Бебо чак ОКТОМВРИ ще се появи, нетърпелива мамо ТУК се запиши!

• 14 166
  • 296
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте,

Много сте ранобудни  Simple Smile
Заради сина ми търсих картинки на бебето в утробата. Ето, реших да ги споделя с вас - има мноооого хубави - вижте нашите бебчета вече реално си се оформят:

http://www.wprc.org/fetal.phtml
http://www.pregnancy.org/pregnancy/fetaldevelopment1.php

(за тези, които не четат английски и картинките стигат  Simple Smile)

Относно боледуванията - аз по принцип много рядко боледувам, та и сега мъжа ми е болен, ама ние с Мартин държим фронта и двамата  Praynig
За кашлица и гърло има едни хомеопатични смукащи се: Хомеовокс и Хомеожен. Не помня кое за какво е, питайте лекаря или в аптеката. Аз съм по принцип голям скептик относно хомеопатията, но точно тези помагат. И са безопасни за бременни и деца. Като отворихме дума за хомеопатия - има едно лекарство - Vomitusheel - против повръщане, мойта лекарка ми каза, че ако стане много тежка ситуацията мога да го пия (давала съм на детето и помага горе - долу), понеже повече от едно повръщане на ден обезводнява и може да стане по - лошо ... Аз обаче държа и повръщам най - много веднъж дневно - вечер (от три дни не съм нито веднъж).

Ходя на работа, имам много работа, дори днес пак съм на работа. Ама няма как - харесвам си я и ни храни  Simple Smile

Имам една голяяяяма чуденка - в края на Април ми предстои доста далечно служебно пътуване. Разбира се дотогава има много време и мога да откажа, но може някоя от вас да знае - как се отразява на бременните 12 - 15 часов полет?  newsm78 Пък и там, ако се наложи лекар, въобще не знам какво бих правила ... Мъжът ми ще бъде с мен, пътуването е важно за мен в служебно отношение и освен това ми дава шанс да видя една далечна и съвсем непозната страна ... Не знам, имам да мисля и най - важното да видя как ще се чувствам...

И накрая (но не на последно място  Simple Smile), за всички бъдещи каки и батковци, едно прекрасно стихотворение (съжалявам ако за някои е спам), Мартин вече го учи упорито, защото много му харесва:

Всичко знам за тебе, бебе!

Днес татко ме гушна и радостно рече:
“В корема на мама живее човече.”
Дали е момченце или пък момиче?
Дали ще е братче или пък сестриче?

“То колкото житено зрънце е само,
но спи и расте под сърцето на мама.
И сигурно много прилича на тебе,
когато си бил във корема й бебе.”

Туй, че нашето бебе пораства, е ясно.
Ами как се побира? Не му ли е тясно?
“Не, не се тревожи! - Мама права застава. -
Виж, коремът ми също расте, наедрява.

Все едно е хралупка - тъмна, топла и мека,
все едно е къщурка - и просторна, и лека...
Ден след ден се заобля, ден след ден се издува -
има място за бебчо дори да лудува!”

Вече в кухнята често заседява се мама.
Ние с татко се смеем, че похапва за двама -
два банана изяжда, две филийки препича…
И след малко от глад към хладилника тича!

Ала то е, защото се храни със нея
бебчо, дето в корема й кротко живее.
Как, ще питате вие, като няма устичка?
Ще ви кажа - през някаква тайна тръбичка.

Понякога мама бледа лежи.
Навярно коремът й доста тежи.
Тогава съм мил - безшумно се движа
и заедно с татко за нея се грижа.

Когато заспи, стихват стъпки и песни -
съня й не бива никой да стресне!
Влакчето даже мирува, кротува,
защото и бебето също сънува.

Колко много коремът на мама порасна!
Всяка рокля предишна сега й е тясна.
Вътре бебето шава, премята се, рита
и почуква с юмруче... За мене ли пита?

Знам, не вижда оттам непознатия батко,
но познава гласа ми и този на татко,
затова му разказваме как си мечтаем
скоро заедно с него у дома да играем.

С нетърпение питам: ”Защо ли се бави?
И кога ще излезе? Да не би да забрави?”
“Още малко остана - моят татко отвръща. -
Ще ухае на бебе после цялата къща!”

Най-накрая е тук! Вече имам сестриче!
Вижте, то се усмихва! Вижте, то ни обича!
Ох, как искам по-бързо да стане голямо!
Не расте ли и братче в корема ти, мамо?

# 121
Е, това стихотворение е направо страхотно! Отдавна не бях чела нещо толкова хубаво!
Благодаря rally!  bouquet  bouquet  bouquet

# 122
Стихотворението наистиа е страхотно   smile3501
Кой ли  е автора?  newsm78

# 123
  • България-Швейцария
Rally, страхотни снимки  bouquet
Определено реших, че ще отида на 3D ехограф, само време да намеря, че положението с работата и при мен е същото - домашно си имам и за днес, и за утре Simple Smile.
По отношение на пътуването - аз съм малко откачена и бих отишла Peace.
Дано да се чувстваш добре fingerscrossed, а що се отнася до ползване на лекар там - мисля, че задължително се правят медицински застраховки за пътуване. Фирмата ви е сериозна, едва ли не са наясно по въпроса - за всеки случай си питай обаче.
Не е толкова страшно с пътуванията, бившата ми шефка 99-та година ходи до Сърбия и Косово по време на война, същите месеци беше бременна, а пътуването до Белград и Прищина с кола не е от най-приятните преживявания; полетът със самолет, дори и толкова дълъг май е по-щадящ. До деня на секциото си беше на работа, даже си имаме снимка 2 седмици преди това от местните избори, тя с големия корем Wink. Май така ни върви на всички, още една приятелка беше на предишните местни с корема, тая година, живот и здраве май ще съм аз Laughing.

# 124
Добро утро, мами! Май аз съм най-поспаливата! Rally, невероятни снимки и много сладко стихотверение, направо ме разплака от умиление. И да ни качиш снимката, че да попълваме колекцията тук! За пътуването - незнам как се отразява, още повече със самолет, но така или иначе е добре да питаш доктора. И на мен ми се очертава пътуване към 3 март до Пловдив, но то е защото не ми се изпуска един отдавна чакан купон там. Като запалена фенка депешарка няма как да пропусна, въпреки че ме е шубе иманно заради пътя до там, но чак път толкова ...  newsm56
Silverarrow, и аз съм на мнение, че не бива да се притесняваш /кой ти го казва - най-голямото шашкало  smile3538/. И при мен усетих една сутрин че сякаш гърдите ме наболяват по-леко, но после пак си се върнаха в старото си състояние. Така че спокойно, за да не стряскаш бебо много!  smile3541 
Ох, днес е събота, което означава че е ден за  newsm79 wash но май ще го оставя за следобяд, защото още ме мързи, а и заспах на едно филмче, което сега смятам да си догледам! Чао засега и да си почивате!   bouquet  bouquet  bouquet

# 125
  • София
Стихотворението наистиа е страхотно   smile3501
Кой ли  е автора?  newsm78

Авторът не го знам и аз ... неизвестен.  Стихчето го намерих в "Нашите деца", тук, в бг-мама. И наистина е страхотно - вече децата на двама колеги го научаваха това стихче докато чакаха братчета/сестричета, сега е ред на Мартин  Simple Smile

CTramell, медицинските застраховки са ясни, аз съм пътувала много и въобще нямаше да се замисля, ако не беше бременността. Както и да е, вчера заявих, че ще отида. Лекарката ми каза, че принципно няма проблем, стига и тази бременност да ми е като първата - абсолютно като по книга и безпроблемна.
Притеснява ме обаче, че страната е Китай... Ако все пак се наложи, предполагам имат гинеколози, но имайки предвид техните проблеми с раждаемостта и отношнието им към това ....  newsm78 Дали няма да тръгнат в името на естествения подбор да правят не каквото трябва ... ей такива мисли...
Иначе аз мога да спя в самолет и си придремвам по - голяма част от времето на дългите полети, та ми минава бързо. Пък и все пак, ще взема и мъжа ми (това е другото, той чака тази моя командировка от половин година и се е подготвил да обикаля до счупване  Simple Smile , той не е на работа, а на екскурзия реално). Ще видим, има време, най - много да свърша работата по подготовката, пък после да отиде някой друг колега  Simple Smile

mamma mia, аз моята снимка я качих още в старата тема, бях май от първите дето си видяха сърдечния ритъм, ето:

http://bgphoto.net/photos/1672/o633066934556220000.jpg
http://bgphoto.net/photos/1672/o633066935616845000.jpg

А за пътуването в рамките на страната - аз първия път си пътувах спокойно, сега живот и здраве пак имам намерения за море, макар и с шкембе  Heart Eyes

И стига сте чистили всяка събота  Heart Eyes  Чувствам се най - големия мързел (аз в момента съм на работа, ама малко се мотам, детето съм си го изпратила при баба му, а пък милото надявам се да почисти) ... мързел  Mr. Green

# 126
  • някъде там
Хе хе,добро утро. Hug
Стихотворението наистина е хубаво.Мен също много ме мързи с почистването. SickНяма как обаче. Снощи изпрах една пералня,сега има още 2 бр. Малкия е при майка мидо довечера. Смятам и да си почина. Hug
Днес има раздвижване в темичката,тъкмо бях решила,че няма да се пише тук.  bouquet  bouquet  bouquet

# 127
Момичета, вие мажете ли се с някакъв крем вече???  Thinking

# 128
  • София
Момичета, вие мажете ли се с някакъв крем вече???  Thinking

Мажа си гърдите с бебешко олио. Корема още не, имайки предвид че дънките ми оширочаха за последния месец ... Обаче гледам, че вече не мога да "глътна" коремчето, смятам скоро да започна да си мажа и корема и кръста. Въобще цялата талия. Първия път мазах много старателно корема и гърдите и нямам стрии там, обаче назад не и като резултат - стрии. Много е неприятно лятото като се повдигне блузката  Embarassed Едно познато момченце ме попита от какво са ми тези белези  Embarassed
Та, исках да ви кажа - мажете се навсякъде  Simple Smile

# 129
Rally, ествествено че си я качила вече снимката, ама аз нали съм си блейка!  Flushed
А за кремчетата още нищо не съм си взела да се мажа. А може би е време.  newsm78 И както беше писала някоя от вас преди, по-добре ще е да е нещо, което попива бързо и няма да оставя следи по дрехите. Но май скоро ще се наложи да проуча кой е по-добрият продукт.  smile3521

# 130
Здравейте мами! Мене ми пуснаха от болница за няколко часа (живея много близо до болница). Вече съм по добре, нямам болки, надявам се да ме пуснат пониделник. Ина4е ми казаха,  по добре да ходя на работа. Но не знам, мога ли да взимам болничен, а после, април месяц да взема отпуска (която ми се полага), Защото ми се налага да ходя в чужбина, а знам че по време на болничен нямам право да напускам държава! Оффффф ...... става една....

# 131
Alyona, добре дошла пак при нас!  wavey   bouquet Радвам се, че си по-добре вече! Иначе, ако са ти казали че е по-добре да си почиваш вземи си болничен и се пази. Но че през това време не можеш да напускаш страната не съм го чувала, но може и да има нещо такова. Важното е ти да си добре.  newsm51

# 132
Альона, радвам се че се завърна!!!  Hug

Да ви кажа накратко какво ми се случи снощи, чудех се и се маях защо корема ме боли вече 2ри ден (различно от преди и постоянно) и като отидох в тоалетната, за мой голям ужас имаше зацапване  Cry
Ходихме в две болници (първата се чакаше страшно много) и в двете експертно ми заявиха, че ако е почнал спонтанен аборт, няма как да се спре. Това вярно ли е???  Cry

Както и да е, 8 часа в Спешното по-късно, ми дадоха диагноза "Threatened Miscarriage" , един вид, нямам за сега но е твърде възможно да имам скоро и ми казаха, че плацентата ми се отлепила мъничко. Тука имам нужда от вашите познания - има ли изобщо големи шансове да износя бебето до край. Жалкото е, че пак чухме сърцето - много силни тонове, бебчо явно се развива много добре, но... дали таз плацента няма да обърка работите. съжелявам за кофти поста - просто съм много притеснена  Sad

# 133
  • София
silverarrow, отиди при читав гинеколог. Който наистина да направи всичко възможно...
Не искам да те плаша - една моя много близка лежа 4 месеца заради подобен проблем  Sad Говоря за абсолютно лежане и неподвижност - без ходене до тоалетна или баня... Но беше попаднала на много читав лекар и сега си има прекрасно момченце...
В общия случай, много жени страдат от Threatened Miscarriage, но много малко от тях губят бебето. Ето, за успокоение:
http://www.pregnancy-info.net/threatened_miscarriage.html
(ако не четеш английски, там в общи линии обясняват, че 30% от жените с тази диагноза губят бебетата и че трябва да се следи непрекъснато, както и че може да има препоръка за лежане, въздържание от секс и спокойствие).
Бих отишла на лекар при първа възможност...
Дано всичко се нареди  Praynig

# 134
silverarrow  знам, че отлепването на плацетата е проблем, но не чак такъв, че да не може медицината да се справи с това. Много често при бременност се  отлепва плацентата и знам, че се назначават хапчета и много почивка.
Така, че веднага се свързвай с доктор и да прецени дали ще пиеш нещо  иначе нош па  и  лажане.
Всъщност от кой град си та така са постъпили в две болници  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт