние сме тук и ще те подкрепяме, споделяй, ако имал нужда. 🤗

Забравих какво друго щях да пиша. Старост-нерадост! 😂

# 197
  • тук и там
Честит празник на всички българи, независимо къде са!Аз съм си българка, неинтергрирана - за съжаление, или радост, но така или иначе живея на място, където има много чужденци. Разликата просто е, че някои са дошли преди 50 години и вече са второ поколение тук, родени, учили и завършили образованието си тук, други са дошли по-скоро. Примерно, моите деца ,ако нещата продължат така, ще са един вид второ поколение, защото реално са родени или от детска възраст живеят тук.Единият ми съсед е македонец, другият италианец, срещу нас са мароканци, приятелите на децата са естонче, румънче ,което не говри румънски, българчета,италианчета.Това ми харесва тук, като се огледаш-повечето са чужденци, също като нас.

Нашият кафяв проблем се реши.ММ купил един заек, дайте рецепта-май съм готвила само веднъж в живота си, и по спомен не го бях докарала. Децата отказваха преди  да ядат зайче, сега ще ги видя дали са го надмогнали или пак няма да искат да опитат.

Последна редакция: нд, 03 мар 2024, 15:54 от Кайсия

# 198
Кайс, на порции,или цял, в гювеч,или дълбока тава с капак/фолио.Слагаш зеленчуци, овкусяват с червен пипер,малко черен,мащерка клонче,доливаш водичка и винце,олио,или каквото ползваш/всъщност с масълце става топ.Вклюпваш първо на силни градуси около 20тина минути ,намаляш и оставяш да се готви .
   Ако имаш от бързите уреди, някой да каже,аз съм с традиционна фурна.

# 199
Заек правя по тази рецепта - https://pep-4o.blogspot.com/2013/09/blog-post_9851.html . Сланина не слагам, защото не ядем, а за 2 парчета, не ми се купува. По някое време започнах да го мятам направо в крокпота без алкохол.

# 200
Честит празник!

Кайс, тази ми е любима рецепта https://thehappyfoodie.co.uk/recipes/rick-steins-rabbit-stew-with-dijon-mustard/
Нямах естрагон, та ползвах чесън и клонче розмарин.
И разбира се, гръцкото заешко стифадо https://www.giorgostsoulis.com/syntages/kreatika/kouneli-stifado

# 201
  • sf
Счупих една чиния от тия дуралексовите, пръсна се на милион ситни парченца.
После се борих с едно авокадо и си прободох брутално ръката с вилица. Мислех да чистя, ама зарязах всичко.
Метнах един сладкиш със замразени плодове, дано стане, че както ми е тръгнало...
После ще излизам с приятелки.

# 202
  • София
Кайс,  първоначално русият ми мозък под прикритие си помисли, че кафеви проблем е решен със заек и започнах да окайвам горката животинка преди да съм прочела следващото изречение. 😂 То зайчето пак е за окайване, де, но поне се надявам, че са го преселили на оня свят по "хуманен" метод.

Трия. 🙂
🏞️

Последна редакция: нд, 03 мар 2024, 20:45 от Pandachina

# 203
Пантичката да наблегне на рисуването - рисува прекрасно!
Честит празник с пожелания за много здраве и щастие !

# 204
  • Fairbanks, Alaska
И аз искам да мога така да рисувам...

# 205
  • София
Пантата да продължава да рисува. Много е добра рисунката.

# 206
Утро и честит празник!
https://www.instagram.com/reel/C4CvH8_ImUY/?igsh=dHRlNjVwYjB1ajR6

Гледам горното клипче и реших- на тази кълка ще си лежа за България 😀 Започна ли да се замислям.. клипчето се размива и изпарява във въздуха.. Взето решение. Всекидневно виждам как клип и реалност … никаква. Язък ни за красотите.

Попи, дано щерката издържи геройски гипса.. хеле къмто накрая. Килешов беше пощръклял, явно е неприятно.. Да се оправя девойката.
Пантата да върви по стъпките ми и мама и да не я спира. Както моята направи. Мда. Детето рисува чудесно 👍

Като кажете принцеси с кайма или кашкавал ми е много смешно. По нашите земи са или Странджанки, или сандвич с кашкавал. Принцове и принцеси няма тъдява 🤣
Миуту нещо му има на едното око.. като бушониран😟 ще кайш, че към го била 😁

# 207
  • София
Търти, лошо това с окото! Да не е ечемик? Ечемиците на щерката ги мажа с маз Тобрадекс. Всеки път като я водя на лекар това й изписват и вече не си правя труда да я водя. Но не във всяка аптека го дават без рецепта.

Последна редакция: нд, 03 мар 2024, 20:44 от Pandachina

# 208
  • sf
Сериозно ли някой познат те чете тук и би казал на Пантата, че пускаш рисунката й?! 🙄

# 209
Някой може ли да ми препоръча вертикална прахосмукачка? По възможност да не е скъпа и да върши работа на обикновена прахосмукачка поне средна хубост.

Общи условия

Активация на акаунт