Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 2)

• 35 425
  • 757
  •   1
Отговори
# 510
Одобрих и теб и КристинаМ. Приемам само хората, които пишат тук ☺ тя не е много активна групата, но има тук там по някой пост.

КристинаМ, пиши какво стана с тестовете Hug

Здравейте, отидох на преглед при гинеколог и той потвърди ,че има бременност , но поиска да направя кръвни тестове днес и в сряда (през 48 часа) , тъй като е много рано и трябва да е сигурен какво да предприеме в този случай.Тази събота ще отида отново на преглед, за да погледне как стоят нещата и да вземем решение.

# 511
  • София, България
Браво! Стискам ти силно палци всичко да е наред! Flowers Four Leaf Clover

# 512
Одобрих и теб и КристинаМ. Приемам само хората, които пишат тук ☺ тя не е много активна групата, но има тук там по някой пост.

КристинаМ, пиши какво стана с тестовете Hug

И аз пуснах заявка, бих се радвала да съм част от групата 😊

# 513
Момичета, зимата с какво ще ги обличаме мъниците? Космонавти, зимни якета, ватирани долнища? Зимни обувки трябва ли да имат? Попадам на разни намаления от време на време и ми се иска да се възползвам, но ми е трудно да преценя с какво ще е най-удобно в количката и при условие, че все още може би няма да са проходили. Нашата количка има чувалче за краката, но не е пухено отвътре а просто по-плътен плат (на Сайбекс е). Ей такова:

# 514
  • София, България
Можеш под чувалчето да слагаш одеало Simple Smile
Иначе аз имам и космонавт от баткото и чувалче имам за ползване само с яке. С космонавт е малко по-неудобно, защото зимата излизането се случва предимно до магазина, а като влезеш в магазин и е с космонавт разкопчаването и събличането си е голяма разправия… но пък ако детето ходи вече и иска да слиза от количката, космонавтът си е удобен за студено и мокро Simple Smile бих изчакала с космонавта ако няма нужда, не бих купувала. Вече ако видя, че има нужда, бих купила впоследствие.

# 515
Зимата става по студено около ноември , декември , според мен ще ходят вече децата , ако не сами поне за ръчичка или подпряни на някоя пейка , така че най -вероятно някакви ботички . Иначе аз космонавти не харесвам , освен за мн малко бебе . Ще я обличам с клинчета , панталончета , в по студените дни може и чорапогащник отдолу и зимно яке горе.
Моето бебе стана много подвижно вече , лази из стаите , изправя се , ако има удобно място . Също така сяда сама от лазене . Все още си е много мрънкаща , след сън 1-2 часа е добре и след това мрънка , не знае какво иска .

# 516
Зимата става по студено около ноември , декември , според мен ще ходят вече децата , ако не сами поне за ръчичка или подпряни на някоя пейка , така че най -вероятно някакви ботички . Иначе аз космонавти не харесвам , освен за мн малко бебе . Ще я обличам с клинчета , панталончета , в по студените дни може и чорапогащник отдолу и зимно яке горе.
Моето бебе стана много подвижно вече , лази из стаите , изправя се , ако има удобно място . Също така сяда сама от лазене . Все още си е много мрънкаща , след сън 1-2 часа е добре и след това мрънка , не знае какво иска .

Същото е и тук с мрънкането. Един час преди края на интервала на будуване е чудо на чудесата, недоволен е от всички и всичко.Иначе е много лъчезарен и усмихнат. Много е подвижен, постоянно снове из апартамента, всичко рови, изправя се навсякъде, стои прав сумати време , ако го сложа да седне (или седне защото съм му казала), започва рев до небесата. Човекът просто иска да е на двата си крака Smiley
По темата с дрехите за зимата съм напълно на Вашето мнение. Те зимата ще са подвижни, някои повече, други - по-малко, но подвижни. Космонавти не харесвам. Само поставяйки се мислено на мястото на бебето в космонавт, започвам да се изнервям Sweat SmileSmile Изглежда ми, че много ограничава движението и сякаш паданията ще са в пъти повече Sweat Smile
Зимата с ботички, панталони, якета.. Абе с две думи - ще се облича Като големите хора.. все пак и те са хора, макар и бебета Smiley

# 517
  • София
Здравейте и от мен!
Искам да си сверя часовника относно гледането на бебето, защото имам усещането че Рая вече е много разглезена. В последно време мрънка повече от нормалното, буди се сутрин, ядене, смяна на пампер и веднага се почва с мрънкането като целта и е да бъде взета на ръце. Във фаза на прохождане сме и постоянно се набира някъде и се опитва да се изправи. Но, ако не и обърнеш внимание се почва рев и естествено вече е взета. Давам я на  баба и почти всеки ден и там е голямо глезене, знам че аз съм си виновна. Като я оставя на земята с играчките ако  не съм там до нея и активно да я занимавам няма спасение.
При вас така ли е, нормално ли е това, как да процедирам?

# 518
Теди, всяко дете явно си е рзлично. Зависи и от темперамент - има си по-ревливи и мрънкащи деца от раждането, има и факторът отглеждаща среда. Чувам, че се говори активно и за "тревожност от отделянето", както и регресия в 8ми месец. Може и това да е причината при вас.

Моята девойка е далече от прохождането още - само върти кълбета и застава на 4 крака, но не пълзи. Иначе е активна. Аз обаче на ръце не нося още от ражданеето - имам проблеми с гърба и съм категорична. Разбира се, вдигам я, но да разнасям наколо - не. Прекарва повечето време на земята. И аз сядам при нея, но не за дълго.
Ние я отглеждаме само с мъжа ми и нямаме възможност за оставяне при баби, така че отпада фактора външно влияние. Според мен е хубаво, че имаш тази възможност, просто говори с майка си да не я носи толкова много и да я оставя повече време в самостоятелни занимания. Ясно, че бабите като чуят мрън и скачат, но все вярвам, че би се съобразила с твоите насоки.

# 519
Мисля, че в момента много ги привлича възможността да се изправят на крака. Ема умира от кеф като я хвана и придържам в изправена позиция на краченцата й. По тази причина често мрънка като я сложа легнала или седнала на килимчето за игра. Тя лази, но не особено професионално. Confused Застава на 4 крака, но все още не може да направи онова стабилно и бързо лазене, което си е нормалното лазене. Все пак успява да се придвижи на разстояние 3-4 метра с някакво приплъзване и леко свиване на крачета.
Иначе и аз още от раждането не я разнасям на ръце. Не исках да се превръща в бебе, което не може да заспи ако не я носиш. Като започне много да киселее я вдигам и я извеждам примерно за малко на терасата, да види нещо по-различно и да й отвлека вниманието за малко. Но определено става въпрос за 2-3 минути и то 2-3 пъти дневно. Не е някакво постоянно и често носене. Като цяло гледам да я науча на самостоятелност. Обаче като че ли е станала по-гушлива и много обичам да си я сгушвам в мен. На това не мога да устоя. Grinning Определено е по-ревлива и забелязвам актьорско майсторство. Не плаче истински, ами едно такова изкуствено засилване и крещене. Големи са артисти. Joy Като я сложа в шезлонга играе, играе, хвърли играчката на земята и ме поглежда да види реакцията ми. Grinning

# 520
Мисля, че в момента много ги привлича възможността да се изправят на крака. Ема умира от кеф като я хвана и придържам в изправена позиция на краченцата й. По тази причина често мрънка като я сложа легнала или седнала на килимчето за игра. Тя лази, но не особено професионално. Confused Застава на 4 крака, но все още не може да направи онова стабилно и бързо лазене, което си е нормалното лазене. Все пак успява да се придвижи на разстояние 3-4 метра с някакво приплъзване и леко свиване на крачета.
Иначе и аз още от раждането не я разнасям на ръце. Не исках да се превръща в бебе, което не може да заспи ако не я носиш. Като започне много да киселее я вдигам и я извеждам примерно за малко на терасата, да види нещо по-различно и да й отвлека вниманието за малко. Но определено става въпрос за 2-3 минути и то 2-3 пъти дневно. Не е някакво постоянно и често носене. Като цяло гледам да я науча на самостоятелност. Обаче като че ли е станала по-гушлива и много обичам да си я сгушвам в мен. На това не мога да устоя. Grinning Определено е по-ревлива и забелязвам актьорско майсторство. Не плаче истински, ами едно такова изкуствено засилване и крещене. Големи са артисти. Joy Като я сложа в шезлонга играе, играе, хвърли играчката на земята и ме поглежда да види реакцията ми. Grinning

Боже, все едно някой описа Никол...мъжът ми си мисли ,че аз преигравам и не е възможно детето да е толкова добра артистка, уви..
При нас няма никакво желание за пълзене все още, върти се като пумпал ,но въобще не проявява интерес към лазене.Започна да се "придвижва" когато е седнала на дупе и започва да скача на д-то си ,като така се мести напред и назад.Дори не знам как да го опиша.Хвърля се напред и се опитва да прави кълбета Grinning обаче желание за пълзене нула.Когато я хвана подмишниците и я сложа да стъпи на крачетата й пак скача и се опитва да пристъпва.Котката й става все по-интересна и много иска да го хване Grinning
Аз също не я разнасям на ръце.Оставям я сама с играчките и тя се занимава , играя си с нея , но като цяло се опитвам да я оставям на спокойствие.Така и аз успявам да свърша нещо през деня.Ние от около 2 седмици имаме проблем със спането сама.Вечер заспива,но когато я сложа да спи в нейното легло по някое време се буди и започва да пищи.Не успявам да я успокоя и я слагам на спалнята при нас, за да може и мъжът ми да спи.Вие успяхте ли да ги научите да заспиват сами и имате ли предложения как да я отуча да спи при нас?

Междудругото си направих тестовете и отидох на преглед отново, оказа се че е било биохимична бременност.Първият кръвен тест показа 29, а вторият 6,6.

# 521
Кристина, почни да я слагаш да заспива в нейното креватче. Не си правиш услуга със спането във вашето легло особено в дългосрочен план - колкото повече се бетонира един навик, толкова по-трудно става след това премахването му. Със сигурност няма да стане лесно и от първия път, но ако наистина искаш да спреш омагьосания кръг, въоръжете се с търпение.

Тя през деня къде спи? Ако не си спи в леглото, почни да я слагаш там също, за да не даваш двупосочни сигнали - сега може, а после не може. Ако се буди и мрънка, пробвай да я потупваш по гръбчето, да шъшкаш, дай биберон, за да се успокои. Ако почне да плаче, гушни я да се успокои, но после пак я слагай в нейното си легълце.
Лично аз съм доволна от консултант по сън - два пъти правя консултация - веднъж в началото като се върнахме вкъщи от болницата, втори път преди месец, но при мен е за сверяване на часовника. С тази помощ избегнах някои подмамващи и изкушаващи практики, които уж улесняват за момента родителя, но всъщност ти разказват играта.

# 522
И при нас е голям театар и актърство 🙈 аз си го нося на ръце и си го гушкам откакто се роди. Да сега вече ми натежава и не го нося толкова много както преди, но и Матео много обича гушкане и галене. 🥰 Аз искам да уживам колкото мога сега с него, когато порасне вече няма да му се занимава толкова с мен и затова сега не пропускам ни минутка, е след това ме боли кръста, но и тази болка минава 🙈
Иначе и той вече пълзи, още не се изправя. Снощи за първи път имаше два успешни опита от легнало положение по корем да седне сам, също чак сега започва да се опитва да ръкопляска.

# 523
  • София
Теди абсолютно изключи възможността за разглезване. В момента са в скок на растежа в комбинация с регресията 8-10 месец и за разкош им избиват зъби. Прочети за първите две и ще си обясниш много от поведението и. Моето бих казала че е доста самостоятелно ама и той си мрънка много, много нови двигателни и развиващи умения, представи си днес се учи да става а утре разбира че мама като излезне че няма да се върне никога?  Така че споки, периоди са, няма страшно

# 524
Кристина, почни да я слагаш да заспива в нейното креватче. Не си правиш услуга със спането във вашето легло особено в дългосрочен план - колкото повече се бетонира един навик, толкова по-трудно става след това премахването му. Със сигурност няма да стане лесно и от първия път, но ако наистина искаш да спреш омагьосания кръг, въоръжете се с търпение.

Тя през деня къде спи? Ако не си спи в леглото, почни да я слагаш там също, за да не даваш двупосочни сигнали - сега може, а после не може. Ако се буди и мрънка, пробвай да я потупваш по гръбчето, да шъшкаш, дай биберон, за да се успокои. Ако почне да плаче, гушни я да се успокои, но после пак я слагай в нейното си легълце.
Лично аз съм доволна от консултант по сън - два пъти правя консултация - веднъж в началото като се върнахме вкъщи от болницата, втори път преди месец, но при мен е за сверяване на часовника. С тази помощ избегнах някои подмамващи и изкушаващи практики, които уж улесняват за момента родителя, но всъщност ти разказват играта.

В хола имаме креватче, в което я слагам през деня да спи.

Общи условия

Активация на акаунт