Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 2)

• 35 402
  • 757
  •   1
Отговори
# 420
  • София
В листовката на Панадола си пише че се дава до три дни и след това само по лекарско предписание, не че не съм давала на баткото при тежки нощи, ама всяка вечер за да спи не ми се вижда ок... За това го изкоментирах. Извинявам се ако грешно съм разбрала 🤗

# 421
Ако усетя ,че настива и накашля -атусин сироп и пръскам с едно хомеопатично глоангил ли как беше, 5 дни подред витамин ц на ампули по 1 на ден и в нашия град правят едни капки за отпушване на нослето и за прочистване и от тях. Инъче всеки ден му давам биозин кидс за имунната система,пробиотик,витамин д , сега за зъбите мажа с генги гел,таблитките дентокид и вечер по 2,3 отделения панадол . Не смятам ,че панадола ще навреди по някакъв начин,тъй като е даден и за зъбоникнене,а и ез не превишавам дневната доза. Но така или инъче ще го спирам ,защото му проби вече и другия зъб.

# 422
При нас нова изненада. Днес е добре и всичко е наред и следобед обрив се появи вероятно от антибиотика. Та всичко спрях да му давам и сега ни изписаха фенистил капки. Дано изчезне бързо, засега не го сърби.

# 423
  • София
При нас нова изненада. Днес е добре и всичко е наред и следобед обрив се появи вероятно от антибиотика. Та всичко спрях да му давам и сега ни изписаха фенистил капки. Дано изчезне бързо, засега не го сърби.

Виж в Гугъл снимки на бебета с розеола, това е бебешка шарка.

Кристина дава се за зъбоникнене но не всяка вечер. Съветвам те да прочетеш листовката и да говориш с педиатър

# 424
Моето момиченце имаше 2 момента, в които вдигаше почти 39 градуса. Съвпадаше със зъбите
Водих я на няколко различни лекари, едни твърдят, че покрай зъбите просто и е спаднал имунитета, а друг ми каза че е точно от зъбите! Но всички ме съветваха да давам или парацетамол, или нурофен, защото те също помагали за борба с инфекция ако има такава

# 425
.......................

Виж в Гугъл снимки на бебета с розеола, това е бебешка шарка.

Кристина дава се за зъбоникнене но не всяка вечер. Съветвам те да прочетеш листовката и да говориш с педиатър
В крайна сметка се оказа алергична реакция към антибиотика.

# 426
Здравейте, ние вече започнахме физиотерапията с малката заради стегнатите вратни мускули и кривенето на брадичката, трябваше да сме по-настоятелни в упражненията като беше по-малка, за да изчистим този проблем. Отделно рехабилитаторът казва, че е необходимо повече да се занимаваме с малката с игри по корем, за да започва вече да пълзи. Тя много обича да си лежи по гръб, а откакто почнахме да я слагаме да сяда, това и е любимата поза и се задържа сама без възглавници. Да обаче той казва, че не  трябва ние да я слагаме да сяда, а тя трябва сама да си заема тази позиция, което за момента никакъв шанс да успее без помощ. Отделно не може още да се изправя на 4 опори. Вкъщи трябва да правим упражненията по 3 пъти на ден, но тя никак не е щастлива и много реве и се съпротивлява. На физиотерапията също се скъсва да реве от самото влизане в кабинета… Тя от самото начало мразеше времето по коремче, а и ние доста се стремим да я утешаваме и си я гушкаме и носим. Не знам какво да си мисля и дали да се обвинявам, че не издържам на рев и не съм била по-настоятелна. Вашите деца на 7+++ месеца пълзяха/пълзят ли вече? Знам, че равитието е индивидуално за всяко дете и не е хубаво да се сравнява, но все пак ми е интересно как се случват нещата при вас и как стимулирате пълзене, а и казват ли ви, че изоставате с уменията? Няма шанс да я оставя за повече от 5 Мин сама на земята, защото почва да се сърди, да ни търси и да реве, така че ще пробвам под някаква форма на взаимни игри да и правя повечето стимулиращи упражнения.

Бях ви споделила прибързано от вълнение, че имах положителен тест за бременност. Да, обаче веднага си пуснах хормони и витамини и се отказа, че щитовидните са много зле, аз съм с хипофункция и Хашимото. Това ми помрачи щастието и очаквах нещо гадно да се случи. Резултатът, след 2 седмици закъснение прокървих и цикълът ми дойде след няколко дни. Следващият път ще проверя всички неща и ще ги вкарам в норми преди да правим опити за забременяване, че сега с грижи покрай малката не бях следила щитовидната изкъсо.

# 427
Ирки, съжалявам за отрицателния тест и пожелавам да се случат нещата както ги желаете и планирате Simple Smile

Малката на 7+++ не пълзи, но прави опити - безуспешни засега. Също не сяда самостоятелно, правим упражнения. Иначе прекарва почти цялото си време по корем и минава с търкаляне цялата дневна по сто пъти. Но аз не нося на ръце и не я занимавам постоянно - оставям я на пода и тя може да се занимава и по час и отгоресамостоятелно. Само ако видя, че докопва нещо, което не трябва, я местя.

Пробвай да увеличаваш с по 10 минути времето, в което е на земята и не я взимай веднага на ръце, ако мрънка. Седни при нея, отвлечи й вниманието с нещо и така. Вече ако много плаче, гушни я, но като се успокои я сложи отново.
Лично аз вярвам, че на децата трябва да им се даде шанс да се научат да правят нещо, а не се притичва родителят на помощ веднага.

# 428
Моята след няколко дни става на 8 мес и не лази, не се обръща от корем по гръб. Прекарва непрекъснато време по корем, обръща се винаги, надига се с ръце и до там. Дайте идеи откъде да търся упражнения? Явно нещата, които й показваме не дават резултат…

# 429
Ние сме на 7++ месеца и също не пълзим, може да се обръща по корем и обратно по гръб.В момента , в който се обърне по корем и започва да се сърди Grinning освен ако не си е харесала някоя играчка и не държи да я докопа (или когато се опитва да хване котката).Въобще не обича да стои по корем иначе.. страшно сърдене и мрънкане пада.За сядане - когато я сложим седнала успява да се задържи без проблем и не килва на една страна , опитва се от легнало положение да седне, но още няма толкова сила Grinning

То при всяко бебче е различно, при нас съм забелязала, че прави опити за пълзене когато има нещо интересно пред нея.Слагам я по корем на килимчето и слагам любимата й играчка пред нея (тя "лази" като гъсеница до нея) , като я стигне я отдалечавам пак и така постоянно.То даже не е и пълзене , по-скоро въргаляне докато хване това,което иска.Прави уж опити ама не се старае много Grinning според мен я мързи Grinning

Така че спокойно, не мисля че имаме повод за притеснение. Kissing Heart

# 430
Здравейте! Третият ми син Йосиф се роди на 22.12.2023 г., като терминът ми беше 02.01.2024 г. Аз съм на 44 г., но бременността ми протече леко и неусетно. Бях решила, че на тази възраст е добре да родя секцио, като първите двама съм ги родила нормално. Въпреки, че лекарят ме убеждаваше да си изчакам нормално раждане,  аз се бях решила на секцио. Приеха ме на 21.12 за подготовка за операцията, но през нощта в 1:30, моето прекрасно момченце дойде на бял свят по нормален път! Влизам в тази група малко по-късно, но с желание да обменяме  опит.

# 431
Драги утре прави 8 месеца ,не пълзи,по скоро се мята като риба на сухо … обръща се постоянно по корем,но не се мъчи да се навдига и пълзи. Не може да се изправя още,като го сложа седнал още се килка , но поне успява да се задържи . Слагам го в паяка вече,но само стои седнал или се изтласква с крачета назад. Аз никога не съм настоявала над това , да стои по корем,да стои прав и не знам си още какво. Оставам го сам и сам си направи всички неща до момента. Според мен всяко дете е индивидуално . Едно ще проходи на 10 месеца ,друго на година и 2 месеца..  в количката като е в полу легнало положение се хваща и сам се навдига ,но в изцяло легнало полежение не може. Инъче вече имаме две зъбчета отдолу, захранех го и с месо. От средата на този месец ще заменя и млякото в 10 .  Общо взето е това ! 😊

# 432
Здравейте и от мен,
Хриси направи 8месеца вчера. Лази, пълзи, стои седнала и се изправя сама😂 като цяло тя е страшно подвижна още от първите месеци и не е нещо неочаквано.
За сметка на това 3 месеца захранвах и беше някакъв кошмар, нищо не ядеше, пробвах всички методи на захранване, някой друг да я храни и т.н.  Има светлина в тунела от както я записах на кухня, но още от сега си показва, че тя е шефа вкъщи 😂

# 433
Здравейте, днес бяхме на преглед при офталмолог и за съжаление новините не са добри.Бих искала да ми препоръчате добър офталмолог за второ мнение ако имате отзиви разбира се.

Записах преглед при д-р Лиляна Димитрова - прие ни веднага и ни направи преглед (разшири ни зениците), като цяло тя беше доста груба към мен и Никол, но това на страна.Според нея Никол има астигматизъм,  няма диоптър и има кривогледство.Каза ,че единствения вариант това да се оправи е операция след като детето навърши 3г. и половина.Препоръча за момента да слагаме лепенка на здравото око, за да използва другото пълноценно.Обясних й ,че кривенето не е постоянно и е само на моменти, но тя си държеше на операция след време.
Бих искала втора консултация, защото в случая си говорим за сериозен проблем.

# 434
Кристина, не мога да помогна с препоръка за лекар, но действително търси второ, ако трябва и трето мнение. Има клиники по очни болести, погледни и там за консултация. Знам, че много малки деца имат някакъв процент астигматизъм, но това е заради мускулите на очната ябълка и се израсва с времето. Чак пък такава категоричност за операция без да е пробвано нищо друго....

Общи условия

Активация на акаунт