Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 2)

• 35 414
  • 757
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря, rgold, сигурно е така при и дъщвря ми. Просто се чувствам смазана от това събуждане през нощта, дори и само 2 пъти да е, много ми влияе. 😴

# 481
Благодаря, rgold, сигурно е така при и дъщвря ми. Просто се чувствам смазана от това събуждане през нощта, дори и само 2 пъти да е, много ми влияе. 😴
Аз свикнах, защото първите 5 месеца се събуждаше по 4-5 дни в периода 00:00-7:00 ч… та сега ми се струва песен. От известно време лягам следобед с нея, защото тогава спи по-дълго и успявам да си почина добре.

# 482
Боби що я мъчиш с тази попара? Нито е хранителна нито важна. Закуска ли се опитваш да вкараш?
Тя вече има вкарана закуска и други неща яде сутрин, но попарата я отказва заради сиренето според мен. Как да й давам сирене ако не е в попара? Дайте идея. Blush
Ема има 5 хранения. Рано сутрин АМ, закуска, обяд, следобедна закуска и вечер преди лягане АМ. Следобедната закуска обикновено е каша с/без плодово пюре. Сутрин редувам мляко с бисквити, паста/кус кус с масло (тук ако сложа сирене пак плюе и се мръщи), банан с авокадо и не знам вече с какво да разнообразявам.

# 483
Момичета аз имам друг въпрос. Има ли някоя от вас която се е върнала вече на работа или ще се връща скоро? Как се справите с всичките неща и подготовки.
Със цялата ситуация вкъщи с ММ, приморана съм да се върна на работа от декември. Сега от септември ще ходя само 1 ден в седмицата в офиса, а от декември ще бъда 3 дни в офис и 2 вкъщи. Не ми се мисли колко ще е трудно тогава със нощните ставания и подготовка за детска градина сутрин 🙈🫣
Ако имате някакви съвети или опити да споделите ще се радвам ❤️

# 484
За нощното хранене : не предлагам веднага АМ като се събуди , давам бибата на няколко пъти , докато зареве , преди това е мрънкане . Като вече зареве ставам да направя млякото.  Явно я мъчат зъбите и така се успокоява ли не знам . И тя го изяжда за 2 минути , та може би пък си е гладна .
В неделя я откарахме на море , много и беше готино . Там се научи да седи , защото на басейнчето , което и напълнихме с морска вода седна да си играе . После я сложихме под една палма за снимки и седя и там към 15 мин . Официално вече седи супер стабилно . Лека по лека започва и да лази . Примамвам я с някоя играчка . Тези дни в сложих на проходилката за малко и веднага отива на щорите , измествам я , за да не ги скъса и тя пак отива там , та само това си правим . На бънджито също я слагам вече и там и хареса много , ама малко и омръзна вече ( за няма и една седмица ) . Иначе купихме едно одеяло от пепко , което е с найлон отдолу и в парка го опъваме на тревата и си реших проблема с носенето .
Много ми е кеф , когато се развива така и не ми е еднообразно .

# 485
  • София, България
Bobby, може да пробваш с извара или да го слагаш в пюрето обедното. Аз понякога в него надробявам сиренце Simple Smile Иначе също тка давам и на Плазмон едни малки звездички като кускус. Много ги харесва и тях. Ама то ако проблемът е в сиренето и тях няма да ги яде Grinning

При нощните будения не давам АМ, давам водичка и биба и обикновено заспива пак. Ако се е събудил с рев, при него означава, че има някакъв друг проблем и по-скоро бих го сложила в ергораницата. Мляко вече ако наистина няма накъде, защото не е от глад.

# 486
Попара и аз не давам, мразя този бъркоч и не мога да се насиля да го бутам на детето Simple Smile Сирене слагам към зелнчуково пюре на обед, или в спаначена супичка/някаква вариация на спаначено суфле. Но тя харесва сирене и дори така като й го давам на парченца си го хапва.

Ако детето отказва сирене, дай й почивка. Моята не я карам да яде неща, които виждам, че не харесва - така е с бананите, не ги ще и това е.
Реално аз въртя едни и същи менюта сутрин и следобед - просто да  не се повтарят. Давам кускус с масло и сирене, овесена каша/овесени ядки/грис като или го правя само с масло и ванилия/канела, или добавям малко кокосови стърготини, парчненца плод и т.н. Киселото мляко може да го яде денонощно - по всичко друго прилича на баща си, само по това на мен Grinning
АМ давам два пъти - за вечеря и към 22.30, когато отивам да лягам. Сутрин, обед и следобед са й заместени, но ако сутрин ме мързи някой път - просто правя АМ и после давам нещо да си гризка.

# 487
  • София
Боби аз не се зоря хич да давам определена храна. Той е и на обща храна, каквото ядем ние и той, с всички подправки и сол и всичко, че сме при нашите и тук няма кухня а да готвя отделно още пюрета нямам нерви, на бурканчета готови не искам да кара. Та няма смисъл за едното сирене да даваш попара, ама както решиш.

Да, на кърма е различно те си сучат на поискване, но на АМ заместени хранения почти всички през деня ако са ще иска през нощта АМ. Плодови пюрета не са достатъчни да заместят млечно хранене примерно.

# 488
Някой скоро беше питал за менютата на baby bio- взех на малката едно с козе сирене и едно с пармезан и си изяде всичко. Ухаят на готвено от баба и много се харесаха!

# 489
Някой скоро беше питал за менютата на baby bio- взех на малката едно с козе сирене и едно с пармезан и си изяде всичко. Ухаят на готвено от баба и много се харесаха!
Да, аз питах😊 Благодоря много за информацията🥰 И аз съм харесала тези две менюта, плюс с пуешко и ориз. Ще ги взема и дано и Никол ги хареса!

# 490
Да попитам за тези, които са въвели ядки и семена- какво количество дадохте в началото? От всички алергени само това ми остана да въведа. Знам различните форми под които мога но все пак вие как го направихте?

# 491
И при нас е така от известно време, Keksche. На 2 месец си беше махнала нощното хранене, какво стана от 1 месец, не знам, яде и в 12 и в 4.Като аз още я кърмя и само това е начина да продължи да спи 😃 И аз съм все изнервена, недоспала, всеки ми е крив последните седмици. Не си сама, и това ще мине 🫶🏻. Мислех, че не яде достатъчно, и аз вече включих закуска, обяд и следобедна закуска.  Нямаше ефект. Променях интервали на будуване, намалях и дневния сън, вече сме на макс ИБ за възрастта ѝ, не е и това проблема. Мисля че и не спи много добре защото сме в една стая още и обмислям да я преместя скоро и да видим как ще е. Четох за регресия на съня и скок в растежа  в 8 месец, като не мога да го обясня с друго, все някой скок се оказва 🤣🤣

И при нас положението е подобно.
Сутрин около 9 закуска каша, обяд зеленчуково пюре и то все още 125г й стигат, (голямо бурканче от 180-190г не може да изяжда наведнъж), следобяд плодово пюре или някакво десертно млечно. Понякога имаме 1-2 кърмения между храненията, понякога са 3-4, като често са за успиване. Но зависи от интервалите на хранене, понякога й давам и вечер някакво пюре, защото така или иначе през нощта си става 2-3 пъти за кърмене. Присъединявам се към недоспалите и уморени майки Grinning като в допълнение си имаме и две по-големи деца в лятна ваканция

# 492
Здравейте.
Включвам се с едно питане , на което най-вероятно ще ми се смеете , но все пак ще рискувам.Менструацията ми закъснява с 8 дни вече.Имам симптоми ,че ще ми дойде - болят ме яйчниците и ми излязоха пъпки както обикновено.Вчера сутринта си направих тест и беше отрицателен (втора чертичка въобще не се появи) , днес сутринта направих и втори като има 2 чертички, но са все едно пиксирани и не съм сигурна положителен ли е или отрицателен.Утре ще отида да си пусна кръвен тест за най-сигурно, но все пак да чуя и вашето мнение.Пазихме се и не мисля, но все пак гаранция няма .. Не ме разбирайте погрешно, но не е моментът за второ дете и предпочитам да е отрицателен.
Прилагам снимка

# 493
  • София
Kриси на мен ми изглежда положителен, но нека нещата се случат така като ти ги искаш Hands Pray.

# 494
  • София
Охоо има ... Отивай за нов тест или кръвен направо. Има едни дигитални тестове те нямат грешка

Общи условия

Активация на акаунт