Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 84

 • 30 450
 • 826
 •   1
Отговори
# 285
 • Мнения: 848
Моя доктор изписва дуфастон, но шпа и витамини, но това си е стандартна практика при него.
Здравейте,в ранна бременност -6г.с освен фолиева киселина,друго пие ли се ?
Това ми предписаха на мен ,а моя позната има дуфастон,магнезии ,но шпа ,фолиева и някакви витамини...та чудя се изобщо необходимо ли е всичко това или просто ей така ..

# 286
 • Мнения: 127
До установяване на пулс и аз бях само на фолиева киселина. След това ми изписаха вече други витамини. А прогестероновите препарати не са задължителни, по преценка на АГ-то и спрямо личния случай. Имайте му доверие и особено не сравнявйте с други дами. При подобни колебания, винаги питайте АГ-то, не си изписвайте сама прогестерон!

# 287
 • Мнения: 5 499
На фолиева бях и аз, но като видяхме, че са две изписа Утригестан - превантивно.
Иначе само фолиева и но шпа при нужда.

# 288
 • Мнения: 407
В събота (тогава бях 4.г.с +5, 7-8 дни закъснение) пуснах ЧХГ - 3661, прогестерон - 92.76 nmol/L. Считате ли това за нисък прогестерон? На преглед съм в четвъртък при АГ.

# 289
 • София
 • Мнения: 1 306
Не е нисък, супер е. 28 ngml e конвертиран.

Ето таблица за прогестерон по седмици:

# 290
 • Мнения: 96
Зависи от доктора. Ако сте в София аз се записах при д-р Катя Венкова. Дамата е супер разбрана и доста педантична. Аз съм след инвитро и с 1000 изследвания, прегледа си всичко. За мой късмет бременността ми протича по учебник и нямам някакви допълнителни нужди от изследвания и прегледи. Много се чудех как да процедирам, но обичайната ми АГ работи в Токуда и изражда там. Аз реших че не искам да раждам там и съм при д-р Дяволов в МД. От там позната от родилна зала, препоръча д-р Венкова и това са. Отделно ФМ в Марковс при д-р Павлова, която даже ми каза, че ако Дяволов изрично не препоръча, няма нужда от 3та ФМ.

Относно документите - трябва Ви направление от ЛЛ №9, ако не се лъжа, но ЛЛ си знае

Здравейте. Искам да питам тези от вас, които ходят, и на частно, и се следят по ЗК как го правят? Първо започнахте да се следите по ЗК или първо на частно? И говорите ли на лекаря например по ЗК, какво са ви казали на платените прегледи например или пред свеки се правите, че той/тя е единственият Smile

Вчера посетих АГ по ЗК в близката поликлиника до нас, но направих грешката да и покажа амбулаторен лист от частният преглед. Мисля, че тази по ЗК се обиди горката, че не е единствената и ме изгони.
Наистина ли тези лекари са толкова чувствителни на тази тема?

И друго да попитам. Като отново си избера някой по ЗК, какви документи да и представя? Аз нямам смелост вече нищо да и показвам. Ще отида вече в 15 гс сигурно и то аз съм инвитро. Бива ли, да и разправям, че съм естествена бременост и наскоро съм разбрала? Пълен ужас ми е. Благодаря! Flowers Hibiscus

# 291
 • Мнения: 54
Здравейте
 А в коя седмица от бременността ви направиха биохимичен скрининг

# 292
 • Мнения: 119
Здравейте
 А в коя седмица от бременността ви направиха биохимичен скрининг
13г.с.

# 293
 • Мнения: 65
Здравейте
 А в коя седмица от бременността ви направиха биохимичен скрининг
Здравей,аз направих БХС в 13 г.с.

# 294
 • Мнения: 443
Магнезий се изписва след 15 г.с., защото преди това няма рецептори за него и няма да има никакъв ефект върху матката. Simple Smile Но и да се приема преди това, няма да навреди нито на майката, нито на плода. Явно е презастраховане тази ранна употреба.
На мен, примерно, ми бяха изписали в 9 г.с. Алеракт, а вече като получих контракции, преминах на Магнерич.

# 295
 • Мнения: 54
А някой запознат ли е дали с ранна фетална морфология могат да се изследват за различните хрпмозомни аномалии като синдром на Даун, синдром на Едуард и на Патау или това става само с биохимичен скрининг
Също така феталната морфология може ли да се извърши от проследяващия АГ, разполагащ с необходимото

Последна редакция: вт, 23 апр 2024, 10:27 от djidji96

# 296
 • Мнения: 309
А някой запознат ли е дали с ранна фетална морфология могат да се изследват за различните хрпмозомни аномалии като синдром на Даун, синдром на Едуард и на Патау или това става само с биохимичен скрининг
Също така феталната морфология може ли да се извърши от проследяващия АГ, разполагащ с необходимото

Феталната морфология се прави от специалист - ако следящият е такъв, може да направи. На нея се оглежда развитието на бебето, като има физически белези, които могат да ПРЕДПОЛОЖАТ за наличие на някои от синдромите. Но БХС изчислява каква е вероятността. Гледат се резултатите и от двете, за да се прецени по-добре.

# 297
 • София
 • Мнения: 1 306
Фетална морфология се извършва от специалист по фетална морфология, сертифициран е най-предпочитан вариант. Не всеки АГ практикува и това.
БХС изследва плода за аномалии и е част от ехографското изследване. За мен не е достоверно, тъй като е просто една статистика. Изследва се ЧХГ, плазмен протеин PPAP, плацентарен растеж. Може да покаже риск от прееклампсия. Ние правихме пренатален тест, с фетална фракция да сме спокойни, т.е. това е ДНК на бебето секретирана в майчината.

 БХС не сме, дори на феталните казаха, че не е необходимо. А дори да има риск от прееклампсия, лично в моя случай не мога да приемам медикаментите.

# 298
 • село в ямболско
 • Мнения: 6 707
Всъщност се прави ФМ от мн АГ док, без Сертификат.
В нашият град е само един със сертификат. Имах една ФМ, АГ при който ходих ми а прави , той няма сертификат..

# 299
 • София
 • Мнения: 1 306
Прави се, знам, да, но според моя следящ бременност е много желателно да е сертифициран и да прави само фетална. Wink
Написала съм достатъчно подробно.

Общи условия

Активация на акаунт