Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 2)

• 35 414
  • 757
  •   1
Отговори
# 450
Нашият матрак е на Нани, струваше не повече от 150 лв. за размер 70х140 см.

# 451
  • София
И нашият матрак е от Икеа, много съм доволна.

# 452
  • София
На икейски спи, ама не знам кой точно че ММ го купи. При нашите сме сега и тук е икейски на 9г ама малко е ползван и е като нов. И с баткото беше пак с икейски, нямам никакви забележки към тях

# 453
Все още спи на моя матрак 😅 Иначе купихме Пиер Кардин втора ръка, но е като нов. За сега само стои и събира прах… така или иначе още няма да я местя в кошарата. Матрака впрочем е уникален!

# 454
Мерси, момичета. В крайна сметка взех италианския Bambino Casa Primavera. Беше на промоция, намален от 199 лв. на 159 лв. Уж ми хареса в магазина. Като дойде ще го видя пак и дано не съм сбъркала. Не ми се дават 200 лв. за матрак при условие, че леглото струва толкова. Но в същото време ми се иска да е по-качествен. Grinning

# 455
Някой от вас преместил ли е бебето в негова стая? На 8++, вече виждам, че можем да си го позволим и мисля, че ще е по-спокоен и нейния и нашия сън😄 Та мислим да почнем да я оправяме, малко по малко..

# 456
Някой от вас преместил ли е бебето в негова стая? На 8++, вече виждам, че можем да си го позволим и мисля, че ще е по-спокоен и нейния и нашия сън😄 Та мислим да почнем да я оправяме, малко по малко..
Веднага щом направи три пълни месеци и почна четвърти, я преместихме в самостоятелна стая. Определено нашият сън се подобри значително, защото тя имаше моменти на "шумен сън" - върти се, ръмжи и съответно ние се събуждаме. В началото спяхме на леко открехнати врати и бебефон, сега в топлото време спим просто на отворени врати.
За да е гладък прехода - не знам дали всъщност имаше нужда от това, но почнах за дневните дремки да я слагам в нейната си стая. Така около седмица и после и нощния сън. Не е имала никакви протести.

# 457

Към момента няма как да си позволя лукс, защото кърмя🥲 иначе бих преместила също Simple Smile

# 458
Момичета, на какви матраци спят вашите бебоци? Дайте препоръка за матрак. Ходих днес да видя един Икейски и нещо не ми хареса. Вчера ходих пък да гледам един Isleep Baby Friends, но беше на руло и нищо не можах да видя. Хареса ми и един Bambino Casa Primavera, но е с калъф и се чудя ако се изпере дали няма да се свие и да не мога да пъхна матрака после. Четох някакви такива работи за този тип матраци. Съвсем се обърках. Честно казано не знам дали си струват парите на Magniflex Pierre Cardin, който май е много препоръчван. А и продавачът нещо не се изказа добре за матраците на Magniflex, което ми стана странно. Кажете вие от какви сте доволни. HugBlush

Ние сме с магнифлекса и съм много доволна, за мен парите си струват.

# 459
  • Somewhere beyond the moon and stars
Привет отново на всички!

КристинаМ,
Струва ми се много рано да се диагностицира офталмологичен проблем на толкова малко бебе?

По принцип знам точно за какво говориш, по-голямата ми дъщеря разви подобен проблем (вероятно - другия вид кривогледство) от фебрилност (висока вирусна температура, имаше един етап, в който твърдо отказваше лекарства и само с ефералган свещички сваляхме температура). Когато е уморена, едното ѝ око се уморява и се разфокусира.
Писала съм и друг път, с нея обиколихме детските офталмологии, като при един от прегледите също ѝ разшириха зениците и това толкова я изнерви, че нямаше търпение за прегледа и самият преглед беше напълно формален.
В Токуда не процедираха така (мисля, че там бяхме при д-р Гергана Светославова, ако прецениш, ще потърся амбулаторния лист, за да потвърдя), от която съм най-доволна. В общи линии, перспективата е същата, чака се да порасте черепът, за да се види дали това ще се коригира естествено или ще е необходима оперативна намеса. Междувременно правим очни упражнения, за да не става окото "мързеливо"; за нейния случай не е необходима превръзка, защото не се препоръчва за това кривогледство.

Обаче е твърде възможно вашият случай да не е такъв, защото говорим за бебенце под 1 годинка (дъщеря ми беше поне на 2, като се разви този проблем).

За матраците
За бебе или дете не мога да дам мнение, но нашият Magniflex /за възрастни/ е една от най-умните ни покупки. Другият ни вариант беше точно iSleep.
Матраците на Икеа не ми допадат /нито за възрастни, нито за деца/, за летния ни дом купихме такъв заедно с тяхно легло и всеки път, като се налага да сме на него, гърбът сериозно страда. Изкушавам се да го сменим, като го прежаля (защото е почти като нов).
За бебешката кошара мисля, че сме с някакъв от бебешките магазини, може би Лорели (просто най-много ни допадна в магазина като твърдост и материал); голямото дете е с Нани.
Матраците са - предимно - въпрос на предпочитание, затова е хубаво да се видят повече на някоя борса.

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 03:10 от ~Emerald~

# 460
Привет отново на всички!

КристинаМ,
Струва ми се много рано да се диагностицира офталмологичен проблем на толкова малко бебе?

По принцип знам точно за какво говориш, по-голямата ми дъщеря разви подобен проблем (вероятно - другия вид кривогледство) от фебрилност (висока вирусна температура, имаше един етап, в който твърдо отказваше лекарства и само с ефералган свещички сваляхме температура). Когато е уморена, едното ѝ око се уморява и се разфокусира.
Писала съм и друг път, с нея обиколихме детските офталмологии, като при един от прегледите също ѝ разшириха зениците и това толкова я изнерви, че нямаше търпение за прегледа и самият преглед беше напълно формален.
В Токуда не процедираха така (мисля, че там бяхме при д-р Гергана Светославова, ако прецениш, ще потърся амбулаторния лист, за да потвърдя), от която съм най-доволна. В общи линии, перспективата е същата, чака се да порасте черепът, за да се види дали това ще се коригира естествено или ще е необходима оперативна намеса. Междувременно правим очни упражнения, за да не става окото "мързеливо"; за нейния случай не е необходима превръзка, защото не се препоръчва за това кривогледство.

Обаче е твърде възможно вашият случай да не е такъв, защото говорим за бебенце под 1 годинка (дъщеря ми беше поне на 2, като се разви този проблем).

За матраците
За бебе или дете не мога да дам мнение, но нашият Magniflex /за възрастни/ е една от най-умните ни покупки. Другият ни вариант беше точно iSleep.
Матраците на Икеа не ми допадат /нито за възрастни, нито за деца/, за летния ни дом купихме такъв заедно с тяхно легло и всеки път, като се налага да сме на него, гърбът сериозно страда. Изкушавам се да го сменим, като го прежаля (защото е почти като нов).
За бебешката кошара мисля, че сме с някакъв от бебешките магазини, може би Лорели (просто най-много ни допадна в магазина като твърдост и материал); голямото дете е с Нани.
Матраците са - предимно - въпрос на предпочитание, затова е хубаво да се видят повече на някоя борса.

И аз така си мисля, че е твърде рано от гледна точка на това,че не са се развили дотолкова.Направи ми ужасно лошо впечатление как упорито настояваше за операция и дори не поиска да ме изслуша , за да й обясня че не го прави постоянно , аз и братът на мъжа ми сме били така като малки и сме се оправили.Ще проверя лекарката, от която сте доволни.

Засега мисля да си оставя детето намира и да се успокоя , и аз.От както ни поставиха тази диагноза не съм спирала да го мисля и да рева постоянно, а не искам да натоварвам нито детето ,нито мъжа ми.Ще изчакам да направи 1 година когато дойде време за преглед и ще видим какво ще стане.В крайна сметка каквото-такова, важното е ,че Никол се чувства добре към момента ако не дай си Боже диагнозата остане ще се стегнем.

# 461
  • Somewhere beyond the moon and stars
Прегръщам те и знам през какво минаваш!
Надявам се да се оправят нещата по естествен път при вас, а и при нас. Ние правим упражнения с приближаване на малък обект към носа, когато загуби фокус и това го поправя временно.
Имам познат, който си направи такава операция в зряла възраст и се коригира този дефект, по разговорите ни с него мисля, че не е тежка или трудна. Надявам се да не стигаме до там!

# 462
...........................

И аз така си мисля, че е твърде рано от гледна точка на това,че не са се развили дотолкова.Направи ми ужасно лошо впечатление как упорито настояваше за операция и дори не поиска да ме изслуша , за да й обясня че не го прави постоянно , аз и братът на мъжа ми сме били така като малки и сме се оправили.Ще проверя лекарката, от която сте доволни.

Засега мисля да си оставя детето намира и да се успокоя , и аз.От както ни поставиха тази диагноза не съм спирала да го мисля и да рева постоянно, а не искам да натоварвам нито детето ,нито мъжа ми.Ще изчакам да направи 1 година когато дойде време за преглед и ще видим какво ще стане.В крайна сметка каквото-такова, важното е ,че Никол се чувства добре към момента ако не дай си Боже диагнозата остане ще се стегнем.

КристинаМ не се задълбавай толкова в диагнозите, ако трябва отиди при друг лекар или остави детето малко да порасне и пак го заведи на офталмолог. Борис като се роди 2 месеца по-рано ми дадоха един списък с болести, за които трябва да го следя и лекари, при които да го заведа. При някои от специалистите не го заведох, защото просто не издържах всеки месец да вися пред кабинета със здраво дете и всички други деца, които виждах наистина с проблеми ми ставаше още по-мъчно. Единственото, което при него беше е рефлукса и анемията на недоносеността, която лекувахме с желязо на капки, и  израсна всичко и на шестия месец и тези неща отминаха. Тъй като беше роден под 1500 гр. един от задължителните прегледи беше при офталмолог, за да се проследи за ретинопатия. В Майчин дом го е преглеждала д-р Лиляна Димитрова и не е имал проблем. Но тъй като тя е с много пациенти и само платен прием, аз избрах д-р Илияна Илиева /пак е препоръчана от МД/. Заведохме Борис при въпросната докторка във втори месец, тогава му разшири зеници, не ми беше много приятно да го гледам. Втория път го заведох в шести месец, тогава не му разширява зениците. Тя работи с направление и преглеждаше в Токуда. Сега виждам, че преглежда и в Софиямед, но в Токуда хубавото е, че са само деца. При нас няма проблем засега, отнасяше се към детето внимателно. Препоръката е вече чак на година и половина да го заведем. Като отбелязване беше, че аз съм с късогледство и може и той в ученическите години да го развие.

# 463
Добър вечер , момичета .
На скоро ви бях писала , че малката се събужда да яде през нощта . Е , все още си се събужда и то към 1 , след това в 4 някъде . По принцип е дребничка и се радвам да си хапва , обаче аз лягам в 00ч , понякога и по -късно докато оправям по унас и т.н. и точно когато си лягам тя започва да мрънка за ядене . Правя и и айде в 4ч пак . След това докато заспа , та сънят е мираж за мен . Както и да е.
От 4-5 дена започнах да и давам и вечеря -към 20ч и е вечерята . И сухар има към нея та уж е засищаща. Преди лягане пак си изпива млякото 150-180 мл . Имала е първа закуска ( млякото в 4:00 ) ,закуска , обяд , следобедна закуска , вечеря и накрая мляко . Което си е доста храна и пак се буди за ядене . Пробвах с намаляне на милилитрите не стана , след малко пак се събужда да търси , излишно е да пробвам и с вода . Та знам , че няма какъв съвет да ми дадете , ама ето че си станаха на по 8 месеца бебоците , а аз една вечер не съм спала като хората . Чувствам се много изнервена от недоспиването , жегата … всичко ме дразни и всеки ми е крив за нещо и след това се усещам , че просто аз съм изнервена и никой нищо не ми е направил . Много дълго стана , ама искам да се оплача на някой . Надявам се да ми е период и да ми мине това изнервеното . 😌

# 464
И при нас е така от известно време, Keksche. На 2 месец си беше махнала нощното хранене, какво стана от 1 месец, не знам, яде и в 12 и в 4.Като аз още я кърмя и само това е начина да продължи да спи 😃 И аз съм все изнервена, недоспала, всеки ми е крив последните седмици. Не си сама, и това ще мине 🫶🏻. Мислех, че не яде достатъчно, и аз вече включих закуска, обяд и следобедна закуска.  Нямаше ефект. Променях интервали на будуване, намалях и дневния сън, вече сме на макс ИБ за възрастта ѝ, не е и това проблема. Мисля че и не спи много добре защото сме в една стая още и обмислям да я преместя скоро и да видим как ще е. Четох за регресия на съня и скок в растежа  в 8 месец, като не мога да го обясня с друго, все някой скок се оказва 🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт