Бебо чак ОКТОМВРИ ще се появи, нетърпелива мамо ТУК се запиши!

• 14 162
  • 296
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте бъдещи мамчета  bouquet Въпреки, че навън вали настроението ми е чудесно Heart Eyes Виждам, че има много нови мами, пожелавам им леко бременеене Hug

# 106
Момичета  здравейте!
Прави ми впечатление, че не споделяме признаците които са ни споходили,  а  на мен би ми било интересно да съпоставям моите с вашите чувства, промени и вълнения.
От два дни сутрин след събуждане получавам гадене, т.к. до момента не съм закусвала сутрин и сега продължавам да се подмотвам до вкусването на пъвия залък, забелязвам, че гаденето е точно  от глад, но с 1-2 бисквитки  оправям работата.
Миналите два - три дни се чувствах много отпаднала и лежах и спах по цял ден /добре че си бях взела  отпуск/
За  яденето е различно ту ми се похапва постоянно нещо, в друг момент нямам апетит, абе въобще шашава работа.
Снощи бях на преглед според мен беше точно 6г.с., според доки 6г.с. и 2дни и се видяха много леки и мънички пулсации  Two Hearts
Но имайке предвид предишните ми случки, доки каза, че за момента ще ме  наблюдава  изкъсо и така  и другата седмица пак съм на преглед,  дано всичко подължава да  е наред  Praynig
Пия дуфастон 2 х 1,  ами мисля, че за момента е това   newsm78
Споделете  и вие вашите промени

# 107
Ей, момичета как сте. Ако знаете колко ми липсвате. Сега с тази работа само вечер мога да ви виждам как сте.
Добре дошли на новите мами  Hug
Аз да ви кажа сам горе долу добре страшно ми се спи и яде  Blush
Забелязах, че тези дни като излизахме и съм на място където се пуши и на мен на сутринта ми е много зле  Sick . Оня ден на Свети Влентин в заведението беше толкова опушено , че без да пуша сигурно съм изпушила 1-2  китий цигари. Вчера ходихме на гостои и пак стана едно голямо опушване днес пак ми беше много зле сутринта. На вас случвало ли ви се е. Май ще избягвам ходенето по заведения някой месец докато започнат да слагат маси и отвън.

# 108
Въпреки че съм пушач и аз усешам че не понасям  цигарите
Припалвам една  и я гася, че не ми е вкусна

# 109
Здравейте и от мен и добре дошли на новите мами  Hug

На мен ми се гади само когато огладнея. Проблемът е, че само като започна да мисля какво да ям и която и храна да си представя, реакцията е една и съща -  Sick
Много трудно откривам нещо, което да бих хапнала. А гладът е непоносим, толкова силен глад никога не съм изпитвала. Направо боли.

Но по-сериозният ми проблем е, че нещо съм болна напоследък и страшно много кашлям. Вече имам мускулна треска на корема от кашляне, ужасно е. Докторката ми предписа някакъв сирол (стодал), но доста бегло ми помага. Като пия от него и  поне два-три часа не калшям и мога да поспя. През останалото време е ужас, не мога да мигна по цяла нощ.
Сега ще си прилагам разни бабешки методи, да видим как ще ми подействат. Но четвърта безсънна нощ ми предстои и направо ще се побъркам Sad

# 110
Здравейте, мами-сладурани!  bouquet
Аз не съм се включвала отдавна, но това е само защото през деня на работа не мога да се откъсна, а вечер ми е зле.  Sick
Veniti, мила много съжалявам, че така се е получило!  Hug Надявам се, че няма да униваш и че ще ни навестяваш, а и скоро да ни се похвалиш, че ще ставаш мама на бебе 2008!!!  newsm51
Да поздравя с добре дошла и новата ни мама valen_tina!  wavey   bouquet  bouquet /дано само да не съм пропуснала някой/.
Аз да ви се похваля днес вече бях на преглед и се видях голяяяямата точка, даже чухме и сърчицето, биеше си нормално. Доктора каза - има си живо бебче!  newsm44 Дори съм ви качила и снимката, като ви се извинявам за лошото качество, но поради липсата на цифров фотоапарат съм я снимала с телефона си. Ето я и нея http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=105763 и ако пак ви иска нещо като парола пишете bebeto! Това от лявата страна на снимката са пулсациите. Много се изненадах че и те излизат на нея.
Ох, най-накрая да си отдъхна и аз! Милата ми майчица как ме изтърпя последните три -четири дни незнам. Flushed Колко мрънкане, че вече не мога да чакам и как вече ми се е изпарило търпението чу... Но добре че вече мина и аз се успокоих! На преглед съм пак след три седмици, т.е. на 09 март. Споделих на доки, че първия ден, когато засякох с тест ову-то, ми беше последен на антибиотика, който пих заради гадните усложнения на грипа. Мнението му беше, че по това време е било много рано още за плода и че засега всичко е ок! Дано и така си бъде до края.
Іns_dimitrova, аз от известно време, така както се оплаквах че не ми се гади, имам такава липса на апетит от него. Дори самата мисъл за храна ме отвръщава. Чак като видя нещо за хапване и ми се преяжда и огладнявам. Иначе мога по цял ден да лоча вода. Като жаба съм, то аз и преди си бях такава, ама поне бебо жаден няма да остане! smile3504 И на това цялото ми измъчено хранене не мога да си се побера в панталоните, което не е честно - още от сега ли??? В общи линии това е при мен като признаци. Гърдите ми са здраво напомпани и ако не ме боляха щяха да са супер, ама си болят. Не мога да спя по корем вечер, а толкова обичам. Пък и онзи ден така се треснах във вртата точно в тях ... Беше ужас, щях да припадна от болка!
Ndin4eva, ами сърциче е мила, какво друго да е  smile3521! Явно още е тихичко, защото бебо е малък, затова! Пък може и нещо от апарата да не се чува добре, знам ли! Само не се тревожи и спокойно, че да не получи сега съкровището сърцебиене и да му се дигне на детето кървното!  Joy
Прегръщам ви всички  Hug и ви пожелавам, това за което цял ден си мечтая - да си починете солидно! И сладки сънища! Да си сънувате бебчовците, защото няма вечер в която да не ми се присъни нещо подобно!  smile3524

# 111
Ами то аз докато се напиша тука с моите фермани и вие сте се вкючили с новини.
За цигарите и аз съм така. Не мога да понасям да ми мирише на пушич, камо ли да дишам дима. Направо ще се  Sick! Но е нормално, защото това вреди много на бебо е затова и на нас не ни понася. Не мога ди ги разбера майките пушачки!  no
Карина, кашлицата си е кошмар и лошото е че вечер се обостря. Но докато бях болна в началото на годината, свекърва ми ми беше споменала, че отвара от подбел помагала много. Даже тя така се оправила, защото е й пушачка и с кашлицата едва издържала. Само незнам дали можеш сега докато  си preggo да пиеш от билката. Първо питай доки или виж в библиотеката май имаше някъде тема или линк към статия затова кои билки могат и кои не да се пият по време не бременност. И аз ще потърся и като намеря ще дам линк.   

# 112
  • някъде там
Здравейте... сладури! Grinning
Днес сутринта едва си заведох детето на градина. Щях да се.... няколко пъти до там.Пообързах да се върна и пак легнах.Като станах се бях пооправила.По принцип по цял ден ми стои топка в гърлото.Не мога да кажа обаче,че ми е много лошо. ПРосто си е хронично. Днес зацапването ми си продължава леко,но като се замисля и с предните 2 бременности бях така. Гърдите почти не ме болят вече. Иначе съм с чашка Д. Та това е за сега. Hug

# 113
Аз 2-3 часа полежах малко да си почина, имам чувство, че съм копала цял ден. Толкова съм уморена едвам си седя на краката  Tired
Кога ли ще мине това чувтсво. АЗ забравих да ви кажа, че в понеделник си записах пак час за моя доктор вече нямам търпение. Май аз останах единствената която не е посетила доктора, дано всичко да е наред  Praynig.  А аз дали вече ще мога да чуя на моята малка звездичка сърчицето.

# 114
Irenn, може и да е рано за сърчице. Гледам, че си с 8 дни след мен.
Аз за първи път ходих преди около две седмици и се видя само плоден сак, нищо друго. Много се притесних, но явно просто е било рано.
Дано да видиш сърчице, но искам да ти кажа, ако още не се вижда, да не се притесняваш. Hug

# 115
  • София
На новите мами добре дошли,  Hug  Hug
На мен ми стана много кофти за Винити и за да не ви натоварвам с притеснения и самовнушенията си не писах много, много, но стига толкова, след 11 дни като си чуем сърчицето барем се поуспокоя.

mamma mia леле колко сте голями и честито сърчице Two Hearts

ins_dimitrova честито сърчице и на теб  Two Hearts,

ох при мен няма никакво гадене, но пишкам през 2-3 часа и се будя нощем да пишкам, а гърдите не мога да ги пипна и прозират веничките отдолу, голям тормоз е с тези гърди... smile3518 Още ми се пуши, нищо че вече от близо месец не съм докосвала цигара, но явно е на психическа основа при мен с пушенето  Embarassed А за папането да не говоря - постоянно съм гладна и все си търся нещо вкусно - та даже сама си готвя   chef а определено готвенето не ми е любимо занимание.
Почнах да се замислям дали не напълнявам допълнително и от дуфастона, който пия - вече съм качила 3 кг, като прибавим и двата от празниците СТАВАМ ПРАСЕЕЕЕЕЕ  newsm45 smile3514 smile3511
не искам да продължава така, но такъв вълчи глад никога не съм си представяла че съществува.
Irenn след доки в понеделник да не забравиш снимка да качиш  Hug

Карина внимавай кашлицата да не слезе надолу, пробай народна медицина непременно.

katalina ще стискаме палци да те пусне в отпуска шефът, иначе  fight

# 116
Здравейте бъдещи мамчета,
аз влизам за мъничко (че утре пак съм на работа Sad )  с върпосче - от два дни ми изчезна гаденето и умората и малко се притеснявам, да не би нещо да е станало с бебчо Sad. Не пишкам и толкова често, единственият ми симптом засега си остават надутите гърди, но ми е много странно, как всички други симптоми изчезнаха в един ден. За капак на всичко от два дни ме боли по-честичко като при пред-менструални болки... дали не е станало нещо Sad 

# 117
Silverarrow, не се притеснявай, при мен симптомите са на периоди - някои дни по-често ходя до тоалетната, други-по-рядко, същото е и с умората и с болките в гърдите. И аз постоянно си мислех, че нещо може да е станало. Не се притеснявай, всичко ще е наред.

# 118
Хей, момичета, сложете ме и мен в списъка. Моля ви не ме забравяйте, нищо, че пиша по-рядко!  bouquet
Аз съм на 26год.от София, термина ми е на 12.10.2007, първа бременност.

# 119
  • България-Швейцария
За кашлицата моята докторка ми предписа този сироп, билков е, екстракт от мащерка, безвреден за бременни:

На мен ми помогна много.

Ходих на втори преглед, ето я и моята точица:

Лошо е качеството, направо с телефона снимах екрана, но все пак нещо се вижда.

Ще ми се да отида тия дни и на по-съвършен ехограф, евентуално да чуя сърце, но не знам как ще смогна, очертава ми се тежка работна седмица, 2 проекта имам да приключвам, а един нов тропа на вратата, така че - когато - тогава Peace.

Общи условия

Активация на акаунт