Азиатска козметика и грим - тема 28

• 76 948
  • 759
  •   2
Отговори
# 450
Не е изобщо задължително да ползваш продукти само от една линия или марка. Възможно е продукти от една линия на същата марка да не са еднакво добри за кожата ти или да не ти харесват всички, например поради консистенцията. Какво ще ползваш зависи от това каква кожа имаш и какво се опитваш да подобриш/какви проблеми имаш/каква ти е целта. Не видях да си давала такава информация, така че го намирам много странно да се дават просто така съвети и препоръки.

Невъзможността за съчетаване може да дойде евентуално от активните вещества, но не е причина да се ограничаваш до една конкретна серия. В днешно време има безброй подходящи продукти за всякакъв бюджет.

# 451
  • Бургас/Пз
Бихте ли ми казали с какво е добре да съчетавам тоя продукт

Не виждам кой е точно продукта, но ми прилича на бустинг есенцията?? Аз я съчетавам много успешно с ретинАл. Първо нея, после др Дифрент и накрая крем.

# 452
  • Prismatica Aerie
Бихте ли ми казали с какво е добре да съчетавам тоя продукт
Скрит текст:
Може да се съчетава с всичко, ползва се на стъпка серум (въпреки че пише есенция, това е серума в линията). Разбира се, най-добре е да се ползва като част от серията, защото продуктите се допълват взаимно - особено в hanbang козметиката - но не е задължително.

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 15:55 от Catalano

# 453
Не е изобщо задължително да ползваш продукти само от една линия или марка. Възможно е продукти от една линия на същата марка да не са еднакво добри за кожата ти или да не ти харесват всички, например поради консистенцията. Какво ще ползваш зависи от това каква кожа имаш и какво се опитваш да подобриш/какви проблеми имаш/каква ти е целта. Не видях да си давала такава информация, така че го намирам много странно да се дават просто така съвети и препоръки.
Никъде не съм написала, че е задължително да се ползва само една линия или марка Simple Smile Не ми приписвайте думи, които не съм казала!

Споделих личния си опит с този конкретен тип hanbang козметика, че продуктите в серия работят много по-добре, отколкото ползвани поеднично в други комбинации. Точно това, за което и Catalano пише:
Разбира се, най-добре е да се ползва като част от серията, защото продуктите се допълват взаимно - особено в hanbang козметиката  - но не е задължително.

Също така е абсолютно незадължително дори при притежаването на цялата серия е да се ползва всичко наред. Напротив - и в това се състои удоволствието да ползваш дробна корейска козметика - можеш да модифицираш какво и колко според нуждите на кожата си към момента. Ако си станал с напомпана от нощна маска кожа може и само с 1-2 продукта да се постигне търсения ефект. Ако имаш нужда - може и цялата серия да нанесеш като вечерна грижа.

И продължавам да твърдя, че ако нямаш по-сериозен опит в бялата козметика и желание да ровиш за информация е много, много по-лесно да се ползват серии. И много по-евтино в крайна сметка... До това заключение съм стигнала след многобройни фалове и харчове, но не го налагам на никой!

# 454
Да съм написала някъде, че това си написала? 😀

# 455
  • София
Поръчах и аз в началото на месеца този комплект на Миша, но още не са го шипнали от Йес. Дали може да го сравните с черния чай на Pyunkang Yul (този бранд не мога да си го траскрибирам на български - Пюнкан Юл?!?)? В него също има някакъв жен-шен, освен фермента от чай. Отворила съм го, но не го ползвам активно, че ми идва малко богат крема за лятото и си чака реда в хладилника за хладни дни.

# 456
  • Бургас/Пз
Последната ми поръчка от Стилевана за моя изненада я шипнаха за по-малко от 48 часа. Досега не ми се беше случвало. Вече пътува към Германия Simple Smile

# 457
  • софия
Аgent а  ме е изпреварил  с аргументи за предимствата на серийното ползване, но и според мен при по-високия клас КК, това е предимство. При тях  във всеки продукт има  специфични за конкретната серия, активи. Консистенцията на тези за всяка стъпка, улеснява  проникването и усвояването на следващия. Така се потенцира ефектът.
Разбира се, че не е задължителна цялата серия   всеки път, но по принцип това е оптималният начин, не случайно така са разработени.
При "по-опростените" продукти, с по-универсални активи, комбинациите са напълно възможни. Пример- ретиноид от  една,  с ХК от всяка друга марка.
Но, напомням и друго - съчетаването на различни активи иска доста познания. А и  винаги има риск някои допълващи съставки да не се спогодят.
 Аз обичам сериите, вечерните ползвам изцяло,  сутрешната рутина раздвижвам.

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 19:07 от swetulka

# 458
  • Germany
Като се замисля, никога не съм ползвала в рутина неща от една серия🤔 Дори да имам цяла такава, все я миксвам, даже нямам идея защо. Може би трябва да опитам и така някой път, да не би да пропускам нещо супер-дупер да се случи с кожата ми.

# 459
PeaPink - зависи и каква е серията, кое е активното вещество, в какви концентрации, етц. етц.

PS Хубавата кожа не се прави с бяла козметика Wink тя се поддържа с козметика! За да има кардинална промяна в кожата се почва със храненето и други лайфстайл избори.

# 460
  • софия
И Генетиката....генетиката! Роби станахме на идеята за здравословен живот.
Е сега някой ще се обади , че баба му цял живот с Лимонов крем се мазала и на 74г. нямаше една бръчка!  SmileSatisfiedSmiley

# 461
SmileSatisfiedSmiley
Тццц, бабите ми, лека им пръст, се мажеха със пресен каймак от млякото и си миеха косите с яйца, а яйчния шампоан и лимоновия крем считаха за обирджийство! Ееех, трябваше на тях да се метна!

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 21:37 от Agent Provocateur

# 462
  • Den Haag
Агентче за храненето трудна работа, аз съм си лакома и все нещо трябва да си угодя, не мога да заложа само на здравословна храна. Обаче гледам как смучат рамьон в драмите и все хубави и опънати, та съм заложила и аз на рамьона, като засмуча и ми действа като фейс йога, та ще има ефект някой ден Joy, ама какъв ще е…

Да не спамя, мене нещо ми се поръчва от Yes, та тези дни се оглеждам за нов тоник, че моят е на свършване. Мисля да пробвам оризов и слънцезащита трябва да си взема нова.
Някой ползвал ли е тази и става ли за нормална кожа?

# 463
Последната ми поръчка от Стилевана за моя изненада я шипнаха за по-малко от 48 часа. Досега не ми се беше случвало. Вече пътува към Германия Simple Smile

Късмет голям си извадила. Напоследък толкова се бавят поръчките. За последната чаках почти месец.

Дами, не мислех, че моето питане ще раздвижи толкова темата. Благодаря на всички за мненията. Ще поръчам и останалите продукти от серията. И ще докладвам. На моите години не очаквам чудеса. Не се подлагам на процедури за разкрасяване и подмладяване, разчитам само и единствено на козметика.
И да, гена е важен, но както се каза по-горе - всичко комплексно трябва да е, за да има ефект.
Боже, леля ми каква кожа имаше! С нея си замина, милата. Помня, че на тоалетката и имаше винаги крем Нивеа. Значи, да заложим и на него! Laughing

# 464
  • Prismatica Aerie
Дали може да го сравните с черния чай на Pyunkang Yul (този бранд не мога да си го траскрибирам на български - Пюнкан Юл?!?)?
Харпи,  Pyunkang Yul на корейски се пише 편강 율, пусни го в гугъл транслейт и чуй как звучи. 😁
Скрит текст:
Бегло сравнение с Миша, на база състав -  няма парфюм, не е ЧАК толкова богата и подхранваща. Женшенът едва ли е същото качество.

Общи условия

Активация на акаунт