Дубай/Тема 17/

• 44 061
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Вчера се върнахме от Дубай. Като пристигнете на летището на гишето за проверка на паспорта ви дават и безплатна сим карта с 2гб валидни 24часа. След изтичането им получавате нотификация на телефона че може да си закупите още гб -ти с карта направо от телефона  които са си валидни докато бъдет изчерпани. Аз си купих 2гб за 25лв и ми бяха достъчни за 1 седмица в Дубай. За една седмица в Дубай посетихме Градините на чудесата , Рамката, Музеят на Бъдещето , Дубай Марина с бързоскоростна лодка , сафари в пустинята , Глобал Вилидж, плаж Джумейра и разбира се Дубай Мол /Фонтатините/Бурж Халифа.  С метро и автобуси се придвижвахме само.От всички атракции сафарито в пустинята беше най-яко. Не го пропускайте ! Заслужава си!

# 466
Аз в момента съм в Дубай. Да кажа за еСИМ от airalo. Купихме 2 карти, едната се инсталира и заработи без проблем на Айфон, другата на Xiaomi последен модел не иска да заработи. Пише, че е инсталирана, минахме инструкцията и въпреки това не иска да тръгне мобилния интернет. Предполагам, че е от хващането на оператора Etisalat. Макар, че ръчно го инсталирам, не съм сигурна, че хваща именно него. Никъде на телефона не изписва кой де факто е хванатия оператор. Du е другия оператор и мисля, че е по-добрия и по-силния оператор. Това е от Абу Даби, ще видя другите дни как ще е в Дубай, но надали ще проработи.... Мисля, че с физическа СИМ е по-лесния вариант. С Xiaomi въобще много трудно минах по ръководството с инструкциите, просто ги няма тези настройки. Така, че внимавайте какви СИМ карти купувате...Hug

# 467
Здравейте, дали освен летище Дубай и летище Абу Даби предоставя такива безплатни сим карти?

# 468
  • Бургас
Здравейте, дали освен летище Дубай и летище Абу Даби предоставя такива безплатни сим карти?
Две поредни години летим до Абу Даби , никой не ни е предлагал.На самото летище има щанд на два мобилни оператора , но обслужването е със скоростта на костенурка😡.

# 469
Дами, помагайте.
С 3 девойки сме в Дубай, които от 8 до 22 часа са на състезание и нямат никаква възможност да разгледат града.
Какво можем да им организираме след 22 часа за утре и събота вечер, така че да не си тръгнат важат?

# 470
  • Русе
Здравейте,
предстои ни пътуване в началото на януари. Гледам прогнозата за времето - между 15 и 25 градуса, но не знам колко е вярна.
Мислите ли, че с маратонки, дънки, тениски и пролетно яке ще ми е добре? Има ли смисъл да нося нещо късо?

# 471
Две поредни години летим до Абу Даби , никой не ни е предлагал.На самото летище има щанд на два мобилни оператора , но обслужването е със скоростта на костенурка😡.

И на нас на Абу Даби никой не ни предложи СИМ карти.
Много бавно стават повечето неща тук...Stuck Out Tongue Winking Eye Проверките при излизане на летището, чакане да дойде таксито, което предварително бях букнала. То вярно, че WIZZ закъсняха с 1 час, но и самото вземане на багажа, паспортни проверки и т.н. отне много време. После в хотела в Абу Даби пак нерви, защото макар че букнах стая за 3ма възрастни, дивана за третия човек не беше оправен за спане и нямаше нито чаршафи, нито възглавница. А в банята имаше чисти хавлии само за 1 човек?!? Даже не се разправях, защото на другия ден сменихме хотела. В другия хотел пък в 17:00 стаята ни още не беше оправена, но нямах нерви и там да се разправям, просто защото беше добра оферта за апартамент с включена закуска и вечеря. Там поне бързо изчистиха и като компенсация за закъснението, ни бяха оставили 1 кошничка с плодове на масата....
В момента сме в Дубай, хотела ни е хубав, но вътре климатика беше настроен на 16 градуса и е без опция да се промени настройката. Адски студ, спряхме го и температура се вдигна само до 17,5 градуса и това е. Честно казано и в къщи лятото не стоим на такава температура. А тези дни в Дубай и Абу Даби е доста по-хладно от нормалното за декември, облаци и вятър. Иначе другото си е супер, цените доста са се вдигнали от предния път когато бях тук преди няколко години. Кафе 5-6 евро в мола ми се вижда доста скъпо. Също така ми прави впечатление, че ако платиш с карта имаш опция да избереш да платиш в дирхами или в евро и курса в двата случая е доста различен. За това кафе от 30 дирхама, един път ти струва 5 евро и нещо, в другия случай 6 евро и нещо...  При теглене кеш ти взима 6,5% такса... Поне това са ми впечатленията до момента...

# 472
  • Бургас
Здравейте,
предстои ни пътуване в началото на януари. Гледам прогнозата за времето - между 15 и 25 градуса, но не знам колко е вярна.
Мислите ли, че с маратонки, дънки, тениски и пролетно яке ще ми е добре? Има ли смисъл да нося нещо късо?
През деня е ок, но след 6 е бая хладно.Дънки, тениска , дънково яке и отгоре леко пролетно и пак ми беше хладно.

# 473
  • София
Може би минава някакъв студен фронт, аз всичките вечери съм била по къс ръкав и боса по сандали. Само в транспорта е студено заради климатиците.

# 474
Може би минава някакъв студен фронт, аз всичките вечери съм била по къс ръкав и боса по сандали. Само в транспорта е студено заради климатиците.

Да, студен фронт е мисля. Днес около Бурж Калифа вечерта беше топло, по рокля без връхна дреха ми беше добре. А снощи в Global village умрях от студ и с яке... В метрото наистина е много студено. В Дубай мол е лудница тия дни, страшно много хора. На плажа по обед става топло, но водата не е за къпане, доста е студена. На такситата не можах да им хвана тарифите, всеки взема различно, въобще цената мисля не е на километър. Поръчвам от приложението Careem, но май излиза по-скъпо, отколкото ако спра такси от тия с шарените покриви. Единичен билет за метрото (книжен билет) е 8 евро.

# 475
  • на земята
Вчера се върнахме от Дубай. Като пристигнете на летището на гишето за проверка на паспорта ви дават и безплатна сим карта с 2гб валидни 24часа. След изтичането им получавате нотификация на телефона че може да си закупите още гб -ти с карта направо от телефона  които са си валидни докато бъдет изчерпани. Аз си купих 2гб за 25лв и ми бяха достъчни за 1 седмица в Дубай. За една седмица в Дубай посетихме Градините на чудесата , Рамката, Музеят на Бъдещето , Дубай Марина с бързоскоростна лодка , сафари в пустинята , Глобал Вилидж, плаж Джумейра и разбира се Дубай Мол /Фонтатините/Бурж Халифа.  С метро и автобуси се придвижвахме само.От всички атракции сафарито в пустинята беше най-яко. Не го пропускайте ! Заслужава си!
Здравейте,на място ли запазихте за Музеят на Бъдещето,ще пътуваме за Нова година не ми дава налични билети за нито един ден.
Благодаря

# 476
  • Бургас
Здравейте,на място ли запазихте за Музеят на Бъдещето,ще пътуваме за Нова година не ми дава налични билети за нито един ден.
Благодаря
Мисля, че няма проблем да си вземете на място. Когато търсих едва намерих през н-тото приложение, а на място видях много хора да си купуват без проблем. Лично мнение не си заслужава парите.

# 477
  • Пловдив
Билетите за Музея на Бъдещето ги взех 1 месец предварително. На място нямаше налични. Един англичанин искаше да си купи и му казаха че първата възможна дата е 6ти януари. Не е лош музея но наистиа очаквах повече.Аника -робота примерно е много зле.Чат джи пи ти ми дава доста по -адекватни отговори отколкото тя.

# 478
Цената на такситата е на километър и зависи от това има ли задръствания или не. Ако няма мисля беше 6 дирхама на километър, а ако има задръствания съответно 12 на километър. Това дали има задръствания се определя доколкото разбрах централизирано, т.е. не си го определя всеки шофьор.

# 479
След седмица ни престои пътуване за НГ и прочетох, че е студено в момента в Дубай. Според вас на какви дрехи да заложим, не сме ходили досега и нямам представа по дебели или по летни дрехи, понеже ще сме само с раница и малко куфарче нямаме особено много място! Водата дали ще е подходяща за къпане?

Общи условия

Активация на акаунт