Стойности на ЧХГ - Тема 19

• 48 186
  • 983
  •   1
Отговори
# 450
Благодаря на всички. Ще следя ЧХГ и се надявам всичко да е наред. Хубав и усмихнат ден, дами! 🌷🌷🌷

# 451
Момичета,да се надявам ли на нещо?

ПРМ 15.06,пик на лентите на 06.07-07.07 след това станаха отрицателни.Цикъл 37-38 дни.
Първата стойност е от 19.07,втората от днес.
Все още нямам закъснение така да се каже.Трябва да ми дойде на 23.07 по календар.

# 452
  • На изток от Ада
Пусни пак след 48ч zvunch

# 453
Да ъпдейтна и в тази тема. Аз приключих с извънматочна. Когато ЧХГ е зле, значи наистина е зле. Съжалвам за всички дами, които някога ще четат това. Но не се ли удвоява правилно и играе ли нагоре-надолу, значи нещата няма да свършат позитивно.

# 454
  • София
Съжалявам много! Сега какво следва?

# 455
Ani92 съжалявам за преживяното! При мен извънматочната бременност протече по сходен начин с тази разлика, че аз не подозирах, че съм бременна. На датата на цикъла си дойде менструация и осем-девет дена след това продължаваше, съчетана с болки ниско долу, но бяха търпими. При прегледа АГ се усъмни и ме прати да взема тест и да си го направя. Веднага ме изпрати при специалист в лапароскопиите и той ме прие в болница. Там една седмица всеки ден ме преглеждаха - в матката няма нищо, тръбите чисти, болките ми почти отминаха, а ЧХГ играе нагоре и надолу. След една седмица доктора каза, че няма какво да чакаме повече, правим лапароскопия и ще се разбере, беше сигурен, че в матката няма бременност за да я компрометира. След ОП се оказа, че действително е била извънматочна в дясна тръба, но някак се е слепнала за задната стена на малкия таз и там се е загнездило през тръбата, т.к там тъканта е дебела, не се е стигнало до руптура и болките ми изчезнаха. Премахнаха дясната тръба независимо, че е нямало руптура, защото док каза, че самата бременност компрометира фимбриите в тръбата и следващата бременност пак ще е там. На въпроса защо извънматочна, какъв е бил проблема? Доктора каза, че тръбата е била перфектна, но понякога яйцеклетката се обърквала и се загнездвала на неправилно място … И сега 9 години след това, се мъча да забременея. Оказа се, че имам сраствания в матката, които дори са я стеснили и при хистероскопията освен разрязването на срастванията се наложи и да се разреже в самата маточна стена за да си върне нормалната големина. Проследи се след като се възстановиш, ОП за премахване на тръба е тежка, при мен бяха сложили и дрен( каква болка е това като ти го махат в съзнание ..) пожелавам ти успех и не се отчайвай и с една тръба се случва бременност, в края на крайщата точно една ти трябва с една яйцеклетка и един сперматозоид!❤

# 456
Благодаря за мненията.
Не знам какво следва от тук насетне... Всичките лекари и близки ме успокояват, че всичко ще е наред. Казват ми, че нищо ми няма и че при нас е супер, че забременяването става веднага... Казват, че ще си имаме бебета по естествен начин.
Но аз съм на 33 и за 6 месеца имах първите си две бременности, коя от коя по-къси клечки, кухо яйце и сега премахване на тръба.
Казано честно точно в момента съм просто и само отчаяна. И ме е страх, че най-голямата ми мечта няма да се сбъдне.

# 457
  • София
Ще се сбъдне, въпрос на малко време! Сега да се действа в посока възстановяване след манипулацията и тъй като е лято - може би почивка някъде ще ви се отрази добре. После с нови сили продължавате напред. Не е излишна и консултация просто с репродуктивен лекар.

# 458
ani92_3 горе главата, не се отчайва, след нормална бременност и дете на 6 години, започнахме опити за второ, продължиха над 3 години, стотици изследвания и прегледи, последвани от неуспешна инсеминация, след нея биохимична бременност, киста, махане на яйчник и тръба и точно като се отказах чудото се случи 2 месеца след операцията.

# 459
Здравейте,
Последен цикъл 16.06
В петък 19.07 ЧХГ 49.35
Днес 22.07 ЧХГ 111.95
Как ви се струва?
След 48 часа ЧХГ - 206.53
Как ви се струва?

# 460
Защо не изчака още няколко дни, за да се натрупа? Тогава щеше да има малко по-голяма яснота.
Една идея е по-добре, но за мен отново противоречив резултат.
Прогестерон изследва ли?

# 461
Катерина, следи се на 48 часа, а не да се натрупа.
Бих посъветвала пак да се изследва след 48 часа. Засега бива.

# 462
K_aterina за втори път виждам такъв съвет от теб, но не мисля, че е правилен. Точно в началото се следи дали се удвоява на 48 часа.
Аз сравнявам с моят първи резултат на 4 дни закъснение, няма да казвам стойността, но пак ми се струва ниска тази стойност.

# 463
Здравейте,
Последен цикъл 16.06
В петък 19.07 ЧХГ 49.35
Днес 22.07 ЧХГ 111.95
Как ви се струва?
След 48 часа ЧХГ - 206.53
Как ви се струва?

Според мен е добре, бих проверила още веднъж заедно с прогестерон и направо можеш да запазиш час за преглед. Simple Smile

Биби, няма смисъл да сравняваш, при всеки е различно и за всяка бременност. Ти самата каза, че при теб са били високи стойностите. Моето ЧХГ беше доста ниско с настоящата ми бременност. На 4 дни закъснение беше около 200. А Симона май не знае кога е била овулацията.

# 464
Защо не изчака още няколко дни, за да се натрупа? Тогава щеше да има малко по-голяма яснота.
Една идея е по-добре, но за мен отново противоречив резултат.
Прогестерон изследва ли?
Не могах да спя от притеснение и реших да видя как се движи и днес. Прогестерона е 56.2. Имах положителен тест за овулация на 18ти ден.

Общи условия

Активация на акаунт