Дубай/Тема 17/

• 44 059
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
След седмица ни престои пътуване за НГ и прочетох, че е студено в момента в Дубай. Според вас на какви дрехи да заложим, не сме ходили досега и нямам представа по дебели или по летни дрехи, понеже ще сме само с раница и малко куфарче нямаме особено много място! Водата дали ще е подходяща за къпане?

В момента сме в Дубай. Хладно е. Единствено на обед става топло, по къс ръкав. Вечер само около Дубай мол е приятно, защото не духа. На Марината имаше вятър и то доста студен (особено ако се качите на круиз). За къпане не става, на плажа има хора, но желаещите за къпане са много малко. Вземете си и летни дрехи и нещо по-топло - плътен суитчер например или пролетно яке. Тук има хора на двете крайности - с дебели якета и с джапанки и потници. Joy Времето в момента тук прилича на ранна пролет в Бг, когато сутрин и вечер е хладно и даже студено, а през деня напича и става доста топло. Но ако няма вятър, времето е "меко"...  В метрото, моловете, някои таксита, хотелите е хладно, заради надутите климатици...

# 481
  • София
След седмица ни престои пътуване за НГ и прочетох, че е студено в момента в Дубай.  Водата дали ще е подходяща за къпане?
Плажният сезон в Дубай с температура на водата около и над 25 градуса завъшва в края ноември и започва след 1 април. Не че не може да се топне в морето човек и през останалото време на годината, но то ще е на принципа- пени се не пени, че се яде, тоест само за да се каже, че си се "къпал".

# 482
Нашето второ посещение в Дубай и Абу Даби приключи. Доста изморително се оказа, не сме се спряли 7те ни дни тук и пак не можахме всичко да видим. В Дубай посетихме Global village, Мединат Джумейра, Джумейра бийч, Бурж Ал Араб, пихме кафе в едно много интересно кафене Forever rose cafe, Дубай мол и Бурж Калифа, имахме полудневна екскурзия до суковете в Дейра, прекосихме Креек с лодка, посетихме един музей за тъкането на килими и гоблени, хотел Атлантис, Рамката, Мола на емирствата, вечеряхме на лодка по Марината, Миракъл гардън и Ibn Battuta mall (който между другото е много интересен мол). От този мол има директен бърз автобус до летището на Абу Даби, тръгва на всеки кръгъл час, 35 дирхама е цената, 1 час и 15 мин е по разписание. В Абу Даби също програмата беше пълна. От Абу Даби беше вечерното ни сафари с Rayna tour (добре и интересно организирано, но доста студено беше вечерта в кампа). В Абу Даби някак беше по-спокойно, по-малко хора, макар трафика да беше също натоварен... Та така, изморени, малко настинали от това променливо време и климатиците навсякъде, но с много емоции и спомени, с два доста дълги и неудобни нощни полета, завърши приключението ни в Дубай... Hug

P.S. Понеже имах запитване за автобусите от Дубай до Абу Даби, ще сложа и тук информацията, може на някой да му е полезна...
Вземате метрото до Ibn Battuta mall (така се казва и спирката на метрото), излизате от станцията и отсреща е мола. Дели ги едно шосе, като над шосето има нещо като мост. Всъщност под моста преди да пресечете шосето е нещо като автогара. От там тръгват автобусите за Абу Даби. Има 2 вида автобуси - червени автобуси, мисля бяха номер 101 (на тях отпред има светеща табела и пише Abu Dhabi). Тези червени автобуси спират на повече места, пътуват около 2 часа и в Абу Даби спират на Централна автогара (Central bus station). Те тръгват на всеки 20 минути от Дубай. Те са за тези, които искат да отидат до центъра на Абу Даби. Те струват 25 дирхама и билети за тях се купуват от гише вътре в метро станцията Ibn Battuta. Другите автобуси са тъмно зелени на цвят, те не спират никъде и директно отиват на летището на Абу Даби, струват 35 дирхама. Билети за тях се купуват от една будка на самото място от където тръгва автобуса (ако метро станцията ви е в гръб и гледате към мола, будката се пада леко напред в ляво, преди шосето). Плаща се или кеш или с карта (дебитна или кредитна). Тръгват на всеки кръгъл час, но е добре 30 мин преди това да се отиде и да се купят билети, че стават опашки. Сега вечерните часове доста хора имаше за летището и автобуса бързо се пълни. Въобще е добре да се тръгне доста по-рано за летището на Абу Даби... Че има трафик, автобуса бързо се пълни с хора, на летището много хора и проверките стават бавно...

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 13:52 от lunna pateka

# 483
lLunna pateka,може ли да споделиш името на хотела в Абу Даби със закуска и вечеря?

# 484
lLunna pateka,може ли да споделиш името на хотела в Абу Даби със закуска и вечеря?

Copthorne downtown hotel Abu Dhabi

# 485
Здравейте! Летим 2-ма за Дубай с полет през Абу Даби на 04.02.25г. за 4 дни. Решили сме да не тичаме интезивно по атракции, а предимно плаж и разходки. От Агода резервирах приличен хотел 4* на Марината. Все пак, ако времето се случи неподходящо за плаж, мисля да направим няколко забележителности.. Фонтаните, сафари в пуснинята с камили и атв и  какво още, но да не е далече от Мараната?

# 486
  • София
Вечерен круиз по Марината.

# 487
  • Бургас
Здравейте! Летим 2-ма за Дубай с полет през Абу Даби на 04.02.25г. за 4 дни. Решили сме да не тичаме интезивно по атракции, а предимно плаж и разходки. От Агода резервирах приличен хотел 4* на Марината. Все пак, ако времето се случи неподходящо за плаж, мисля да направим няколко забележителности.. Фонтаните, сафари в пуснинята с камили и атв и  какво още, но да не е далече от Мараната?
Музея на бъдещето е на мисля 4 спирки с метрото.

# 488
lunna pateka,благодаря за отговора.

# 489
  • тук-там

Февруари - абсурд за плаж....студено е.  За плаж се ходи от последна седмица на март и нататък.

# 490
  • София
Аз нещо се разубедих за музея на бъдещето , ще отидем дотам и на място ще решим дали ще го гледаме.

# 491
  • Русе
Как мислите,
в началото на януари подходящи ли е да посетим басейн Аура?

# 492
Здравейте. Планирам нашето първо посещение в Дубай и този форум е първият ми приятел. Simple Smile
Вече зная, че през едноседмичната ни ваканция един ден ще отделим на Абу Даби. Още повече, че там е летището, на което ще кацнем и излетим. Ясно, че първия или последния ден ще видим голямата джамия, президентския дворец, хотелът до двореца и Лувъра. За първата нощувка (нали Уиз еър каца след полунощ и много опции няма) съм резервирала Premier Inn до летището, с безплатен летищен трансфер. От тук нататък, обаче имам много колебания и моля за съвети.
Дали за следващата нощ да запазя хотел в центъра на Абу Даби, за да можем този ден да посетим набелязаните обекти, след което да се придвижим до Дубай за още няколко дни и последната сутрин да се отправим директно към летището, където разбирам, че трябва да сме поне 3 часа преди полета. Другият вариант на програмата ми е рано сутринта след пристигането ни, да се върнем с безплатния шатъл до летището, от където да вземем автобус към Дубай. Там да отседнем за 4 нощи (и 5 дни) и последните 2 нощувки да планирам в Абу Даби, за да имаме там цял ден за разглеждане на набелязаните цели. Последната сутрин отново ще е посветена основно на пътуване до летището, което от центъра на Абу Даби е на около час и половина, колкото и от Дубай. Не зная защо съм толкова нерешителна този път при организиране на програмата, но имам нужда от помощ и приемам с благодарност всякакви мнения.
Кола твърдо няма да наемаме. Предпочитаме да се справим с обществен транспорт, но може и таксита да ползваме за неголеми разстояния.

# 493
  • София
Как мислите,
в началото на януари подходящи ли е да посетим басейн Аура?
винаги е подходящо да посетите басейн Аура. Стига да успеете да закупите билети.
Ние бяхме на басейна преди двайсетина дни, на 2 декември, в сесията от 10 до 14 часа, сектора към Дубай Марина шезлонги първи ред.
Беше много топъл и слънчев ден. Изберете или тази страна, или в краен случай сектора към града, защото останалите два сектора - към Палмата и към Бурж Ал Араб са север и запад, и духа дори при слънчево време силен вятър. А в началото на януари, когато и температурите са ниски ветрилника ще е жесток.
Иначе басейна е подгряващ и в него няма проблем, но като излезеш от него ще ви е студеничко.

# 494
  • Русе
Роже, благодаря много!
Наистина местата са кът. Запазих от 15 до 19 ч, мека маса към Палмата. Каквото - такова.
Сега искам да букна и билети за Бурдж Халифа, по залез. За колко часа да е това и колко време може да сме горе? Моля и за сайт, който предлага най-добрата цена.

Общи условия

Активация на акаунт