Азиатска козметика и грим - тема 28

• 76 958
  • 759
  •   1
Отговори
# 330
  • Бургас/Пз
Ротативка, мисля че е силничък, въпреки че съм ползвала над 15% вит.С на други марки като Cosrx и Wishtrend. Този на Тиан в първите секунди усещам все едно затопляне. Не знам как точно да го обясня. Мазничък е да и иска малко повече време да попие от другите , с които сравнявам. Изчакам поне 20 минути преди да нанеса слънцезащита. С другите мога да я сложа и след 5 минути, но с този не. Мисля, че за зимата ще е по-подходящ и смятам да взема още една опаковка. Нямам никаква нужда от крем след него, хем аз съм със суха кожа. Не съм ползвала друг толкова плътен серум , с който да го сравня.

# 331
Ани, много благодаря за инфото!

Към момичетата с повече опит с витамин С - има ли разлика в комфорта при ползването му при продукт на водна основа и такъв на маслена? За попиването, до колкото знам, значение има рН и на продукта, и на кожата. Но каква е причината да се търсят формули без вода?

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 14:18 от rotativka

# 332
  • Бургас/Пз
Ани, много благодаря за инфото!

Към момичетата с повече опит с витамин С - има ли разлика в комфорта при ползването му при продукт на водна основа и такъв на маслена? За попиването, до колкото знам, значение има РН и на продукта, и на кожата. Но каква е причината да се търсят формули без вода?
Аз лично търся по-мазни продукти заради сухата кожа, усещам ги по добре.  Тези на водна основа или ли правят кир, или след тях задължително трябва да слагам крем. А на мен само с един по мазен серум кожата ми се чувства супер

# 333
  • Prismatica Aerie
За попиването, до колкото знам, значение има РН и на продукта, и на кожата. Но каква е причината да се търсят формули без вода?
Аскорбиновата киселина е пословично капризна - нестабилна, лесно оксидира, водната формула изисква ниско pH (< 3.5).  Най-общо - формулите без вода предлагат по-добра стабилност, повишена ефикасност, по-добро проникване в кожата, намалено дразнене и потенциално по-дълъг срок на годност.

# 334
... водната формула изисква ниско pH (< 3.5).  Най-общо - формулите без вода предлагат по-добра стабилност, повишена ефикасност, по-добро проникване в кожата, намалено дразнене и потенциално по-дълъг срок на годност.

Благодаря, Каталано, точно това ме интересуваше!

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 01:51 от rotativka

# 335
  • София
Ползвам серумът с витамин Ц, за който и Ани е писала и е точно такъв. Мазен и загряващ кожата, но ефективен и много добре пасващ си с последващата рутина. Предпочитам мазен пред такъв, който лепне и следващите продукти стават на парцали. Другият му плюс е, че е стабилен и не си променя цвета. Съхранявам го в хладилник в оригиналта му кутия.

# 336
Много се мъча сега по жегите, малко да изляза и веднага плуввам в пот, почнала съм да нося матиращи листове, но не помага особено.

# 337
  • Germany
Зари, на 40 градуса няма много какво да направиш. При нас е около 30 и пак се потя, нито защита ми се подновява, нито нищо. И вечер нищо не ми се маже, едни пептиди на М&M само слагам и това е🥵

# 338
Здравейте!
Търся бб или cc крем с глоу ефект. Кожата ми е суха. В рутината си имам серум за пигментации с ниацинамид и вит.Ц, после ампулата гел за хидратация, после слънцезащита и накрая си купих Cica Clearing бб cream, за който ми казах, че има глоу ефект. Обаче при мен на 1-я час започва да ме опъва и сякаш ми матира кожата....Вече години не мога да открия продукт, който да не ми матира и кожата да ми стои сочна през целия ден.

# 339
  • София
Здравейте!
Търся бб или cc крем с глоу ефект. Кожата ми е суха. В рутината си имам серум за пигментации с ниацинамид и вит.Ц, после ампулата гел за хидратация, после слънцезащита и накрая си купих Cica Clearing бб cream, за който ми казах, че има глоу ефект. Обаче при мен на 1-я час започва да ме опъва и сякаш ми матира кожата....Вече години не мога да открия продукт, който да не ми матира и кожата да ми стои сочна през целия ден.

A стандартното ББ на Миша пробвахте ли, при мен е мноооого глоу, ако си намерите цвят е супер.
https://shop.lillydrogerie.bg/missha-m-perfect-cover-bb-krem-spf … eige-20-ml-521662

# 340
  • на последния етаж
Каква е разликата между тези два продукта?

# 341
  • Beyond the Frontiers
Много уау коментари има за тези. Ползвам второто. На мен ми е мазно...ама мазно, мазно. Не мога да преценя ефекта.

# 342
nad_tab, да и него пробвах. Матира ми кожата... Дори още веднага след нанасяне, нямам глоу ефект.

# 343
Каква е разликата между тези два продукта?

Първата есенция е с центела, която е с успокояващо кожата действие. Мисля, че това е и основната разлика м/у двете. При червената няма такава. Първата съм ползвала. Както са казали и за другия вариант - мазничка е, подхранваща, наистина си е all in one продукт. След нея, освен ако не си с изключително суха кожа, трудно можеш да  сложиш още нещо. Освен това е 100мл., които на мен ми се сториха безкрайни. В началото върху лицето започва да се "пени". Използвах я вечер, на мен ми идваше много "тежка" за през деня.

# 344
  • София
nad_tab, да и него пробвах. Матира ми кожата... Дори още веднага след нанасяне, нямам глоу ефект.

А отдолу слагате ли подходящ крем? Само с ББ, няма как да стане, ако кожата е ви е суха. Аз уж съм с нормална кожа, а като сложа тоник, серум, крем, слънцезащита и лъсвам като месечинка, балансирам с ФДТ, през лятото е абсурд да сложа ББ.

Общи условия

Активация на акаунт