Отговори
# 135
Момичета добавих снимката от днес в албумчето,много сме сладки всички,но Мелодия нещо се е разсеяла Wink

# 136
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Следобед водих Габи на хомеопат и жената ми даде едни капки срещу болката и за бълзо зарастване на раните. В хомеопатичните аптеки ги продават ъвв вид на капки, а в обикновените като хапчета. Ако ви интересува ще напиша и името и хомеопатичната аптека във София където могат да се намерят капките

# 137

Какви са тези щуротии, че в напреднала бременност няма страшно! Парацетамол вярно може да се пие, но 1. А аулинът - не! Да ве напомня, че аспиринът е опасен не само до този мимент на бременността, ами и още по-опасен до края! От него може да се получат кръвоизливи, да стане спонтанен аборт, преждевременно раждане...
За да го напиша,значи не се доверявам на собствена интуиция.Питах лекарката си какво болкоуспокояващо мога да пия ,защото адски ме боляха ребрата ,а и все още ме наболяват-отговорът беше,че мога да пия Парацетамол,Аналгин и умерено Аулин.За мазане ми каза ,че не бива да се мажа с нищо.Все пак ако болката е силна-нищо не пречи да се пие нещо по-силно.За Аспирина съм съгласна ,затова и не го препоръчах на Страчи.

# 138
Благодаря ви за отговорите! Hug За съжаление толкова се бях шашнала, че не попитах каква точно шарка, но се надявам всичко да е наред. Лека нощ от мен и още веднъж прегръдки!  bouquet Hug

# 139
  • София
Ларсен,  аз така общо се изказах, нямам предвид точно твоята препоръка. Пък и аз държа да отбележа, ЧЕ ВЯРВАМ, ЧЕ МОГА ДА ГРЕША. Все пак не съм лекар. Тук просто си пиша и си беля маникюра на калавиатурата  Wink. А пък за аулина - писах го по свои наблюдения. Пила съм аулин няколко пъти и ми става лошо от него, после ми горчи в устата... И за това реших, че не е добре. А той де факто може да няма странични ефекти върху бебето и само на мен така да ми действа. Аз и за парацетамола имам лични наблюдения - от този на Балканфарма ми става така като от аулина, а от този на Софарма пък ставам нов човек.
Ауа, гледах снимките в албумчето и ме обсеби интерес - на тези порт бебета каква им е идеята - те не са ли някак меки за пренасяне на бебето, т.е. дъното им несе ли огъва... Нещо не са ми ясни целите на употреба. А- и за малките хавлиени кърпи - те за какво може да се ползват? Навсякъде по списъците чета за тези прословути малки хавлиени кърпи и не ми стига въображението какво бих ги правила... И трето питане имам - ти нали си беше купила от нета сутиени. Та значи питането ми е дали си доволна от тях, здрави ли са, удобни ли са, от какъв материал са реално, кой модел са и от кой сайт точно.
И към Кати М и Боби ко (ако не се лъжа) имам едно питане. Като ходихте в Илиенци, изшпионирахте ли какви са цените на дрешките там? Примерно хубавите бодита, гащеризончета и т.н. колко струват? Питам, понеже съм бясна как може бебешкити дрехи да са на такива цени по магазините! Не че е за сефте това възмущение... Просто така се сещам от време на време... И като занм, че почти всички магазини зареждат от Илиенци...
И друго се възмущавам - в няколко детски магазина вече продавачките се показват много нагли. Искам аз да разгледам дрешките и те започват да ми ги вадят като същевременно се опитват да ми пробутат съвсем непрактичните и безполезни неща. Например - (и Бръмбъра беше с мен) най-добре било да се купуват дрешките за бебето в точния му размер, не по-големи, понеже било страшно грозно и непрактично да се навиват ръкави, а бодитата ... нямало да могат да държат памперса! Друго - комплектите за изписване - с едни такива тънти като вестник пеленки, с едни излишни боклучки... Някак не ми се вижда възможно всички артикули на големите комплекти да мога да ги навлека наведнъж на бебето. А и какво толкова важно има в това обличане за изписването - аз все си мисля, че най.добре става да си му сложа чист памперс, едно обикновено боди, отгоре гащеризонче и да си го завия в една дебела пелена... а и шапчица е добре да му се сложи.
Ръкавички - четох из форума коментарите на каките - повечето акушерки отказвали да сложат на бебето ръкавички. Имало опасност да ги налапа и да се задуши... Та съвсем се обърках. Ако не е с ръкавици - ще се надраска по лицето и очите, ако е с ще се задуши... ooooh! ooooh! ooooh! Какво да ги правим тези ръкавици?
Уф - стига съм писала - много разтеглям нешо. То и както днес ми е едно замаяно и сънливо...

# 140
  • Попово
За главоболие моя доктор ми препоръча парацетамол или аналгин, макс до 3 на 24ч... но аз съм 90кг, все си мисля че приема на лекарства е строго индивидуален, а и това главоболие може да има различни причини така че най-добре консултация с док Naughty
Ивалекс, честита мома  stork-girl

# 141
ха сега де..... newsm78 newsm78 newsm78,ами на мен пък доки ми предписа по 1 аспирин"баер"от 100мг.,вечер след хранене,заради разширените ми вени...да се чуди човек на кого да вярва??? newsm78 newsm78
а го питах не е ли вреден..каза че не е в тези дози

# 142
  • Попово
maraya75 единственото което знам за аспирина е, че не се препоръчва за бременни в големи дози и може да се взема от този обикновения, а шумящтия е забранен Stop

# 143
  • София
P-r-o-l-e-t , мисля, че на Илиянци цените са доста разумни, срявнявайки ги вече с нещата по другите магазини. Бодито, което купих в светло син цвят струва 4 лв., плюшеното гащеризончето с една бяла блузка е 8.50, а плюшеното комплектче от ританки и жилетчица е 8 лв. Аз каквото разгледах по другите магазини, предимно в Младост, тези неща са над 10-12 лв. А и това, което ми харесва е,че на Илиянци са предимно български неща. Днес например разглеждах бебешките нещица в РУМ-а в Младост, ами повечето бяха доста скъпи и нямаше нищо български,всичките бяха май турски. Не че имам нещо против турските стоки, но българските са също качествени, красиви и почти наполовина по-евтини. Та според мен си заслужава да се направи един шопинг на бебешки стоки от Илиянци.

За комплектите за изписване - ами мисля, че няма нищо кой знае какво специално, просто защото това е един вид "промоцията" на бебо и се спекулира с това, защото всяка майка иска бебето й да е най-красивото като го покаже за първи път извън родилното (където малко или много всички бебчовци са еднакво облечени  Laughing ). А все си мисля, че всяка от нас може и сама да избере дрешките, а бебовците са си ужасно сладки независимо дали са облечени в комплект от 60 лв. или от комплектче, сглобено от мама.

Мелодия, от къде сте взели креватчето? Много  ми харесва. Ние в събота ще ходим до Дибо, амй съм се спряла на едно от техните легълца.

Някой да е чувал отзвуци за матраците Happy Dreams?

Ая, страхотни покупки. Но и аз да питам като Пролет, за каквое точно това порт бебе? Днес ми обесниха, че се използвало за количката и било много удобно. Така ли е? newsm78 И няма ли да им е топло на нашите бебчовци с такова одеало?  newsm78 newsm78 newsm78

# 144
Момичета, така ме заболя главата, кажете някой лек за главоболие, защото е ужасно  Tired
Страчи, знам, че много ефикасно лекарство против главоболие е Solpadeine. Щом го дават след секцио следоперативно, значи става и за бременни. Много е добро, та ако искаш го пробвай.

# 145
За порт-бебето- в Премама като разглеждах количките ми обясниха, че почти никога не се получавало хоризонтално положение при зимния вариант за новородено и като се сложи допълнително порт-бебе (което е с твърдо плоско дъно), ставало точно  180градуса.

За аспирина - и аз лично четох на листовката му(за хапчетата говоря,не разтворимия) и изрично пише да не се дава на бременни, особено в напреднала бременност. Дори бяха изтъкнали причините, но аз не си направих труда да ги запомня. Rolling Eyes

# 146
Момичета, мерси за съветите за главоболиото - мина ми Peace
Ивалекс - Честита ви мома  Hug
Шарките - Не са шега  Naughty
Аспирина - моя док също ми беше казал, като бях с грип да пия, ама аз не го послушах, нали съм докторско чедо  Wink

# 147
  • Чехия
Много се разгорещи дискусията за лекарствата и съм 100 процента съгласна с Пролет ...никакви Analgin , Algifen и Aspyrin дори това Solpadeine: Всяка таблетка съдържа
( това са разни миксове който не са много безопасни, особенно кодейна ) .
Paracetamol 500 mg.
Codeine Phosphate Hemihydrate 8 mg.
Caffeine 30 mg.
Употребата на Solpadeine по време на бременност не се препоръчва.
Най-добре е когато не се налага да не се пие нищо, обезболяващо..Да не говорим, че в последния триместър вече не се позволява и парацетамола.. Naughty
Колкото до Алмагела съдържа алуминиеви соли може да се пие ама има и противоречиви мнения, но мисля че по-добре спането на повдигната възглавница и лека вечеря.

# 148
  • Чехия
Пролет моля те обясни къде са точно тези складчета Илиенци та да мога да кажа на майка, от кой край и къде се влиза...Тя иска от там да купи разни нещица за мъничето...
Благодаря ти  Hug

# 149
  • Пловдив
портбебето - тези, които Ая е взела не са точно това, което казва името им  Wink
иначе портбебто за количка си е с твърдо дъно и с дръжки. Тези са по скоро пелена-чувалче. Аз смятам да взема такова за изписването и по късно да си го ползвам и за количката. А до колко ще им е топло на бебчовците.... аз мисля, че е нормално за новородените пролетно време да са с одеалце покрити, а това върши същата работа. Е, все пак съм предвидила и по-дебело одеалце - пак с ципче за да става на чувалче.
Ивалекс, честита ти розова новина  stork-girl
Ама качвайте повече снимки на покупки в албумчето... аз само проверявам с надеждата да има нещо ново Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт