Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 2)

• 35 419
  • 757
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, тези от вас, които са ходили на море, какви гащички/пелени за плуване ползвахте и сте доволни? DM-ските някой ползвал ли ги е? Не мога да разбера дали са като гащички или като обикновените памперси? Като че ли като гащички ми се струват по-практични. След къпане предполагам веднага трябва да се подменят с обикновен памперс (извинявам се за глупавия въпрос Grinning)? Чудя се колко бройки ще ми трябват и затова разпитвам. 5 дни по 2-3 влизания във водата. Май 2 пакета трябва да взема. Blush
А на Pampers (Splashers) ползвал ли е някой?

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 15:10 от Bobby®

# 466
  • София
Боби аз ползвах ДМ за плуване. Те са като гащички, веднага щом го изкараш от водата сменяш с обикновен памперс. Мен ми останаха от единия пакет, ама аз само веднъж на ден го топках, та си прецени колко ще ти трябват

# 467
Аз взех от тези на памперс като гащички. Обаче много бяха трудни за сваляне като са мокри.

# 468
Мерси, момичета. Май и аз 1 пакет ще взема, че Ема малко я е страх от водата и не се знае колко ще й и кеф да я топкаме. Като я поливаме вкъщи по главата и направо изпада в паника сякаш ще се дави. Забравила е къде е плувала 8 месеца. Grinning

# 469
  • София
Аз взех от тези на памперс като гащички. Обаче много бяха трудни за сваляне като са мокри.

Те се късат от страни и така ги сваляш 😉

Боби мани страха от вода... Ми аз единия ден два пъти го топих, това е два пъти на ден къпане 😆, та бързо се отказах, сутринта само влизаше в морето, следобеда плажуваше само. Иначе първо му слагахме водичка в басейнчето, там си играеше и после в морето и стига толкова. И той не е хич фен, направо като го видя първия път трепереше и ревеше

# 470
Ох Маце добре че си ти тук 🙈🥰 Аз толкова мъка видях с тези памперси. От сега ще си знам като ходим на базен. 🤗

# 471
  • Somewhere beyond the moon and stars
И DM, и Pampers съм ползвала аз с голямата.
Разликата с другите памперси е, че не се надуват от водата. Имайте предвид, че не задържат толкова добре течността, т. е. за самия плаж понякога е по-добре с обикновен.
За бебка не съм купувала памперси за плуване, струва ми се още малка. Като влизахме във водата, свалях памперса и я вкарвах без, след това подсушавам и с нов /обикновен/. Броят зависи от времето на плаж или басейн, но или 2-3 /ако сте за няколко часа/ или 5-6 /за повечко часове/ на ден. И непременно няколко комплекта дрехи и/или бански.

# 472
И при нас е така от известно време, Keksche. На 2 месец си беше махнала нощното хранене, какво стана от 1 месец, не знам, яде и в 12 и в 4.Като аз още я кърмя и само това е начина да продължи да спи 😃 И аз съм все изнервена, недоспала, всеки ми е крив последните седмици. Не си сама, и това ще мине 🫶🏻. Мислех, че не яде достатъчно, и аз вече включих закуска, обяд и следобедна закуска.  Нямаше ефект. Променях интервали на будуване, намалях и дневния сън, вече сме на макс ИБ за възрастта ѝ, не е и това проблема. Мисля че и не спи много добре защото сме в една стая още и обмислям да я преместя скоро и да видим как ще е. Четох за регресия на съня и скок в растежа  в 8 месец, като не мога да го обясня с друго, все някой скок се оказва 🤣🤣
n.97, Keksche_31,
И ние се включваме в групата на хапващите нощем. До преди седмица ставаше един път между 4 и 5 часа, след което в 7:30-8 за закуската. От скоро става в 4 и си търси млякото, след коета в 6 отново и става в 7:30-8. Вмесно да премахваме лек-полек нощнато хранене, ние го увеличаваме 😆 Иначе имаме такъв режим - закуска към 8 попара/овесени ядки, грис; обяд месно/зеленчукова пюре; следобед каша/плодово пюре/грис; към 18:30 мляко, 21:30 мляко... и отново в 4 и 6 мляко. Незнам дали аз бъркам някъде? Записах я на кухня, ще взимаме от 19 и ще видим тогава как ще е. Днес навършваме точно 8 месеца.

# 473
Наша Ема не ще и не ще попара. Бях я оставила малко на мира с попарата и днес отново пробвах. Орева света. Grinning
А овесените ядки как ги приготвяте? Фини ли взимате или някакви специално за бебе?

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 19:13 от Bobby®

# 474
И ние сме в групата на нощното хранене. Не знам дали е от жегата или нещо друго, обаче през деня пие доста вода и яде плодови пюрета,много малко АМ, но през нощта събужда се през 2 часа за мляко. А тъкмо въведох някакъв ред с храненето.

# 475
Момичета, а вие как разбирате, ч се събуждат за мляко? Защото и моята се буди, но не ми хрумва да й предлагам АМ. Ако се размрънка или разбуди, давам биберон и толкова.

# 476
Момичета, а вие как разбирате, ч се събуждат за мляко? Защото и моята се буди, но не ми хрумва да й предлагам АМ. Ако се размрънка или разбуди, давам биберон и толкова.

Това е добър въпрос 🙂 Матео не обича биберони и винаги са му палците в устата. Обаче някак си с времето научих да распознавам кога е гладен а кога сам си се приспива. Когато му предложа АМ нощно време пие го на един дъх все едно не е видял храна 🙈

# 477
  • София
Смоуки ако АМ през деня не е достатъчно се търси през нощта, та това предполагам е причината.

Боби що я мъчиш с тази попара? Нито е хранителна нито важна. Закуска ли се опитваш да вкараш?

# 478
Конкретно при дъщеря ми, пробвам биберон, люшкане, не иска да заспи. Давам ѝ да суче, суче доста активно 7,8 минути и я слагам в кошарата и си заспива. Което ме навежда на мисълта, че си иска млякото. А през деня има закуска, обяд, следобедна закуска, всичко си изяжда + 4 кърмения поне през деня. То това ми се вижда доста количество храна през деня за 9 месечно. Не знам, къде бъркам, приемам идеи 🥺

# 479
Конкретно при дъщеря ми, пробвам биберон, люшкане, не иска да заспи. Давам ѝ да суче, суче доста активно 7,8 минути и я слагам в кошарата и си заспива. Което ме навежда на мисълта, че си иска млякото. А през деня има закуска, обяд, следобедна закуска, всичко си изяжда + 4 кърмения поне през деня. То това ми се вижда доста количество храна през деня за 9 месечно. Не знам, къде бъркам, приемам идеи 🥺
Кърмените бебета не изяждат същите количества както тези на АМ. Също така търсят да сучат не само когато са гладни, а и когато са жадни или искат успокоение. Моята суче по 6-7 пъти за 24 часа (2 х нощно време и съм го приела за нормално и е така от много време) но и не си изяжда целите порции. Има заместени обяд и следобедна закуска и въобще не бързам да замествам закуска. И още нещо- кърмата се разгражда много по- бързо от АМ и затова огладняват по-бързо. Така че за мен всичко е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт