Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 36

• 27 195
  • 419
  •   2
Отговори
# 345
И аз преди месец родих за втори път при доктор Апостолова, доволна съм. Второ секцио по мед. причини. Преди 1-2 страници съм писала по-подробно. Успех!

# 346
За втори път следя бременност при доктор Апостолова и съм много доволна от нея, спокойна, не претупва, търпеливо отговаря на въпроси. Предното ми раждане мина добре с нея.

# 347
  • Sofia
Аз родих преди 11 дни при д-р Апостолова, следя се при нея от 12 -та седмица. При мен така се случи, че се наложи по-ранно раждане, което си беше шок за мен, но решението беше нейно заедно с доц. Атанасова и доц. Нашар и съм и безкрайно благодарна понеже ми спасиха живота. Можете да и се доверите, изключително адекватна действа и не изписва безмислени лекарства и изследвания, а това, което е нужно в конкретния случай. На 3 ден след секцио нямах нужда от обезболяващи, а още в деня след секциото си вървях щял ден за да се възстановя по-бързо. Когато дойде време за раждане работят като екип и ще има и други лекари запознати със състоянието Ви така че не се притеснявайте. За нормално раждане най-добре я попитайте отрано дали вижда риск при Вас.

# 348
Аз родих преди 11 дни при д-р Апостолова, следя се при нея от 12 -та седмица. При мен така се случи, че се наложи по-ранно раждане, което си беше шок за мен, но решението беше нейно заедно с доц. Атанасова и доц. Нашар и съм и безкрайно благодарна понеже ми спасиха живота. Можете да и се доверите, изключително адекватна действа и не изписва безмислени лекарства и изследвания, а това, което е нужно в конкретния случай. На 3 ден след секцио нямах нужда от обезболяващи, а още в деня след секциото си вървях щял ден за да се възстановя по-бързо. Когато дойде време за раждане работят като екип и ще има и други лекари запознати със състоянието Ви така че не се притеснявайте. За нормално раждане най-добре я попитайте отрано дали вижда риск при Вас.

При секциото повече от един доктор ли присъства?

# 349
  • Sofia

При секциото повече от един доктор ли присъства?

Да 2 бяха както и акушерки, анестезиолога е там по време на цялата операция, една жена която ви подготвя, слага кислородна маска и следи състоянието Ви. Доста голям екип присъства.

# 350
Много благодаря за отзивите! Аз също останах с такива впечатления от нея. Не само, че не претупва и отговаря на въпроси, а и самата тя пита въпроси (за предишните прегледи (аз съм 23 г.с.)). Почувствах се спокойна и обгрижена.

За естествено раждане каза, ме няма риск, единствено имам херпес тип 1 и ще следим дали няма активна инфекция преди раждането, ако има ще е секцио. Мама, понеже е лекар и много настоява да съм секцио, описа ми всички рискове при естественото раждане. Искам да родя естествено, обаче се притеснявам от рисковите фактори за бебето. Имам време да реша. Но съм спокойна, че секцио при д-р Апостолова е безопасно, бързо се възстановява майката, така че и да отидем натам, няма да съм под напрежение.
Единствено, аз имам алергия към атропин и като цяло страх от упойки, мисълта, че ще ми изтръпне всичко и няма да мога да си усещам и движа тялото или да получа някаква алергична реакция или да ми прилошее, ме ужасява... затова и бях готова да раждам естествено без упойка Grin

# 351
KPP,ако се реши да е секцио,преди него може да си направиш тест за алергии. Аз така направих миналият път. След като определихме дата, записах час за алерголог в болницата и предварително си направих тестовете.Сега най-вероятно пак така ще направя, защото тогава лекарката ми обясни ,че тези тестове важат 6 месеца.Защото чувствителността на организма се променя с времето.

# 352
А, значи задължително. Поне да ми е спокойно от тази гледна точка. Никога не съм била с упойка, даже и при зъболекар. Единствено евентуално спрей лидокаин.

# 353
Понякога чакам по 20 мин,но е имало и случаи в които чакам повече от час. За сега мисля да съм секцио и не мога да отговоря на въпроси свързани с вагинално раждане. И да обсъждаме с докторката тя ми обяснява всичко от-до свързано с раждането.😊

Здравейте, бих искала да попитам, секциото по Ваше желание ли е? И др. Атанасова съгласява ли се да прави секцио по желание? Предстои ми изборна лекар за проследяване на бременността и събирам мнения.🫶

# 354
Понякога чакам по 20 мин,но е имало и случаи в които чакам повече от час. За сега мисля да съм секцио и не мога да отговоря на въпроси свързани с вагинално раждане. И да обсъждаме с докторката тя ми обяснява всичко от-до свързано с раждането.😊

Здравейте, бих искала да попитам, секциото по Ваше желание ли е? И др. Атанасова съгласява ли се да прави секцио по желание? Предстои ми изборна лекар за проследяване на бременността и събирам мнения.🫶

Здравейте!
Включвам се в темата относно д-р Атанасова.
Изключително внимателна е, много добре обяснява, обръща внимание на всеки детайл и не пропуска да назначи когато и каквото изследване е необходимо. Аз съм с рискова бременност-тя буквално я спаси в ранна седмица и добутах до 34та седмица и продължавам.
Секцио по желание обаче категорично не прави. Правила е преди, но вече не. Много време се носихме с нея на тази тема и тя съвсем адекватно и медицински ми обясни защо няма да ми направи секцио по желание.
Аз й имам 1000% доверие и знам, че съм в най-добрите ръце.
Единственият минус е чакането-но е показателно защо при нея има най-голяма опашка. Simple Smile

# 355

Здравейте!
Включвам се в темата относно д-р Атанасова.
Изключително внимателна е, много добре обяснява, обръща внимание на всеки детайл и не пропуска да назначи когато и каквото изследване е необходимо. Аз съм с рискова бременност-тя буквално я спаси в ранна седмица и добутах до 34та седмица и продължавам.
Секцио по желание обаче категорично не прави. Правила е преди, но вече не. Много време се носихме с нея на тази тема и тя съвсем адекватно и медицински ми обясни защо няма да ми направи секцио по желание.
Аз й имам 1000% доверие и знам, че съм в най-добрите ръце.
Единственият минус е чакането-но е показателно защо при нея има най-голяма опашка. Simple Smile

Много Ви благодаря за информацията! 😊

# 356
Здравейте и от мен Simple Smile

Интересува ме как протича следенето и раждането при д-р Кирякова - обръща ли внимание, в случай на усложнение реагира ли своевременно и адекватно?

# 357
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile

Интересува ме как протича следенето и раждането при д-р Кирякова - обръща ли внимание, в случай на усложнение реагира ли своевременно и адекватно?

Почти не съм чакала пред кабинета. Винаги отговаряше на въпроси дори и да са били леко глупави. Налична е и по вайбър, там й пращах изследвания и после звънеше за коментар (не държи да се пускат в Токуда). Ако вижда проблем насочва към нужен специалист. Аз съм много доволна. Единствено тя идваше няколко пъти да ме види как съм след раждането, а бях с още 3 жени в реанимация, които се следиха при други лекари. След преместването в стаите пак само тя минаваше профилактично да види как съм.

# 358
Аз също съм чела добри отзиви за д-р Кирякова. Колебая се между нея и д-р Апостолова. Най-много исках при доц. Атанасова, но доста се чака за час за съжаление.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 12:09 от IvelinaL

# 359
  • София
А как протече самото ви раждане при д-р Кирякова?

Трябваше да е планово секцио, но тръгна по-рано. Като постъпих в болницата й се обадиха и до час беше пристигнала. Всичко мина много спокойно и леко в залата. До следващия ден вече кляках и ходих спокойно. Като цяло приятно раждане и супер бързо възстановяване (второ секцио). За естествено при нея не мога да кажа.

Общи условия

Активация на акаунт