Стойности на ЧХГ - Тема 19

• 42 558
  • 983
  •   2
Отговори
# 900
  • село в ямболско
Николина Николова 657053 удвоява се добре.

# 901
Според мен ти е добре ЧХГ-то. Просто е рано да се види. Имай предвид, че според повечето тук плоден сак трябва да се види на ЧХГ- 1000. Е да ама при мен на 5000 ЧХГ пак не се видя и също ми казаха, че е извънматочна. На другият ден пуснах пак кръвен , ЧХГ-то беше 8800 , отидох на преглед при друг лекар. Чак тогава се видя, че бременността е в матката.
Странното при теб е, че закъснението ти е около 18 дни, а резултатът е нисък, въпреки, че ЧХГ се удвоява. При мен на 10 дни закъснение беше 4 цифрено число,на 12-ти ден закъснение ще е било над  10 000 ЧХГ. Освен да си била с много късна овулация.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 13:25 от Bibi85

# 902
Наси, в понеделник ще пусна отново ЧХГ, отсъствам от града тези дни. Днес чертичката на теста беше една идея по наситена. Стискайте палци!🙏🏼

# 903
Здравейте, пиша и аз за съвет и малко кураж. На 23.08.2024 ми беше последния цикъл. Миналата седмица (02.10.2024) си направих уринарни тестове, на които втората черта беше много бледа. Отидох да си направя кръвен и показа стойност 28,84. Така разбрах, че съм бременна. Записах си час за преглед, като той беше вчера (10.10.2024). Докторката каза, че по изчисления трябва да съм в 6 седмица и би трябвало да можем да видим сака. Но... При прегледа ми каза, че не вижда нищо в матката. Според нея има много бледа сянка, но не може да каже, че вижда със сигурност нещо. Имало 2 варианта- или да е много рано, просто да ми е закъсняла овулацията и да не можем да видим още, или да е извънматочна.... Накара ме днес и в понеделник да направя пак кръвен да видим как се движи ЧХГ. Днес си пуснах и резултатът беше 892,00. Притеснявам се.... Не знам до понеделник ... А още повече до четвъртък на 17.10, когато ми е следващия преглед при нея. Много ме притесни с тази извънматочна бременност. Според вас?...

Николина, ако цикъла ти е с нормална продължителност 28-30 дни и на 02.10 ( да кажем около една седмица закъснение) си направила тест и е бил ЧХГ 28 , това са много ниски стойности. В момента се водиш 7 г.с и този резултат е много нисък ЧХГ 892. Би трябвало да е вече пет цифрено число и не само да се вижда сак  и ембрион, но и сърдечна дейност. Имала ли си някакво кървене, от 23.08 до сега? То ако е била овулация трябва е била супер късна и нестандартна. За съжаление при извънматочна е възможно такова ту забавяне, ту забързване на ЧХГ-то, понякога дори спира, после пак тръгва да расте. Няма как да знаем какво се е случило с ЧХГ-то за една седмица разлика. Това че калкулатора показва че се удвоява, не значи че се удвоява правилно. Наскоро имаше една наша съфорумка с ЧХГ 65, което стоя така няколко поредни дни, после дръпна, после забави, тя ако пожелае може да ти пише. Но идеята ми е, че в 7 г.с. с липса на плоден сак и толкова ниско ЧХГ според мен има някакъв проблем. Другия вариант е да си имала прескачане на цикъла и чак после овулация, много, много късна. Но като цяло рядко се случва и по-скоро при жени с поликистоза или нередовен цикъл от рода на 50-60 дни. Продължавай да го следиш на 48 ч.

# 904
Здравейте, може ли вашето мнение? Последна менструация на 03.09, с много късна овулация (засечена с лентички на 24.09) на 05.10 започва кървене розово и оскъдно, затова си пуснах чхг като беше 45.89. След 48 часа беше едва 51.89. след още 48 часа е 80.77. АГ каза, че няма какво да се направи освен да се следи чхг, защото било много рано да се види дали е извънматочна или не. Кървенето продължава вече 10 ти ден. Ако е биохимична бременност, то още колко време ще се "чисти" и защо още се покачва това чхг? А ако е извънматочна кога може да се разбере?

# 905
  • Варна
Здравейте, може ли вашето мнение? Последна менструация на 03.09, с много късна овулация (засечена с лентички на 24.09) на 05.10 започва кървене розово и оскъдно, затова си пуснах чхг като беше 45.89. След 48 часа беше едва 51.89. след още 48 часа е 80.77. АГ каза, че няма какво да се направи освен да се следи чхг, защото било много рано да се види дали е извънматочна или не. Кървенето продължава вече 10 ти ден. Ако е биохимична бременност, то още колко време ще се "чисти" и защо още се покачва това чхг? А ако е извънматочна кога може да се разбере?
Здравейте, пуснете утре отново ЧХГ. Ако се е покачило, наистина има вероятност да е извънматчна? А боли ли Ви някъде? Например отляво или отдясно, при клек или при някакво упражнение?
След стойност 1000 ще може да се види на ехограф.

# 906
Здравейте, пуснете утре отново ЧХГ. Ако се е покачило, наистина има вероятност да е извънматчна? А боли ли Ви някъде? Например отляво или отдясно, при клек или при някакво упражнение?
След стойност 1000 ще може да се види на ехограф.
Утре ще пусна отново чхг. Има наболяване ту отляво, ту отдясно при леко натоварване . Значи според вас или е биохимична или извънматочна, няма трета опция така ли? 😔

# 907
  • Благоевград
Има трета опция, кухо яйце, така беше моето чхг. На 7 ден след трансфер 47, 10 ден 65, 13 ден 105, 16 ден 350, 18 ден 620, 20 ден 1200, 23 ден 2030 и се видя малък плоден сак в матката. 4 дни по-късно чхг 5500, празен плоден сак без жълтъчно мехурче, след още 2 дни пак се вижда празен плоден сак, вече леко деформиран. След 2 дни хапче за блокиране на прогестерона и сред още 2 дни аборт.
Следете чхг и ходете редовно на преглед през 2-3 дни. Докато не видят сак в матката има опасност от извънматочна. Да следят дали има течност, тогава е опасно. Ако имате болки в ляво или дясно, задължително в спешното или най-близкото гинекологично отделение.

# 908
Има трета опция, кухо яйце, така беше моето чхг. На 7 ден след трансфер 47, 10 ден 65, 13 ден 105, 16 ден 350, 18 ден 620, 20 ден 1200, 23 ден 2030 и се видя малък плоден сак в матката. 4 дни по-късно чхг 5500, празен плоден сак без жълтъчно мехурче, след още 2 дни пак се вижда празен плоден сак, вече леко деформиран. След 2 дни хапче за блокиране на прогестерона и сред още 2 дни аборт.
Следете чхг и ходете редовно на преглед през 2-3 дни. Докато не видят сак в матката има опасност от извънматочна. Да следят дали има течност, тогава е опасно. Ако имате болки в ляво или дясно, задължително в спешното или най-близкото гинекологично отделение.
Може би точно това ме тревожи най-много, че АГ въобще каза, че ням нужда от преглед. Реално само си пишем. Значи задължително утре след резултатите от чхг отивам при друг лекар.

# 909
Здравейте, днес пак си пусках резултати и вече ЧХГ е 2567.00
Имам надежда вече в четвъртък като отида всичко да е наред на прегледа.
Благодаря на всички за мненията и подкрепата!

# 910
Здравейте,момичета💕

На 10.10 (9дни след О) ЧХГ -9,36
На 14.10 (13дни след О) ЧХГ -140
Според вас добре ли се движи? Да пускам ли отново кръвен?

# 911
Да, аз правих, докато не видяха плоден сак в матката, само така може да дадеш пълна информация на гинеколога и той ще може да прецени дали има проблем или всичко е наред. След като се види плоден сак, вече се проследява дали има ембрион и ако има, се проследява развитието и не се изисква ЧХГ.

# 912
Според мен добре нараства. Няма нужда постоянно да се пуска, може още веднъж да се пусне, другото вече е пръскане на пари. На 10-14 дни закъснение вече се ходи на преглед , за да се види.

# 913
  • село в ямболско
Здравейте,момичета💕

На 10.10 (9дни след О) ЧХГ -9,36
На 14.10 (13дни след О) ЧХГ -140
Според вас добре ли се движи? Да пускам ли отново кръвен?
Добре е! Прогестерон е пусна ли ?

# 914
Наси, пуснах и прогестерон сега излезна резултата. В четвъртък беше 25, сега е 47ng/ml

Общи условия

Активация на акаунт