Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 2)

• 35 409
  • 757
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, днес бяхме на преглед при офталмолог и за съжаление новините не са добри.Бих искала да ми препоръчате добър офталмолог за второ мнение ако имате отзиви разбира се.

Записах преглед при д-р Лиляна Димитрова - прие ни веднага и ни направи преглед (разшири ни зениците), като цяло тя беше доста груба към мен и Никол, но това на страна.Според нея Никол има астигматизъм,  няма диоптър и има кривогледство.Каза ,че единствения вариант това да се оправи е операция след като детето навърши 3г. и половина.Препоръча за момента да слагаме лепенка на здравото око, за да използва другото пълноценно.Обясних й ,че кривенето не е постоянно и е само на моменти, но тя си държеше на операция след време.
Бих искала втора консултация, защото в случая си говорим за сериозен проблем.
Много съжалявам за случилото се и се надявам да е грешка!
Горещо препоръчвам др Пенка Тодорова от Беневю. Прекрасен лекар и човек! Отношението е един път! На нас също каза, че е с астигматизъм, но побърза да ни успокои, че е физиологичен и всички бебета го имат. Каза за какво да наблюдаваме в годините. Можеш да запишеш час през супердок, но не работи със здравна каса.
Пожелавам ви успех!

# 436
Здравейте, днес бяхме на преглед при офталмолог и за съжаление новините не са добри.Бих искала да ми препоръчате добър офталмолог за второ мнение ако имате отзиви разбира се.

Записах преглед при д-р Лиляна Димитрова - прие ни веднага и ни направи преглед (разшири ни зениците), като цяло тя беше доста груба към мен и Никол, но това на страна.Според нея Никол има астигматизъм,  няма диоптър и има кривогледство.Каза ,че единствения вариант това да се оправи е операция след като детето навърши 3г. и половина.Препоръча за момента да слагаме лепенка на здравото око, за да използва другото пълноценно.Обясних й ,че кривенето не е постоянно и е само на моменти, но тя си държеше на операция след време.
Бих искала втора консултация, защото в случая си говорим за сериозен проблем.
Много съжалявам за случилото се и се надявам да е грешка!
Горещо препоръчвам др Пенка Тодорова от Беневю. Прекрасен лекар и човек! Отношението е един път! На нас също каза, че е с астигматизъм, но побърза да ни успокои, че е физиологичен и всички бебета го имат. Каза за какво да наблюдаваме в годините. Можеш да запишеш час през супердок, но не работи със здравна каса.
Пожелавам ви успех!

Благодаря! Yellow Heart Нямам претенции дали е със здравна каса или не, само лекарят да си струва.Парите идват и си отиват, важното е детето да се прегледа качествено и да се реагира навреме.

# 437
  • София
Аз имам добри отзиви за този лекар http://pentagram2012.com/index.php?id=profile/%D0%BE%D1%84%D1%82 … D1%81%D0%BA%D0%B8

Също така др Албена Симеонова във Визус

# 438
Аз имам добри отзиви за този лекар http://pentagram2012.com/index.php?id=profile/%D0%BE%D1%84%D1%82 … D1%81%D0%BA%D0%B8

Също така др Албена Симеонова във Визус

Здравейте, д-р Трайковски е страхотен!!!Цялото семейство се преглеждаме при него, но за съжаление не работи с бебета, ще проверя другата лекарка.
Благодаря! Heart

# 439
Аз съм от януарските мами, но сме в началото на януари и ви чета и вас. Включвам се само с препоръка за очен лекар , при когото водих моето бебче - д-р Мая Димова в МЦ Хубча. Чудесна е и работи с Касата. Аз запазих час през Супердок.

# 440
Момичета, а по ваше искане ли сте били на офталмолог или ние нещо сме пропуснали? Педиатърката не ни е насочвала за такъв вид преглед. Засега само 2 направления за ортопед ни е издавала. Има ли задължителен преглед при офталмолог на някакви месеци?
Криси, задължително второ мнение поне. Вече не се връзвам на никакви такива. На една приятелка една лекарка й говореше за махане на матката заради миома и то при условие, че не е раждала. Еми направи си операцията при друг лекар и махнаха само миомата.

# 441
Момичета, а по ваше искане ли сте били на офталмолог или ние нещо сме пропуснали? Педиатърката не ни е насочвала за такъв вид преглед. Засега само 2 направления за ортопед ни е издавала. Има ли задължителен преглед при офталмолог на някакви месеци?
Криси, задължително второ мнение поне. Вече не се връзвам на никакви такива. На една приятелка една лекарка й говореше за махане на матката заради миома и то при условие, че не е раждала. Еми направи си операцията при друг лекар и махнаха само миомата.

Много малко от педиатрите го споменават, но трябва да се издаде направление за преглед на детето при офталмолог на около 6 месечна възраст, за да се провери дали всичко е наред за момента.При нас аз не съм искала , а просто прецених ,че е хубаво да я прегледат, но педиатърът трябва да Ви даде такова направление задължително.

# 442
Здравейте , мами . От няколко дена малката е изключително кисела , постоянно мрънка от сутрин до вечер , през нощта се буди на всеки час и плаче . Днес видях , че и е избило първото зъбче . С нетърпение го чаках , така че и прощавам мрънкането 😀

# 443
Кристина, ние скоро бяхме на преглед при доктор Павлин Кемилев в детския очен кабинет в Александровска болница. Много сме доволни, препоръчвам го. По принцип работи и със здравна каса, но нямаше свободни часове за много време напред, затова записахме платен преглед.

# 444
Здравейте, ние вече започнахме физиотерапията с малката заради стегнатите вратни мускули и кривенето на брадичката, трябваше да сме по-настоятелни в упражненията като беше по-малка, за да изчистим този проблем. Отделно рехабилитаторът казва, че е необходимо повече да се занимаваме с малката с игри по корем, за да започва вече да пълзи. Тя много обича да си лежи по гръб, а откакто почнахме да я слагаме да сяда, това и е любимата поза и се задържа сама без възглавници. Да обаче той казва, че не  трябва ние да я слагаме да сяда, а тя трябва сама да си заема тази позиция, което за момента никакъв шанс да успее без помощ. Отделно не може още да се изправя на 4 опори. Вкъщи трябва да правим упражненията по 3 пъти на ден, но тя никак не е щастлива и много реве и се съпротивлява. На физиотерапията също се скъсва да реве от самото влизане в кабинета… Тя от самото начало мразеше времето по коремче, а и ние доста се стремим да я утешаваме и си я гушкаме и носим. Не знам какво да си мисля и дали да се обвинявам, че не издържам на рев и не съм била по-настоятелна. Вашите деца на 7+++ месеца пълзяха/пълзят ли вече? Знам, че равитието е индивидуално за всяко дете и не е хубаво да се сравнява, но все пак ми е интересно как се случват нещата при вас и как стимулирате пълзене, а и казват ли ви, че изоставате с уменията? Няма шанс да я оставя за повече от 5 Мин сама на земята, защото почва да се сърди, да ни търси и да реве, така че ще пробвам под някаква форма на взаимни игри да и правя повечето стимулиращи упражнения.

Бях ви споделила прибързано от вълнение, че имах положителен тест за бременност. Да, обаче веднага си пуснах хормони и витамини и се отказа, че щитовидните са много зле, аз съм с хипофункция и Хашимото. Това ми помрачи щастието и очаквах нещо гадно да се случи. Резултатът, след 2 седмици закъснение прокървих и цикълът ми дойде след няколко дни. Следващият път ще проверя всички неща и ще ги вкарам в норми преди да правим опити за забременяване, че сега с грижи покрай малката не бях следила щитовидната изкъсо.

Нашият момък започна тепърва да се върти от гръб по корем. Обратно опитва, но не става изцяло и се ядосва хаха. По корем не обичаше и той да стои, сега може до 15-20мин да изкара, но ако има играчки и се занимавам с него. Най обича да караме с едната му електрическа количка около него.
Задържа се седнал, само ако ние го сложим да седне, иначе е далеч от това сам да седне.
Започна малко по малко да яде, следващите дни каша и жълтък ще въведа, на месата не е фен (поне тези от бурканче).
Не го сравнявам с други бебета и не се притеснявам.. ще седне, ще пропълзи и ще проходи.. дори и да не е толкова бързо като други бебчета Simple Smile

# 445
Здравейте,
Моята малка принцеса (имаме си кака - голямата принцеса, на 10 години), на 13.08. ще навърши 8 месеца🥰 Обръща се, стои сама седнала (от легнала може да седне самичка, подпира се на ръчички и се изправя), пълзи в цялата къща, много енергична и емоционална, страхотна е просто! Хапваме почти всичко вече, на 9-ти сме на Консултация и ще взема бележка за детска кухня. Въпроса ми е дали някоя е давала или знае за менютата на BabyBio. До сега съм ползвала пюрета на Gerber, Plasmon, Semper, Hipp. Намерих за интересни някои плодови на BabyBio, както и паучовете им, които хапваме с кеф (на Gerber с кокосово мляко, също хапва с удоволствие). Много интересни са им менютата, но никой не познавам с отзив за тях. Също бих искала да попитам какво и през колко време хапват бебоците ви?  Ще се опитам да прикача снимки на менютата, дано се видят

# 446
Здравейте,
Моята малка принцеса (имаме си кака - голямата принцеса, на 10 години), на 13.08. ще навърши 8 месеца🥰 Обръща се, стои сама седнала (от легнала може да седне самичка, подпира се на ръчички и се изправя), пълзи в цялата къща, много енергична и емоционална, страхотна е просто! Хапваме почти всичко вече, на 9-ти сме на Консултация и ще взема бележка за детска кухня. Въпроса ми е дали някоя е давала или знае за менютата на BabyBio. До сега съм ползвала пюрета на Gerber, Plasmon, Semper, Hipp. Намерих за интересни някои плодови на BabyBio, както и паучовете им, които хапваме с кеф (на Gerber с кокосово мляко, също хапва с удоволствие). Много интересни са им менютата, но никой не познавам с отзив за тях. Също бих искала да попитам какво и през колко време хапват бебоците ви?  Ще се опитам да прикача снимки на менютата, дано се видят
Здравей,
Аз съм закупила от въпросните менюта и след няколко дни ще дам отзив, че сега въвеждам белтъка, а в тези менюта има пармезан и козе сирене и ми се иска да изчакам малко. Иначе много си харесва пюретата на марката 😁

# 447
Здравейте,
Здравей,
Аз съм закупила от въпросните менюта и след няколко дни ще дам отзив, че сега въвеждам белтъка, а в тези менюта има пармезан и козе сирене и ми се иска да изчакам малко. Иначе много си харесва пюретата на марката 😁

Супер, ще съм ти благодарна🥰 Ще обменяме опит.
Да, пюретата им са интересни и Никол ги хапва с удоволствие. Забелязвам, обаче, че са на доста по-едри парченца, спрямо пюрета на други марки, а са все за 7-8 месеца

# 448
Момичета, на какви матраци спят вашите бебоци? Дайте препоръка за матрак. Ходих днес да видя един Икейски и нещо не ми хареса. Вчера ходих пък да гледам един Isleep Baby Friends, но беше на руло и нищо не можах да видя. Хареса ми и един Bambino Casa Primavera, но е с калъф и се чудя ако се изпере дали няма да се свие и да не мога да пъхна матрака после. Четох някакви такива работи за този тип матраци. Съвсем се обърках. Честно казано не знам дали си струват парите на Magniflex Pierre Cardin, който май е много препоръчван. А и продавачът нещо не се изказа добре за матраците на Magniflex, което ми стана странно. Кажете вие от какви сте доволни. HugBlush

# 449
Спи на икейски матрак - 129 лв струваше или нещо подобно. Има и по-бюджетни, но не ми допаднаха, че са много меки, а този е чудесен като плътност. Вече не помня протектора дали отделно го купихме или беше комплект - по-скоро отделно, но пак от Икея.

Общи условия

Активация на акаунт