Мнения за Оземпик?

• 50 663
  • 580
  •   2
Отговори
# 450
Нож с две остриета е това неядене Grinning
Аз от една страна се радвам много, че апетитът ми рязко намаля и мога да се нахраня с много малко. От време на време смятам калориите, докарвам ги до макс 800 на ден.
Обаче от друга страна, съзнавам, че трябва да ям по-балансирано и здравословно и се насилвам да хапвам яйца, риба, някакво месо, гледам да сготвя някоя мусака Grinning Но като цяло е тегаво, защото след няколко хапки ми става кофти на стомаха. Иначе пържените картофи ми се отразяват чудесно, ама не са по канон Joy

# 451
  • София
Точно така е, понеже поемаме малко калории, трябва всяка от тях да е смислена.

# 452
Едното е хемоглобин и ниските му стойности говорят за АНЕМИЯ, а другото е гликиран хемоглобин (HbA1c) и високите му стойности говорят за преддиабет или диабет.
Диабет се диагностицира на базата на определени критерии, които включват симптоми, глюкозно натоварване и гликиран хемоглобин, а лечението му се проследява най-вече чрез проследяване на гликиран хемоглобин. Това е според всички клинични ръководства по ендокринология. Обикновено се следи на 3 месеца, понякога на 6.
Прилагам линк на български. Малко е генерализиран, защото е на световната здравна организация.

https://extranet.who.int/ncdccs/Data/BGR_D1_Rukovodstvo_Zaharen%20diabet.pdf

# 453
Момичета, имам леки притеснения с моята спринцовка.
В момента излгежда така:

Спринцовката е от 0,5 и до тук съм използвала 4 дози от 0,25. Т.е. би трябвало да е пълна до половината, а ми се струва, че има страшно много още. Ендокриноложката ми приготви в кабинета спринцовката - показа ми до къде е 0,25 и го отбеляза с червена химикалка, така че трудно е да се пропусне.
Възможно ли е въпреки това да не съм си поставила цялото количество?
Днес трябва да мина на 0,5 и малко ме е шубе дали съм била на цялата доза до сега или съм слагала по-малко.

Признавам, че не съм броила кликовете, а само съм завъртала до където беше отбелязала ендокриноложката.

# 454
Момичета, имам леки притеснения с моята спринцовка.
В момента излгежда така:

Спринцовката е от 0,5 и до тук съм използвала 4 дози от 0,25. Т.е. би трябвало да е пълна до половината, а ми се струва, че има страшно много още. Ендокриноложката ми приготви в кабинета спринцовката - показа ми до къде е 0,25 и го отбеляза с червена химикалка, така че трудно е да се пропусне.
Възможно ли е въпреки това да не съм си поставила цялото количество?
Днес трябва да мина на 0,5 и малко ме е шубе дали съм била на цялата доза до сега или съм слагала по-малко.

Признавам, че не съм броила кликовете, а само съм завъртала до където беше отбелязала ендокриноложката.
Изччислете кликовете правилно. И на мен така ми се случи в началото Simple Smile

# 455
То и това на снимката дори не е 0.5 а 1мг
Пребройте си кликовете до белязаното, най-вероятно са 18

# 456
Да точно така се оказа спринцовка 1 мг и 18 клика. Като я разгледах имаше отбелязано и за 0.5 със синя химикалка. Сега се чудя аз ли толкова не съм в час, че не съм разбрала какво става (бях доста уплашена защото се ужасявам от игли и доктори а тук ги имах в комбинация). Но все пак ясно си спомням че я попитах да ми обясни как точно е отбелязана дозата, а тя каза че със следващата спринцовка няма да имам нужда защото просто ще завъртам до края. Принципно ми каза ако съм добре на 0.5 да си карам на тази доза. Принципно вас кога ви викат на контролен преглед? На мен нищо не ми спомена.

# 457
А за колко време имаш изписано лекарството? Вероятно като трябва да ти изпише новото, трябва да отидеш и на контролен преглед.
На мен ми каза три месеца след началото, правя изследванията и отивам да видим какво е положението.

# 458
А за колко време имаш изписано лекарството? Вероятно като трябва да ти изпише новото, трябва да отидеш и на контролен преглед.
На мен ми каза три месеца след началото, правя изследванията и отивам да видим какво е положението.

Изписала ми е 1 мг за 6 месеца по схема. На мен ми обясни - първо 4 седмици по 0,25, след това на 0,5... замисли се и каза да си карам на него ако ми е ОК. Така е написала и на една бележчица, която беше сложена в кутията на оземпика. Питах я, трябва ли да си правя изследвания и тя каза не.

# 459
Значи, освен вече поставените 4 дози x 0.25, при преминаване на 0.5 (36 клика) съдържанието ще е достатъчно за още 6 дози x 0.5
Много сме на 0.5 по година и повече. Всичко зависи как ви понася и какви резултати гоните, ако след месец на 0.5 се реагирате добре и не бързате, карайте си на 0.5 както е казал ендото.
Аз не намирам за необходимо да качвам на 1мг, постигнатото на 0.5 напълно ме устройва.

# 460
  • София
Малко полезно инфо - които ползват Оземпик, не бива да се обезводняват общо взето

https://www.kaldata.com/it-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/ … D0%BB-589016.html

# 461
Значи аз съм напълно на ясно че аз съм овца и трябвало да разгледам кутията на време. Освен това тъй като изпитвам ужас от или бях увила кутията в плика, в който ми го продадоха и ме беше страх да отворя хладилника, бях с усещането че все едно зомби ме дебне от вътре. Бях много убедена, че при покачване на дозата просто трябва да завъртя до край спринцовката, ама явно господ ме   е пазил, пък бях попрочела за кликовете в темата. В крайна сметка сметнах колко е 0.40 и сложих толкова, още повече, че имам добри резултати и на 0,25.

EzzG при положение, че ниската доза действа и аз не виждам смисъл да се вдига. Чета и в reddit за оземпика и там не знам по каква причина пишат много австралийци - говори се за микро добиване т.е. под 0.25 или два пъти по 0.25 на седмица, за да се избегнат страничните ефекти. Само за дозата се чудя - и аз ги сметнах, че са 10, австралийците пишат, че 8 седмици бил минималния срок и можело 10-12 да се държи една спринцовка. От икономическа гледна точка  звучи добре, но да не си предобря организма от спестителство. Един австралиец даже пишеше, че не знаел, че трябва да ги държи в хладилник и си го държал в колата... което му се вижда съвсем луда работа. Вие бихте ли рискувал с над 8 дози на спринцовка?

# 462
Способността на австралийците да оцеляват при попадане в организма на опасни субстанции не бива да кара и хора от останалия свят да си въобразяват, че ще имат същия късмет.
Според производителя, срокът е 8 седмици след първата употреба при съхранение в хладилник. Този срок е напълно в рамките на необходимото, за да се раздели една писалка от 1 мг на 8 дози по 0.5.
Когато, както във вашия случай, има включена и входящата доза от 0.25, тази сметка се променя - но това се отнася само за първия месец. В този случай всеки взима решението сам. Нито при мен, нито при всичките ми познати, които са започнали по този начин, е имало промяна в действието при последните две апликации. Ако имате притеснения, можете да прежалите последните две дози. Няма да е голяма финансова загуба, нито е свързано с неудобства и нови рецепти. Все пак си имате рецепта за 6 месеца или 6 писалки от 1mg, които са достатъчни за 1 година при 0.5 ако си ги закупите накуп.

# 463
EzzG, благодаря, аз май ще пропусна последните две дози. Но ще видя как изглежда писалката след 4 седмици и ще реша тогава.

Не се бях осъзнава, че реално имам дози за една година, мислех, че просто пропускам 3 писалки и толкова. Сега ме загнезди един друг въпрос - ако за 6 месеца сваля примерно 12 кг, има ли вероятност да ми кажат стига ти толкова и да не ми продължат рецептата? Изобщо не ми беше хрумвало да се запасявам. Аз започвам от 96, за първите две седмици бях свалила 3 кг но тъй като съм само 157, сметнах, че ,а да не съм с обезитед трябва да съм под  75 кг.

# 464
Писалката няма да позеленее, преди да стане негодна Grinning
Освен ако не ви го изписват с протокол и не минавате комисия, лекарите хич не ги бърка колко време ще ви изписват рецептата, особено ако си плащате за прегледите. А личният лекар може да я удължава, колкото си искате.
През първия месец килограмите се свалят по-бързо и не е задължително за 6 месеца да се свалят 12 кг, особено ако дозата остане на 0.5. Ако искате по-бърз резултат може да решите да качите на 1мг, но аз не виждам смисъл от такова бързане. Всички, които смятат да свалят някакви килограми и след което да спрат приема на Оземпик, нали си дават сметка, че спирането му автоматично води до връщане към старите хранителни навици - тоест, в следствие на това, и до връщане на килограмите? Освен ако нямате желязна воля и не си промените трайно навиците -  ама това е само пожелателно мислене и почти никога не се случва.
И така, много често се оказва, че цялата работа е била за да са били с нормално тегло за примерно 1 година.
Оттам идват и всички разочарования и легенди за връщането на килограмите и йо-йо ефектите.

Общи условия

Активация на акаунт