Чакаме първите ритничета от СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ мъничета <3

• 31 867
  • 764
  •   1
Отговори
# 345
Мерят всеки път при мен сантиметри и грамове.

# 346
Здравейте, искам да ви попитам в 14 седмица колко тежи бебчо при вас и какъв пол е , защото имам притеснения и утре ще повторим прегледа , за да изтеглим отново.. Благодаря предварително!

Привет Грея, имам от края на 15 седмица теглото, за момиче - 130гр. Много зависи дали техниката е добра, всяко трепване на ръката променя измерването. Моите резултати са от стандартен ехограф, не е с техниката на фетална да кажем. Стискам палци!

Здравей, при мен на 14 точно с момченце ми дава 320грама и въпреки , че изришно ми каза , че ще е голям , защото и с баща му сме високи , просто мира не ми дава и утре ще повторим пак

# 347
Ами то на този етап не може много да се знае как ще е в 9ти месец. А и имай предвид, че те това тегло го мерят спрямо ръстта - т.к бедро, корем и тн. По - скоро бебето е по - дълго и оттам идват повечето грамове. 320 доста ми се виждат, наистина. На приятелка момчето по измервания го изкарваха над 4 кг, роди се 3300, но беше дълъг - 53 см и оттам разликата.
Другото, което е - при гестационен диабет растат повече бебетата.

# 348
Здравейте, искам да ви попитам в 14 седмица колко тежи бебчо при вас и какъв пол е , защото имам притеснения и утре ще повторим прегледа , за да изтеглим отново.. Благодаря предварително!
Здравей, Грея. Аз съм с момиче и е мерена 2 пъти, като в края на 14та седмица първо ми казаха 116 грама, по време на прегледа, което звучеше доста достоверно, но после забялязах в амбулаторния лист е записано 243 гр. В края на 16та отново бях на преглед и тогава са записали, че теглото е 298 гр, което ми се струва малко невъзможно при положение, че със сигурност не вървя напред. И аз обмислях допълнителен преглед, но съм чувала, че ехографите доста се отклоняват, та най-вероятно ще изчакам втора фетална морфология за по точни данни.

# 349
Здравейте, преди малко минах контролен ехограф в болницата и ме изписаха.
Чаках цяла сутрин, защото беше лудница, дали е заради празника днес, не знам, но от сутринта една след друга се появяваха жени, на които са им изтекли водите.

Прегледаха ме и казаха, че всичко е наред, че нямам хематоми и аз помолих за една снимка. Докторката каза добре и натиска копчето за снимка и бебето се завъртя по корем и сложи ръце на лицето си. Толкова се удивихме, защото след снимката пак се обърна по гръб и шаваше. Явно ни чу, знам ли 😀 за пръв път го виждам така.

# 350
Много се радвам, Тотолитка! Това да ти е екшъна тая бременност и вече скучно ежедневие до финал!

# 351
На мен до сега, май само веднъж АГ спомена приблизително че тежи 76гр, това в 12та седмица. Сега съм на преглед чак на 15.04 и сега само гледам как моите кг започват да се вдигат.  Smile

totolitka, много се радвам че всичко е наред!

# 352
Тотолитка, това да беше, сега ще почиваш вкъщи.

# 353
Тотолитка, надявам се от тук нататък всико да е наред с теб и бебе!

Моето кръвно също е ниско попринцип, сега се връщам от консултация и го измериха пак на долна граница, но това коментирахме, че за мен е ок.
Грея в 14+6 го измериха 140гр, и двамата с мъжа ми сме по 180см, слаби. Първото го родих 4кг почни. Може и заради това и твоето да върви напред.по календарите виждам, че 300+гр грама отговаря на 20 седмица+, което си е доста напред и не знам ок ли е толкова голямо разминаване. Чувала съм, че при диабет може да има такива отклонения. Доктора сподели ли, че го притеснява нещо, той ли те вика повторно? Не се притеснявай предварително, както момичетата казаха много зависи от апаратурата и доктора и всяко трепване е от значение.
Относно раждане и кърмене, за мен нищо не е на всяка цена, важно  да има щастлива мама и щастливо бебе.

# 354
Ами то на този етап не може много да се знае как ще е в 9ти месец. А и имай предвид, че те това тегло го мерят спрямо ръстта - т.к бедро, корем и тн. По - скоро бебето е по - дълго и оттам идват повечето грамове. 320 доста ми се виждат, наистина. На приятелка момчето по измервания го изкарваха над 4 кг, роди се 3300, но беше дълъг - 53 см и оттам разликата.
Докторката каза , че е много дълъг бебчо , нищо друго не каза ,каза , че е едно здраво и голямо бебе , баща му е 186 и е доста едър той самия е роден близо 5 килограма и по-надолу видях , че са ме питали дали ме вика тя , не моята баба е доктор и тя има притеснения и затова пак ще ида , но следящия ме лекар , нищо не е казала

# 355
Моя мъж също е доста едър - 195 см/105 кг.
Според мен разминаването идва от дължината на бебето.

# 356
Марти ,моята дъщеря се роди 3.810 / 57см.
Но до последно ми казваха около 3 , така ,че аз много вяра им нямам 😀
В петък на прегледа 13 седмица съм ми казаха около 100 гр но това е много относително .🌷

# 357
А да и моята я изкарваха 2 и 800, тя се роди 3130. Много е относително.

# 358
На мен днес ми стана изключително лошо в мола. Правя дрехи но реших да отида да си купя някоя ,че утре ще ходим да снимаме един подкаст и да си взема нещо ново обаче... от многото хора или не знам от кое толкова лошо ми стана леле..

# 359
Моя мъж също е доста едър - 195 см/105 кг.
Според мен разминаването идва от дължината на бебето.

Надявам се утре като ида , всичко да е наред ще пиша след това , благодаря ви за бързите отговори  ❤

Общи условия

Активация на акаунт