Азиатска козметика и грим - тема 28

• 76 948
  • 759
  •   2
Отговори
# 315
  • София
Основната разлика е, че Sosaeng e формулирана с червен жен-шен, а Youngan - с черен.

Това го видях, но не разбрах, каква ще е разликата за кожата. Иначе по видеа гледах, че Youngan е с консистенция леко напомняща на вазелин и е много подходящ за нощен. Ще взема и него за проба.

# 316
  • Prismatica Aerie
Основната разлика е, че Sosaeng e формулирана с червен жен-шен, а Youngan - с черен.

Това го видях, но не разбрах, каква ще е разликата за кожата.
Счита се, че черният женшен е с повече ползи за по-зрелите кожи, поради по-високото си съдържание на гинсеносиди.

Ginsenosides in Red Ginseng:
Скрит текст:
1. Rg1 and Rb1: These ginsenosides help protect the skin from oxidative stress, promote collagen synthesis, and improve skin elasticity.
2. Rg3: Known for its strong anti-aging effects, Rg3 helps reduce wrinkles and fine lines by protecting the skin from damage and promoting cell regeneration.

Ginsenosides in Black Ginseng:
Скрит текст:
1. Compound K: Known for its powerful anti-inflammatory and antioxidant properties, compound K helps reduce skin inflammation and protects against environmental damage.
2. Rg5 and Rk1: These ginsenosides have strong anti-aging effects, improving skin elasticity and reducing the appearance of deep wrinkles.
3. Overall Potency: The higher concentration of ginsenosides in black ginseng makes it more effective for intensive skin repair and regeneration, offering stronger protection against aging and environmental stressors.

# 317
  • София
Благодаря, Каталано. А дали е подходящ за върху трет? За зимата си мисля….

# 318
Моля за мнение и препоръка дали Крем за Лице MISSHA Chogongjin Sosaeng Cream попива бързо. Аз съм със смесена кожа на 56г.
Чудя се дали ще ми бъде подходящ.

# 319
  • София
Моля за мнение и препоръка дали Крем за Лице MISSHA Chogongjin Sosaeng Cream попива бързо. Аз съм със смесена кожа на 56г.
Чудя се дали ще ми бъде подходящ.

Моята е нормална през зимата и смесена през лятото, добре попива, но има леко лъсващ ефект, мен не ме притеснява, тъй като не търся матова кожа, ако сложа отгоре ФДТ, в момента Estee Lauder Double Wear го матира идеално, иначе ми идва изсушаващ.

# 320
  • Prismatica Aerie
Според мен е повече от подходящ, предвид силно оклузивния му ефект.
Но аз не считам, че slugging след трет води до повече раздразнения, точно обратното - намалява сухотата. Лично мнение.

# 321
  • София
Според мен е повече от подходящ, предвид силно оклузивния му ефект.
Но аз не считам, че slugging след трет води до повече раздразнения, точно обратното - намалява сухотата. Лично мнение.

Така го видях и аз този крем от година ползвам трет целогодишно, нямам никакво засушаване, редувам А-диферин, А-окситив и Ретиридес 1%, единствения път когато кожата ми даде негативна реакция и то 2 пъти беше от така хваления 107 SOSEO VINBIOME витамин С серум.

# 322
  • Prismatica Aerie
Видях нови продукти от линията Youngan в YS :

# 323
  • София
Здравейте!
Някой ползвал ли е този крем
https://www.ebay.co.uk/itm/385308106586
и този серум
https://www.ebay.co.uk/itm/255376705215
Подходящи ли са за зряла кожа, за над 50 годишна възраст?
Благодаря на всички за опита, който споделяте!

# 324
Аз имам само серума, но и двата продукта са подходящи за зряла кожа.

# 325
Ани от кой сайт поръча витамин С?

# 326
  • Бургас/Пз
От Стилевана. От където е линка

# 327
Здравейте.
Според вас дали ще е подходящ за моята смесена 56 годишна смесена кожа този крек Аква-гел за лице I'M FROM Vitamin Tree Water Gel?

# 328
  • София
От къде мога да поръчам серума The Potions Peptide, не го откривам в никой от бг сайтовете от които го купувах. Много ги харесвам и усещам липсата му в рутината си 😁

# 329
От Стилевана. От където е линка

Ани, може ли малко по-подробно мнение за витамин С на TIA'M - мазен ли е, лепкав, дразни ли, дали си имала опит с такива концентрации преди?

Около 3-4 месеца ползвах

https://www.yesstyle.com/en/cnp-laboratory-ferulic-actimune-ampu … ml/pid.1127552937

С много ровене в Интернет открих, че е само 5% LAA. От него нямах никаква неприятна реакция при ползването му, но и сякаш нямаше и полза. Иначе беше приятен - бързо попива, с мнооого слабо лепнене, изчезващо след последващите продукти. Особеното му е, че мирише на пушено месо Simple Smile. От него слагах доста щедро без, както казах, проблеми.

Друг вит. С, който опитах да въведа в рутината си :

https://www.yesstyle.com/en/dr-g-vitaceutical-15-ampoule-15ml/in … ml/pid.1127900501

но от него след няколко дни кожата по врата се зачерви, започна да щипе и съм си дала малко почивка. Предполагам, че съм предозирала.

И нещо, което ми направи впечатление при първия споменат от мен - срока след отваряне е ? 12 месеца?

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 00:17 от rotativka

Общи условия

Активация на акаунт