Каква бяла козметика да изберете? На въпросите ви отговаря Аргир Коватлиев

• 46 506
  • 236
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте,

Страдам от папулопустулозна розацея и ми е много трудно да намеря безопасен начин да се грижа кожата на лицето ми да е добре почистена, хидратирана и защитена. Освен това съм на 45, а за антиейдж продукти дори не смея да мисля, защото всяка грешка означава ново възпаление. Същото е и с гримовете - нямам идея с какво да прикрия безопасно зачервяванията по лицето, когато се появят. Имате ли опит или идеи за такъв тип кожа?

Благодаря предварително!

Здравейте!
Розацеята е много неприятно нещо! Освен текстура и цвят е свързана и с възпаление!
Пробвала ли сте зелени неутрализиращи кремове?
Минерална слънцезащита на дермофирми (тонирана)?
SVR, URIAGE и BIODERMA имат няколко продукта, но бих предпочел за подобно състояние да се съветвате и с доктор.
На пазара има няколко грим-продукта за чувствителна кожа, но по моя преценка може и да са неподходящи за подобно кожно състояние!
Какво използвате в момента и какво Ви помага?
Красив ден!
Аргир

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 10:31 от Рaдост

# 196
Здравейте,
Търся богат хидратиращ крем и серум с изчистени съставки. Кожата ми е дехидратирана, сутрин след измиване на лицето, усещам силна опънатост.
Може ли идеи Simple Smile

Здравейте!

Ще трябва да попитам какво значи "изчистени съставки", за да отговоря.
На пазара има доста богати кремове!

Лек ден!
Аргир

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 10:31 от Рaдост

# 197
Здравейте,
След бременност ми останаха пигментни петна по бузите, челото и над горната устна. Като добавим, че кожата ми е смесена, ще кърмя още поне година и съм на 34 години, бихте ли могъл да ме насочите към подходяща козметика?
Също така може ли препоръки коя бюджетна слънцезащита е подходяща?

Здравейте!

Да започнем с това какво използвате в момента?
От почистване до слънцезащита.
След това ще помислим и напаснем рутината Ви!

Здравейте, засега използвам само дневен и нощен крем Vichy 89 Mineral 😅 Използвам различни марки слънцезащитна - последно на Avenue.
Честно казано нямам много време и бих се радвала на рутина с малко стъпки.

Здравейте!

Ще Ви трябва солидна слънцезащита SPF 50 от аптека - тя ще е и дневният Ви крем!
Серум с витамин C за под слънцезащитата сутрин.
За вечер помислете за серум с алфа арбутин и над него крем, в който има ниацинамид!
Това, прилагано от три до шест месеца, би следвало да даде някакъв резултат в избистряне на тена!
Всички продукти тествайте, преди да нанесете на лице, особено тези с активните съставки!

Лек и красив ден!
Аргир

Лек ден!

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 10:34 от Рaдост

# 198
Здравейте! Имам дъщеря на 7.5 години, с бяла и бледа кожа (общо е от светъл тип -  кожа, коса, очи), чувствителна и склонна към лесно раздразнение. От поне година насам трупа много черни точки, които са вече супер видими в зоната на брадичката, като има и върху и около носа. Има лош навик все да си пипа лицето с мръсни ръце навън, но вече не мога да я гледам така. Измивни продукти и мицеларна вода не вършат работа. Моля, посъветвайте ме на каква процедура/почистване да я заведа. Благодаря!

Здравейте!

В толкова ранна възраст рядко се наблюдава засилена мастна секреция, за да се образуват комедони и "черни точки".

Аз лично не съветвам нищо друго освен слънцезащита и измиване с бебешки продукти за лицето, тялото и косата за тази възраст.

Щом обаче имате проблем със себумна секреция и комедони, може да се замислите за дерматолог и преглед/консултация, където кожата може да бъде видяна на живо!

Красив ден от мен!

Здравейте,

Благодаря за отговора! Преди време бях попитала позната дерматолог, препоръча бебешка козметика, но полза няма. След известно време посетихме друг специалист, обясни, че за съжаление вече и в ранна възраст се наблюдавали подобни неща, даде мостри на измивна козметика, но отново без ефект. Ще посетим отново специалист.

Здравейте!

Да, чудесно е да се консултирате със специалист, за да погледне кожата и на живо!

Лек ден!

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 10:34 от Рaдост

# 199
Здравейте,
Може ли да се използва серум с хиалуронова киселина и след него серум с вит.С сутрин?
Благодаря.

# 200
Здравейте! Бих искала да помоля за съвет за добра козметика за лице. На 34 г. съм със суха кожа. В момента използвам това: Mixa Hyalurogel Хидратиращ серум за лице с хиалуронова киселина,    
Skin 1004 Madagascar Centella Почистваща пяна за лице 20 мл, като преди почистващата пяна използвам хидратираща мицеларна вода, крем https://www.aptekapromahon.com/frezyderm-moisturizing-plus-cream … 30-50ml-p-87.html и накрая поставям този крем https://benu.bg/cerave-hidratirasht-krem-za-lice-spf30-52ml-840620?_gl=1*fv9ybr*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=CjwKCAiA-ty8BhA_EiwAkyoa31e5CXv16DfwYmRabB4SeJ-ZtuZg4b3DFbn4KwFBe2MyQQN2WXEHsxoCtaEQAvD_BwE.
Търся дневен и нощен крем с насоченост и към фините линии и озаряване, като ми се иска дневния отново да има spf поне 50. Този на Frezyderm някак не успява да хидратира. Биххсе радвала и на препоръка за околоочен крем.

Благодаря Ви!

Здравейте!

Ами Skin 1004 Madagascar Centella имат много приятни кремчета и дневни кремчета със слънцезащита. Погледнете тях! Щом пяната Ви допада.

Лек ден!

# 201
Здравейте! Интересува ме мнението Ви за козметика на марката Profiderm. Конкретно -https://www.cosmeticsbulgaria.com/product/komplekt-tri-stapki-za-suha-koja-profi-derm-professional/ и   https://www.cosmeticsbulgaria.com/product/eksfoalirasht-pochistv … erm-professional/ . Пише ви 25 годишна. Бих искала да си изградя рутина, с която да предотвратя ранната поява на бръчки 😃нямам проблемна кожа, определям я като нормална. Измивам лицето си с две стъпки-продукти от парфюмерии (предимно на Гарниер). Също, чета за ползите от ретинола, но не знам подходящ ли е за по-млада кожа.

Здравейте!

Ето какво Ви е нужно на 25 за хубава и свежа кожа!
Нежен почистващ продукт, гел или пяна.
Хидратиращ серум с хиалурон или нещо подобно за сутринта.
Хубав дневен крем със слънцезащита, поне 30-ти фактор.
За вечерта може витамин C серум и над него хидратиращ крем с хиалурон, ниацинамид или серамиди.
Може няколко дни и ретинол, ако имате желание.
Тази марка ми изглежда стандартна, не виждам нещо "уау" или пък притеснително!

Лек ден!

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 12:53 от Рaдост

# 202
Здравейте,какви продукти за дневна и нощна грижа бихте ми препоръчали,кожата ми е комбинирана и имам финни линии на челото и под очите,на 35г.съм,ако може да ми напишете точно имената на продуктите ще съм ви много благодарна 😊

Здравейте!

Търсете силно хидратиращи продукти с леки текстури, но добра хидратация.
Добра слънцезащита и нощен крем с ниацинамид или серамиди и хиалурон!
Серум за лице с хиалурон и/или ниацинамид и витамин C серум!

Има много на пазара, ще си изберете спрямо бюджет и доверие във фирмата.

Лек и спокоен ден!

# 203
Здравейте !
Бихте ли ми помогнали в избора на нещо почистващо за лице против черни точки и запушени пори .На 35 г. съм ,със смесена към суха кожа и ежедневно ми излизат нови черни точки и запушени пори ,особено по брадичката и носа .
Вечер почиствам с розовата мицеларна вида на Биодерма , и зелената пяна на Cerave .От време на време използвам Garnier pure activ с въглен ,както и 1%ретонол или 10%ниациамид.Отгоре слагам някакъв хидратиращ крем ( в момента Snp prep и някакъв околоочен.
Тази вечерна рутина ,ок ли е според вас ?
Сутрин не почиствам с нищо , а може би трябва ?
Моля за съвет

Здравейте!
Пробвайте да си почистите и сутрин лицето с измиващата пяна и вижте дали ще Ви хареса!
Моя съвет е серум или тонер с 2% салицилова киселина, ползвате го и над него нанесете само крем, не смесвайте с други активни съставки. Три пъти седмично е достатъчно.

След месец, два... би следвало да видите резултат.

Желая спокоен ден!

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 12:56 от Рaдост

# 204
Здравейте. На 37г. Бих искала да ме посъветвате каква рутина да следвам. Към момента не правя почти нищо. Ползвам измивен гел - https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010020792 . Преди време използвах серумите вечер La Roche-Posay Hyalu B5 и сутрин La Roche-Posay Pure Vitamin C12 без никакъв крем след тях. Ползвала съм и на The ordinary, но трудно се ориентирам в наименованията и не зная кой продукт с кой да комбинирам и кога да слагам.
Иска ми се да стана по-редовна и да се грижа по-адекватно за кожата си - нормална/смесена, в последно време със ситни пъпчици над горната устна, около носа и по брадичката, черни точки по носа и пъпки по време на цикъл. Моля, насочете ме какви продукти е добре да ползвам?

Здравейте!

Ето една примерна рутина:
Нежен почистващ продукт, гел или пяна.
Хидратиращ серум с хиалурон, пантенол или нещо подобно за сутринта.
Хубав дневен крем със слънцезащита, поне 30ти фактор.
За вечерта може витамин C серум или серум с пептиди и над него хидратиращ крем с хиалурон, ниацинамид или серамиди.
Лесно и малко стъпки!

Красив ден!

# 205
Здравейте,
Може ли да се използва серум с хиалуронова киселина и след него серум с вит.С сутрин?
Благодаря.

Здравейте!

Освен ако серумите Ви изрично не съветват да не се смесват, не би следвало да е проблем.
За мен тази комбинация звучи добре!

Лек ден!

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 12:52 от Рaдост

# 206
Здравейте,
Какъв околоочен крем ще препоръчате за суха и зряла кожа? Искам хидратация и озаряване на околоочната зона.

#BGMлоялнапрограма

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 13:46 от monii

# 207
Здравейте, в момента съм по майчинство и кърмя ( 2 месечно бебе). Забелязвам, че кожата ми е много суха и грапава. Продуктите за лице, които ползвах до момента сякаш не ми помагат вече - флуид на Лореал ревиталифт 50ти фактор и хидратеращ дневен крем на Лумене.
Бихте ли ме препоръчали козметика за лице,.а и за тяло, с която да възвърна хидратацията на кожата си? Благодаря!

# 208
Здравейте,
На 33 години съм,със смесен тип кожа.
Какво бихте ми препоръчали като рутина и продукти за следните проблеми :
1.Отпускане на кожата
2.Бръчки и фини линии и контур на очите
3.Несъвършенства и тъмни петна.
Интересуват ме предимно среден към висок клас козметика.

Много благодаря!

# 209
  • София
Здравейте!
След като станах майка се появиха тъмни петънца по слепоочието.  С какъв продукт биха се премахнали най-добре? Как би действал избелващ?
Препоръчвате ли и нощен крем, и околочно олио, серум едновременно?
#BGMлоялнапрограма

Общи условия

Активация на акаунт