Стойности на ЧХГ - Тема 19

• 48 215
  • 983
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Катерина, абсолютно не е адекватен този съвет.

Не се чака натрупване, а за правилно проследяване е точно на 48 ч. Прочети практиките какви са при провеждане на изследване.
Симона, отново трябва да се проследи. Има удвояване. Прогестеронът каква мерна единица е?

# 466
Прогестерона ти е добре, успокой се, имаш удвояване. Най-вероятно си била с късна овулация. Нормално е да се притесняваш. Всички сме така. Аз минах един преглед и се притеснявам много от всеки следващ преглед.
Другата седмица можеш да отидеш на преглед. Всичко ще бъде наред!

# 467
Момичета, под 1000 чхг трудно, който и да е лекар, даже най-добрият може да каже какво ще се случи с бременността, къде е и т.н. Установено е, че за момента има бременност, какъв е смисълът да се боде през 2 дена, като и в момента никой няма да може да й даде отговор ок или е или не, защото е ни така, ни иначе в нейният случай. Ако изчака няколко дни, да стигне стойност близо или над 1000, тогава възможността за адекватни отговори ще е много по-голяма. Ако не е стигнало тази стойност, вероятно има проблем и пак отговорът ше е ясен и ще се вземат навреме мерки. Не говоря за изчакване седмици, а дни, иначе си играем на тука има, тука няма. В случая, след около 4,5 дни вече би трябвало да е близо или над 1000 и най адекватно ще е да го изследва тогава. За това време, каквото и да е, няма да й навреди, дори и най-лошият вариант да е/не казвам, че е/.
Аз лично не намирам за правилно тичането до лабораториите час по час. Това не само е натоварващо, но и разход и притеснения и накрая пак се стига до там, че се правят 15 изследвания и чак на 15 -тото става ясно, образно казано.
Надежда, аз също съм минавала арт процедури и достатъчно добрите лекари не те карат през 2 дни да изследваш чхг, освен ако не е много над 1000 и има опасност от ИБ, тогава и всеки ден може, но в началото е игра на нерви да се прави.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 11:23 от K_aterina

# 468
А изобщо какъв е смисъла за изследване на ЧХГ освен отхвърляне на извънматочна бременност? И перфектно да расте и да са високи стойностите, пак никой не дава гаранция, че ще се роди здраво бебе. Изобщо, пари и притеснения на вятъра.

# 469
Наистина, напълно безсмислени са тези кръвни тестове. Най-добре да чакаме и на която каквото й е писано, дали ще спре развитие, дали ще е биохимична или извънматочна няма смисъл да се товарим с тестове. Рано или късно ще разберем.
mommy22 не мога да повярвам, че ти която беше в темата за проблемно забременяване даваш такъв съвет.

# 470
Аз никога не съм разбирала съветите всички да правим кръвни ЧХГ. И наистина е вярно това, което си написала, макар и иронично. Можеш ли да направиш нещо, ако не се развива правилно бременността? Първите седмици винаги са рискови. Казах, че изключвам отхвърлянето на извънматочна и когато теста е поръчан от лекар, който после да го разчете. Когато има болки, зацапване и т.н, го разбирам ама просто ей така всяка да си прави кръвен и само още повече да се притенсява, ако не расте на 24 часа или не е супер високо - не го разбирам. И между другото, не давам съвет, просто размишлявам. Simple Smile и не разбрах какво общо има това, че съм писала в друга тема? Спирам да пиша, че вече стана спам.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 11:38 от mommy22

# 471
Здравейте, ситуацията е следната имам кърмаче на 1,7 месеца( казвам го, защото понякога кърменето има отношение) , явно не сме внимавали достатъчно миналия месец, ПМ на 15.06 3дни, на 15.07 трябваше да ми дойде (на 30дни) на 21.07 правих тест негативен беше (4дни закъснение) записах си час за лекар. Вчера правя нов положителен, днес на прегледа нищо не се видя. ЧХГ-то е 232, ясно е в петък ще пусна още едно. Овулацията съм сигурна кога е била ( познавам си тялото отлично, с малката следях редовно с ленти и просто знам,че е била около 26/27.06 тогава сме били активни, но пък това е ниско ЧХГ за толкова време + негативния тест. Вие какво мислите?

# 472
Здравейте, ситуацията е следната имам кърмаче на 1,7 месеца( казвам го, защото понякога кърменето има отношение) , явно не сме внимавали достатъчно миналия месец, ПМ на 15.06 3дни, на 15.07 трябваше да ми дойде (на 30дни) на 21.07 правих тест негативен беше (4дни закъснение) записах си час за лекар. Вчера правя нов положителен, днес на прегледа нищо не се видя. ЧХГ-то е 232, ясно е в петък ще пусна още едно. Овулацията съм сигурна кога е била ( познавам си тялото отлично, с малката следях редовно с ленти и просто знам,че е била около 26/27.06 тогава сме били активни, но пък това е ниско ЧХГ за толкова време + негативния тест. Вие какво мислите?
Не можеш да бъдеш сигурна, кога е била овулацията, ако не е следена на ехограф. Имали ли сте контакти след тези дати? Най-вероятно си забременяла по-късно. Щом на 21-ви теста е бил отрицателен, количеството на чхг е било толкова малко, че не е могъл да го хване, т.е съвсем начален етап. Хипотетично, ако предположим, че един тест хваща стойност от 25, твоето и 50 да е било на 21-ви, днешната цифра потвърждава добро развитие. Разбира се, зависи какъв тезт си ползвала, колко е надежден и чувствителен и т.н.

# 473
  • На изток от Ада
при това чгх няма да се види при АГ. Пусни пак чгх след 48ч

# 474
Привет момичета!
Не се сещам с точност, но кога отново се изследваше ЧХГ, останало ми е през 48 часа от първи тест -дали правилно помня? Благодаря ☺️

# 475
  • На изток от Ада
Привет момичета!
Не се сещам с точност, но кога отново се изследваше ЧХГ, останало ми е през 48 часа от първи тест -дали правилно помня? Благодаря ☺️
да правилно

# 476
Здравейте не знам дали това ,което ще споделя е за тук,моля да ме извините ,ако не е.
Така опити за бебе не правим ,но трябваше да ми дойде на 13ти Юли,закъсня ми и на 17ти вечерта направих тест Clear blue,понеже бях в чужбина излезе + ,на следващият ден имах зацапване което продължи няколко дни с много малко,светло розово  към кафяво.
Прибрах се на 20ти вечерта ,направих шуър чек и излезе отрицателен при което преди 2 дни пуснах чхг излезе 2,29 ,помислих ,че е била биохимична бременност, но реших да повторя днес и да пусна още един кръвен ,за да видя ,ако е била биохимична дали съм се изчистила напълно и о,чудо ,чхг-13,1.
Ще пусна в петък отново заедно с прогестерон, но ми е много интересно какво точно се е случило, какво беше това закъснение този+ тест ,след това ниско чхг ,а сега 13,1 ..
Ако някоя има адекватно обяснение бих го изчела.
Пак казвам опити не правим изобщо, но не се и пазим,овулацията си я усещам чрез болката в яйчника,но този път някак явно не съм я усетила,по календар не я следя не ми е вярна , цикъла ми последните месеци е на 30-31 дни.
Стойността ми отговаря на 2ра г.с.

# 477
Според мен тестът ти беше с изпарителна черта. Точно така изглеждат.
2 г.с. няма бременност още. А за растящото ЧХГ  не знам. Вероятно зацапването е било от овулация.

# 478
Според мен тестът ти беше с изпарителна черта. Точно така изглеждат.
2 г.с. няма бременност още. А за растящото ЧХГ  не знам. Вероятно зацапването е било от овулация.
Това за мен ли се отнася?

# 479
  • На изток от Ада
Valen23, пуснете в петък в същата лаборатория

Общи условия

Активация на акаунт