Третиноин /Ретин-А/, Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди -Тема 13

• 52 949
  • 762
  •   1
Отговори
# 735
Значи ще си карам с Терамид. Благодаря ви.

И още нещо се сетих. Ето това къде мога да го вкарам? https://novakoja.com/collections/theramid/products/derma-peptide … ign=6723136638632

Според плътност и консистенция бих го ползвала 20 Мин преди белия Терамид или 20 Мин след него, ако е вечер. В сутрешната рутина така, както е в упътването.
Серумът с глицерин на марката го използвам преди белия.

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 18:37 от Mama xxl

# 736
  • Mostly in my mind
И аз така си мислех. Във вечерната. Двойно почистване, тези пептиди, ретинал, нощна маска.

# 737
  • Стара Загора
Аз мисля да не спирам с ретинала. Много добре се чувства кожата ми, въпреки, че цяло лято съм на плаж. Дано не объркам нещо. Ще слагам често слънцезащита , може би ще разредя употребата през ден-два.

# 738
Не мисля да спирам и аз. Ще нанасям по често слънцезащита и се надявам да няма проблем.

# 739
Спирам десет дни преди почивка на море/планина. После въвеждам постепенно.

# 740
Момичета, препоръчайте ми крем за след Трет. Имам на Kiehl в момента, но се чудя дали е подходящ.

# 741
  • Mostly in my mind
Момичета, препоръчайте ми крем за след Трет. Имам на Kiehl в момента, но се чудя дали е подходящ.
Аз в момента съм с нощната маска на Колагена. Много съм доволна.

# 742
Ползвам Cicaplast cicaplast b5+ и съм доволна.

# 743
  • Чукарландия
Това са едни от любимците ми за след третиноин:
https://www.stylevana.com/de_DE/jin-jung-sung-hybrid-face-eye-cr … _BwE&gad_source=1
https://www.stylevana.com/de_DE/aestura-atobarrier-365-cream-80ml24701.html
https://www.yesstyle.com/en/sulwhasoo-overnight-vitalizing-mask- … ml/pid.1123049032

Последна редакция: нд, 20 апр 2025, 01:27 от BBeLLa

# 744

Нощната маска с термална вода на Uriage. С комбинирана към нормална кожа съм.

# 745
А аз с нощна маска на Др.Дерм,ако почувствам нужда понеже яко хидратирам преди трета.

# 746
Здравейте! Дерматоложката ми изписа третиноин, но ми каза, че трудно се намира в България. За момента ми забърка тя една опаковка, но крема е с прекалено кратък срок, тъй като е без достатъчните консерванти.

Сподели ми, че трябва да търся аптека, в която “забъркват” лекарства. Имате ли идея каква аптека да търся от къде мога да си набавям крема? Имам си и рецепта, но надали ще свърши работа ако не мога да го намеря тук.

# 747
Последно съм оставяла да ми приготвят лекарство по рецепта в София, Слатина, където в момента копаят за метрото - аптека Вира. В повечето аптеки не предлагат, но може да питаш в по-големите близо до където живееш.

# 748
  • пустинята Гоби
Има много аптеки, в които правят лекарства. Потърси около вас, може да питаш в регулярна аптека, те знаят най-близките такива. Вече дали ще правят там третиноин, не знам. Лекарката е можело да те упъти, след като предписва такова лекарство.

# 749
Здравейте! Дерматоложката ми изписа третиноин, но ми каза, че трудно се намира в България. За момента ми забърка тя една опаковка, но крема е с прекалено кратък срок, тъй като е без достатъчните консерванти.

Сподели ми, че трябва да търся аптека, в която “забъркват” лекарства. Имате ли идея каква аптека да търся от къде мога да си набавям крема? Имам си и рецепта, но надали ще свърши работа ако не мога да го намеря тук.

В България няма в аптечната мрежа третиноин.
Нито една фирма производител не иска да продава продукт тук заради цените.
 Единственото лекарство, което има в състава третиноин, е акнатак гел, но той е с антибиотика клиндамицин.
Не се продава чист третиноин.
 Както са ви казали може да ви забъркат крем в аптека, която приготвя лекарства. Такива са Нота бене, Вира, Нове.
 Преди основно от болница Токуда се купуваше готов третиноин крем, но вече мисля че нямат.
 Лекарите пишат рецепти на английски и изпращат да си купите от Турция.
В Гърция също спряха третиноина в аптеките.
Просто това е много евтина субстанция и фирмите нямат интерес да ги пускат на малък пазар.
 Много хвален е испанския вариант, но доста трудно е снабдяването с него, тъй като фирмата прави реформулация и в испанските аптеки има ограничени количества, отделно в нетуристическите райони не го дават без рецепта.
 В краен случай си поръчайте третиноин от емаг, нотино или мейкъп. Онлайн е забранено да се продават лекарства, но тъй като са чуждестранни търговци, няма кой да контролира продажбите.
В Емаг доскоро даже беше на промоция 23 лв за 30 гр крем.

Общи условия

Активация на акаунт