Дубай/Тема 17/

• 44 032
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
AniSim, благодаря отново. Някой да е ходил на сафари от Абу Даби, да препоръча фирма?
За Марината на коя метро станция се слиза, за да е най-близо? Че гледам круиза с вечеря с трансфер от хотела излиза доста по-скъпо от колкото без трансфер. И се чудя ако на отиване отидем с метро, а на връщане вземем такси до хотела, дали въобще ще спестя нещо  Satisfied ( преди круиза искаме да отидем по светло да се разходим по Марината, а след круиза вече ще е тъмно). Хотела ще е до Мола на Емирствата.
А от Марината как се хваща такси? Има ли стоянка там някъде? Пред Марина мол?

# 196
Откъде можем да закупим от прословутият  дубайски шоколад на прилична цена? Много искам да го пробвам 😀

# 197
  • Бургас
AniSim, благодаря отново. Някой да е ходил на сафари от Абу Даби, да препоръча фирма?
За Марината на коя метро станция се слиза, за да е най-близо? Че гледам круиза с вечеря с трансфер от хотела излиза доста по-скъпо от колкото без трансфер. И се чудя ако на отиване отидем с метро, а на връщане вземем такси до хотела, дали въобще ще спестя нещо  Satisfied ( преди круиза искаме да отидем по светло да се разходим по Марината, а след круиза вече ще е тъмно). Хотела ще е до Мола на Емирствата.
А от Марината как се хваща такси? Има ли стоянка там някъде? Пред Марина мол?
[/quotе/]

Слизате на Дубай Марина, 7-8 минути и сте на Марината.Пред мола е пълно с таксита, да кажем 15 минути от там от където ще отплавате.

# 198
Откъде можем да закупим от прословутият  дубайски шоколад на прилична цена? Много искам да го пробвам 😀
В България ли? И в Турция вече го предлагат. В Дубай го продават на едно единствено място. Отварят в определени часове, вероятно има опашка. Четох че може и заявка да се направи.

# 199
Здравейте! Мога ли да помоля за насоки от към атракции в Дубай, кое си заслужава да се види като говоря за всичко общо красиви гледки, градини, маркети и др.
Благодаря предварително!

# 200
Никъде в темата  не открих отговор на следния въпрос: С какво приложение говорите с България,защото разбрах, че вайбър,ватсап и месенджър са заглушени в Дубай.
По вайбър без проблем. Не са заглушени от вас чувам това

# 201
gk77, благодаря. 
Да попитам кеш мога да тегля от банкомати само в моловете, нали? В такситата кеш ли се плаща или с карта? Доколкото си спомням картата за градския транспорт се зареждаше на едни машини на метро станциите и можеше да се ползва и в таксито? Сега така ли е още? Ако сме трима, можем ли в метрото да маркирам за трима с една карта или трябва да купя на тримата по една карта? Също да питам за СИМ карти за интернет. Понеже кацаме посреднощ и на летището надали ще е отворено, от къде в града може да се вземат такива карти? И дали карта купена в Абу Даби, ще важи и за Дубай? Предполагам оператора е един, ама все пак да питам...😁

# 202
gk77, благодаря. 
Да попитам кеш мога да тегля от банкомати само в моловете, нали? В такситата кеш ли се плаща или с карта? Доколкото си спомням картата за градския транспорт се зареждаше на едни машини на метро станциите и можеше да се ползва и в таксито? Сега така ли е още? Ако сме трима, можем ли в метрото да маркирам за трима с една карта или трябва да купя на тримата по една карта? Също да питам за СИМ карти за интернет. Понеже кацаме посреднощ и на летището надали ще е отворено, от къде в града може да се вземат такива карти? И дали карта купена в Абу Даби, ще важи и за Дубай? Предполагам оператора е един, ама все пак да питам...😁
Всеки трябва да си има индивидуална карта за метрото. Картите могат да се заредят на машините в метростанциите, може и при служителите, но там опашката винаги е голяма.
Такситата може да се плащат и в брой, и с карта, но с картата за градския транспорт не сме плащали такси, даже не знаех, че е възможно.

# 203
Доня Роса, благодаря.
Темата не е много активна, има ли някой скоро завърнал се да даде повече информация?
Дъщеря ми ходи лятото по къси дънкови панталони и тениски, сега се чудя в Дубай ще може ли така да се разхожда? Въобще деца между 10-15 години с какво е желателно да се обличат? Бях там, но честно казано не помня да имаше деца и как са били облечени...Rolling Eyes
Вашите малки тинейджърки с какво пътуваха?

# 204
  • Бургас
Доня Роса, благодаря.
Темата не е много активна, има ли някой скоро завърнал се да даде повече информация?
Дъщеря ми ходи лятото по къси дънкови панталони и тениски, сега се чудя в Дубай ще може ли така да се разхожда? Въобще деца между 10-15 години с какво е желателно да се обличат? Бях там, но честно казано не помня да имаше деца и как са били облечени...Rolling Eyes
Бяхме през март, детето тийн по къси дънки и тениски, те рускините дори по голи пъпове си се разхождат😂

# 205
Обреклото в Дубай е свободно единствено в джамии и представителни сгради има изисквания както навсякъде .
Аз отдавна не съм тинейджър ама там си ходих по къси панталонки ,
Дори и да правиш нещо ,което не е прието съвсем любезно те молят да не го правиш 😊

# 206
Аз се върнах преди 2 дни, всички се обличат както си искат, с гол пъп, къси поли, рокли - няма ограничения, единствено в джамията в Абу Даби и президенството на шейха имаше изисквания, а с нас там при посещението имаше дете на 6-7 г. - тя си беше с къси панталони и тениска, няма изисквания за децата.

# 207
Доня Роса, благодаря.

lunna pateka, ние бяхме последно февруари. Нашата девойка, на 14 години, си ходеше облечена с къси панталони и тениски, както си ходи обикновено облечена лятно време. Единственото, с което се съобразявахме там, беше ние с нея да пътуваме в дамските вагони на метрото, а мъжът ми и синът ми в мъжките. И това не толкова заради облеклото, а защото тези вагони бяха по-свободни.  Като с метро пътувахме само извън час пик, защото тогава тълпата във всички вагони е невъобразима.

# 208
Доня Роса, как се познават кои вагони са за жени?  Ние ще сме декември и ще е лудница, така предполагам. Да те питам в такситата кеш ли плащахте или с карта?

# 209
Вагоните за жени са в розово-лилав цвят, по самото място за изчакване за качване в метрото пише. Такситата може и в кеш, и с карта. Simple Smile Ние ползвахме 2 пъти и платихме кеш.

Общи условия

Активация на акаунт