Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 2)

• 35 419
  • 757
  •   1
Отговори
# 495

Този е втория, аз въобще не виждам втора чертичка.Аз ли се побърквам?

# 496
  • София
Има бледа... Или отивай за кръвен или нов тест утре сутринта

# 497
На Престо ми е трудно да кажа има ли нещо. Почти нищо не виждам, а и те често имат изпарителни линии. Другият изглежда положителен, но с тези накъсвания знам ли, не ми се е случвало да изглеждат така чертичките. Само кръвен ще покаже на 100%.
Аз пък тотално се бъгнах. Вторият МЦ след раждането дойде по часовник на 28-мия ден. Следващият на 21-вия ден и сега на 18-тия ден. Както е тръгнало следващия ще го чакам след 2 седмици. Grinning И най-лошото е че ще ме изненада баш за морето и сега мисля варианти как да го изместя.

# 498
  • София, България
Има нещо, ама доста са неясни нещата. 8 дни закъснение не е малко и трябва да е наситен и на престото. Според мен отиди още днес за кръвен и ако е положителен, след 72 часа пак.

Bobby, същото..... от 8 цикъла само един -два пъти ми беше на 28 дни, от тогава на 22 дни и то на 22рия някакво бледо розово зацапване, почва странно и сега на 26-тия ден ми изби. А бе много е странен, даже си бях запазила час за лекарката да видим хубаво дали всичко е наред. Уж на шестия месец всичко изглеждаше окей на ехограф, ама никога, дори след първото раждане, не ми е бил толкова крив цикъла.
И мен ми се пада другия месец на морето... ама аз съм с ментруална чашка, та не се притеснявам.

# 499
Аз ходих на лекар. Колпоскопия чудесна, цитонамазка чудесна. Докторът видя ЗФ, ама това ми е втори цикъл оттогава и предполагам, че се е изчистил вече. Преди прегледа пуснах и хормони и те бяха ОК. Но все пак явно все още се наместват нещата хормонално и ще е малко игра на тото кога ще дойде.
Обаче аз цял живот съм била с адски болезнен цикъл, защото имам ендометриоза. Ами откакто родих няма болка. Дано остане така и занапред, че беше ад преди. По 3 дни гълтах купища болкоуспокояващи. Blush

# 500
  • София, България
Ще те разочаровам като ти кажа, че обикновено до година отново става болезнен. След раждането е безболезнен едно известно време, ама... не е за постоянно. Може обаче да не ти е така силно болезнен като преди. Simple Smile

# 501
  • София
Боби ендометриозата се плаши от бременост!

И моя цикъл е шантав, този сигурно ми е първия дето идва нормално, предните бяха с по една седмица зацапване. Бяха и къси и оскъдни предните, сега беше много обилен, чак три пъти ми пропуснаха превръзките. Та дано вече е влезнал в час...

# 502
Да, знам че може да се върне. Confused Ендометриозата се "храни" от цикъла на жената и понеже 9 месеца го е нямало, тя е затихнала. Обаче едва ли е унищожена напълно и сега като се върна цикъла след някакво време сигурно пак ще се възпламени. Но и 1 година да изкарам без болка ще е добре. С моите 44 години няма да е за дълго. Grinning

# 503
vladislava_b90 Сполед мен ти бъркаш с тези 2 млека едно след друго. За тях вече не е толкова хранително. Аз например сутрин към 6..7 като се събуди давам АМ. После към 10-10:30 каша,плодово пюре,попара..на обяд давам зеленчуково пюре с жълтък или пюре с месо..след това следобяд към 6 давам каша , пудинг,пюре.. и после към 22 давам АМ. На мен ми се събужда от зъбите,защото много го мъчат. Горният проби и да ви кажа честно ми се вижда доста голям.. сега и до него явно ще излиза и се върти вечер,неспокоен..ама от както сам си отказа млякото на 2 месеца не съм давала през нощта мляко..колко и да е мрънкал,да се е въртял не ми е минавало през ум да давам мляко.  Пробвайте с бисквитките на прах на бебелан , които се добавят към млякото. Може да ги засищат повече така и да не се будят.
Моят цикъл за сега си е редовен и винаги в началото на месеца,но винаги толкова обилен😐..надявах се след като родя да се оправи това, но не...7 дни обилноо..
Драгослав вече седи седнал,но нито пълзи нито иска да се изправя сам..общо взето нямаме много видове развлечения.  От другия месец вече ще взимаме кухня и  дано я яде,че той се оказа доста претенциозен..бях притеснена за това БЦЖ дали го имаме ,че аз нищо не виждам,но докторката му с една лупа го прегледа и каза,че има съвсем малко белегче и ни се размина. Ние като го водихме на море беше на 7 месеца и много му хареса ,стояли сме по 15 -20 минути в морето с надуваемия пояс отгоре със сенник.  Сега му давам и разни био зрънчовци . Взе да пие повече вода ,инъче до преди месец не искаше да близне. Сокове също отказва и не е фен на плодовите пюрета. Общо взето при нас е това.  Дайте по една снимка на малчовците във фейсбук групата . 🩷🍀🩵

# 504
  • Сливен
Да се включа и аз.
Има 5 хранения нашето бебе.
05:30-6 Ам
09-9:30 попара
12:30-13 200гр пюре със жълтък или месо
16-16:30 каша с плодове
19-19:30 Ам
На 3 или 3 месеца и половина, отказа нощното хранене.
А иначе от скоро, може би месец, започна да увеличава часовете на будуване - някъде към 2:30-3 часа. Има 1 - 2 къси дрямки и 1 - 2 по-дълги.Това е за сега при нас.

# 505
Момичета, как да се включа във Фейсбук групата? Как се казва? Blush

# 506
БГ-МАМА БЕБЕТА ДЕКЕМВРИ 2023 се казва групата, но трябва purple peanut да те добави

# 507
Purple Peanut, пуснах заявка като си написах ник нейма и данните на бебка. Ще се радвам да присъствам и там. Blush

# 508
  • София, България
Одобрих и теб и КристинаМ. Приемам само хората, които пишат тук ☺ тя не е много активна групата, но има тук там по някой пост.

КристинаМ, пиши какво стана с тестовете Hug

# 509
vladislava_b90 Сполед мен ти бъркаш с тези 2 млека едно след друго. За тях вече не е толкова хранително. Аз например сутрин към 6..7 като се събуди давам АМ. После към 10-10:30 каша,плодово пюре,попара..на обяд давам зеленчуково пюре с жълтък или пюре с месо..след това следобяд към 6 давам каша , пудинг,пюре.. и после към 22 давам АМ. На мен ми се събужда от зъбите,защото много го мъчат. Горният проби и да ви кажа честно ми се вижда доста голям.. сега и до него явно ще излиза и се върти вечер,неспокоен..ама от както сам си отказа млякото на 2 месеца не съм давала през нощта мляко..колко и да е мрънкал,да се е въртял не ми е минавало през ум да давам мляко.  Пробвайте с бисквитките на прах на бебелан , които се добавят към млякото. Може да ги засищат повече така и да не се будят.
Моят цикъл за сега си е редовен и винаги в началото на месеца,но винаги толкова обилен😐..надявах се след като родя да се оправи това, но не...7 дни обилноо..
Драгослав вече седи седнал,но нито пълзи нито иска да се изправя сам..общо взето нямаме много видове развлечения.  От другия месец вече ще взимаме кухня и  дано я яде,че той се оказа доста претенциозен..бях притеснена за това БЦЖ дали го имаме ,че аз нищо не виждам,но докторката му с една лупа го прегледа и каза,че има съвсем малко белегче и ни се размина. Ние като го водихме на море беше на 7 месеца и много му хареса ,стояли сме по 15 -20 минути в морето с надуваемия пояс отгоре със сенник.  Сега му давам и разни био зрънчовци . Взе да пие повече вода ,инъче до преди месец не искаше да близне. Сокове също отказва и не е фен на плодовите пюрета. Общо взето при нас е това.  Дайте по една снимка на малчовците във фейсбук групата . 🩷🍀🩵

kristina.d, благодаря🤗 Да, обърках се някъде в храненията.... въпреки "опита" ми с 10-годишната кака... нищо общо! И през бременността, раждането, а и сега, все едно не съм гледала и имала друго дете 🤣 Никол не издържа много -много, повече от 2:30 -3 часа будна не издържа и това също малко ни променя на храненията. Ние утре ще вземем кухня за пръв път и ще видим дали ще и хареса (на каката не съм взимала). Имаме още 4 зъба отгоре (два отдолу още на 4 месеца), много се лигави и я дразнят. Постоянно си хапе устните и има ранички вече, мажа я с Анефтин бебе. Иначе е страшно енергична (да ми е жива и здрава🤞), върти се, сяда, става, пълзи, изправя се вече на абсолютно всичко, за което може да се хване... за секунди не може да я опуснеш от поглед.
Да се оплача, че от 2 дни сме само на мляко... заради зъбките и раничките не иска да хапва пюрета, каши... караме на мляко

Общи условия

Активация на акаунт