Азиатска козметика и грим - тема 28

• 76 958
  • 759
  •   1
Отговори
# 480
Определено, гена е на първо място....
Абсолютно...Пуша от 40 години,слънцезащита ползвам от дъжд на вятър,спортувам основно на работа Grinning. Залагам си на редовната бяла козметика.Храненето ми също не е от най-здравословните.
След месец ще стана на 49,аз се оценявам на 40,другите ме оценяват на 36...не знам това добре ли е или не No Mouth
Зависи и от килограмите все пак,малко тлъстинки да ти опънат лицето...Виждала съм жени как се опъват като наддадат килца.

И един въпрос,
Може ли някой да сравни MISSHA - Chogongjin Geumsul с другите Chogongjin,като консистенция и усещане след нанасяне?

# 481
Извинявам се предварително, че ще говоря на базата на доста смътни спомени - Chogongjin Geumsul съм го ползвала като серия преди поне 4-5 години вече. Богата консистенция, но попиваща при мен през хладния сезон. Ползвах я като вечерна. Бях си нарушила кожната бариера, ако не се лъжа и я усещах като много успокояваща серия също.

Sosaeng не съм купувала, но би трябвало да е много съпоставима със Geumsul, но с добавка на червен женшен. Sulbon e за млади и крехки, не съм си помисляла и да я купувам.

YOUNGAN си купих (тонер, лосион, крем, маска, серум), но в крайна сметка се бях позаринала с други продукти и я подарих на приятелка с по-суха и възрастна кожа от моята (оставих си само серума, който слагам под алгинатни маски - богат продукт). За суха кожа и 50+ бих заложила на тази серия. За мен тя е бюджетен аналог на лилавата на Ху - Hwanyu, докато Sosaeng повече прилича на Jinyulhyang. Съжалявам, че не мога да помогна по-съществено.

Хвърли един поглед на ревютата на ам. и канадския сайтове:
https://misshaus.com/pages/chogongjin
https://missha.ca/collections/chogongjin

PS Онзи ден грабнах някакъв евтин тонер с черен боб, че ми стана любопитно. Някой има ли опит с него или подобна боб чорба?

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 21:09 от Agent Provocateur

# 482
  • софия
Накратко, Vanessa.
Много, много по - богат, по-мазен, "по-вазелинест" е Chogongjin. И аз преди време съм ползвала geumsul, мек, по-хидратиращ и успокояващ беше крема. Останал ми е малко тонер и като го сравнявам с тонера на Chogongjin, няма много общо,но ми е беден речника Blush да ги сравня по-описателно.
Този е по-плътен, много подхранващ, силен билков мирис на жен шен.На мен ми е абсолютен любимец.
Sulbon гъст, малко кремест, попива бързо, лееек спиртец се усеща.

# 483
  • Бургас/Пз
Имам есенцията и емулсията на Geumsul
и двете много ги харесвам ' но ги слагам в комбинация едно след друго иначе са ми леки. Червената серия с жен мен ми е много по-добре за сухата кожа. Сега лято мажa жълтата серия, а през есента ще продължa с червената

# 484
Здравейте, дами! От доста време ви следя и искам да благодаря за всичката споделена информация и страст, страхотни сте!
Искам да ви питам за съвет как да започна с ретинол/ретинал. На 26г. съм и от 1г. ползвам корейска козметика, кожата ми е нормална към комбинирана, не е проблемна като цяло, но вече ми прави впечатление, че по челото имам линийки и ми се иска някаква превантивна грижа да започна във вечерната си рутина. Даже се чудя дали не съм закъсняла с тази стъпка Sad

За да имате максимално добра представа, ще напиша стъпките и продуктите, които са част от сегашната ми вечерна рутина,  ако някой има желание да сподели мнение къде в нея бих могла да добавя ретинал/ретинол, дали серум или крем би било по-добре. Също четох за бакучиол като съставка, че също има подобно действие, дали и той би свършил работа? Ще съм благодарна за всякакъв вид предложения за продукти. Благодаря предварително!

1. Manyo Pure cleansing oil, 2. Skin 1004 Madagascar Centella Ampoule Foam, 3. Medicube Zero Pore Pads 2.0, 4. Jumiso Snail Mucin 95 + Peptide Essence, 5. Torriden Dive-In Hyaluronic Acid Serum, 6. Pyunkang Yul Black Tea Eye Cream, 7. I'm from Rice Cream

П.с. Страшно доволна съм от всички продукти изброени горе и бих ги препоръчала за нормална към комбинирана кожа.

# 485
Не си закъсняла. Започни с продукт с ниска концентрация, примерно веднъж на 3 дена в началото, после постепенно увеличавай честотата, и ако желаеш, концентрацията. Според мен можеш спокойно да започнеш с продукти на свободна продажба, към по-силни ретиноиди можеш да се ориентираш след известно време ако искаш като видиш как ти действат по-слабите.

# 486
  • Prismatica Aerie
... къде в нея бих могла да добавя ретинал/ретинол, дали серум или крем би било по-добре.Също четох за бакучиол като съставка, че също има подобно действие, дали и той би свършил работа? ..
1. Manyo Pure cleansing oil, 2. Skin 1004 Madagascar Centella Ampoule Foam, 3. Medicube Zero Pore Pads 2.0, 4. Jumiso Snail Mucin 95 + Peptide Essence, 5. Torriden Dive-In Hyaluronic Acid Serum, 6. Pyunkang Yul Black Tea Eye Cream, 7. I'm from Rice Cream
Колко хубава рутина! Heart Eyes Дано има и слънцезащита накрая.
 Ретинол - изберете си някой нископроцентов серум/крем (въпрос на предпочитание) за начало. В корейската козметика напоследък има много приятни, слабопотентни формули, включващи няколко вида ретиноиди+бакучиол+какво ли не.
 Бакучиол не е ретиноид и не действа като такъв - би могъл да е много полезен за кожата като антиоксидант, но не замества ретиноидите.

Няколко ориентировъчни предложения, в произволен ред:

Anua - Retinol 0.3% + Niacin Renewing Serum
Isntree - Hyper Retinol EX 1.0 Serum
MISSHA - Time Revolution Retinol 500 Shot Ampoule
heimish - Marine Care Retinol For Face Serum
Purito SEOUL - Timeless Bloom Retinol Spot Cream
Dr. Althea - 0.1% Gentle Retinol Serum
BONAJOUR - Retichinol Power Boosting Serum

# 487
И моите 2 цента относно корейски ретиноли - харесвам продуктите, но не са популярни.

Имах и един на Lirikos, също много приятен!

Toва е с plant derived pro-retinol:

# 488
Здравейте, дами! От доста време ви следя и искам да благодаря за всичката споделена информация и страст, страхотни сте!
Искам да ви питам за съвет как да започна с ретинол/ретинал. На 26г. съм и от 1г. ползвам корейска козметика, кожата ми е нормална към комбинирана, не е проблемна като цяло, но вече ми прави впечатление, че по челото имам линийки и ми се иска някаква превантивна грижа да започна във вечерната си рутина. Даже се чудя дали не съм закъсняла с тази стъпка Sad

За да имате максимално добра представа, ще напиша стъпките и продуктите, които са част от сегашната ми вечерна рутина,  ако някой има желание да сподели мнение къде в нея бих могла да добавя ретинал/ретинол, дали серум или крем би било по-добре. Също четох за бакучиол като съставка, че също има подобно действие, дали и той би свършил работа? Ще съм благодарна за всякакъв вид предложения за продукти. Благодаря предварително!

Здравей, Maxiik!

Нека да направя едно уточнение, имайки предвид възрастта ти  -  по време на бременност ретиноиди се препоръчва да НЕ се ползват. Можеш да разровиш за повече инфо, да не разводняваме темата.

Личния ми опит ( на 46 години съм, и имам вече бръчки, които да третирам) -  започнах директно с ретинал серума на Medik8. Бих ти предложила да започнеш с  Dr.Different - Vitalift-A Eye & Neck на цялото лице, който е най слабия  (0,025%) от кремове с ретинал на марката, като заместваш, в началото, на всеки 3 вечери твоят обичаен  крем в нощната ти рутина. Ползвала съм посочения крем, редувайки го с други ретиноиди и ми харесва.

И още нещо допълвам - ретиноидите действат като ексфолиант, особено високите концентрации, добре ще е киселините които ползваш да са съобразени с това.

Надявам се да съм била полезна!

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 22:18 от rotativka

# 489
Огромно благодаря, Firebird, Catalano, Agent и Rotativka! Препоръките и съветите ви определено ме насочиха какво да избера и какво да имам предвид!

# 490
Здравейте момичета благодарение на вашите прекрасни съвети ,ревюта на продукти и много четене разбира се, от една година мисля, че съм си изградила добра рутина
Сутрин мия лицето само с вода( не ме линчувайте) продължавам с тонер,емулсия крем и околоочен от серията Medi-Peel Peptide 9 , и завършвам със слънцезащита на на BOJ
Вечер правя двойно почистване с Beauty Of Joseon Ginseng Cleansing Oil, Axis-Y Quinoa One-Step balanced Gel Cleanser, повтарям
нещата от сутринта без слънцезащитата разбира се. Сутрин между емулсията и крема използвам серум Jumiso All day Vitamin Brightening&Balancing Facial Serum,а вечер Mary&May Idebenone + Blackberry complex Serum. Два пъти в седмицата ползвам шиит маски,един път на 10дни Beauty of Joseon Red Bean Refreshing Pore Mask.  Лятото кожата ми се чуства прекрасно  с тези продукти, но ми се иска да вкарам нови неща през есента. Може ли да ми предложите добър серум с ниацинамид 5 или 10% и някакви киселини по-леки като за начало и който да се съчетават добре с моята рутина. А от средата на октомври смятам да въвеждам и By Wishtrend Vitamin A-mazing Bakuchiol Night Cream. Знам,че поста ми стана дълъг,за което се извинявам,но тук винаги съм намирала прекрасни препоръки. За протокола на 35 години съм с нормална, леко по-суха кожа през зимата..

# 491
  • София
Здравейте момичета благодарение на вашите прекрасни съвети ,ревюта на продукти и много четене разбира се, от една година мисля, че съм си изградила добра рутина
Сутрин мия лицето само с вода( не ме линчувайте) продължавам с тонер,емулсия крем и околоочен от серията Medi-Peel Peptide 9 , и завършвам със слънцезащита на на BOJ
Вечер правя двойно почистване с Beauty Of Joseon Ginseng Cleansing Oil, Axis-Y Quinoa One-Step balanced Gel Cleanser, повтарям
нещата от сутринта без слънцезащитата разбира се. Сутрин между емулсията и крема използвам серум Jumiso All day Vitamin Brightening&Balancing Facial Serum,а вечер Mary&May Idebenone + Blackberry complex Serum. Два пъти в седмицата ползвам шиит маски,един път на 10дни Beauty of Joseon Red Bean Refreshing Pore Mask.  Лятото кожата ми се чуства прекрасно  с тези продукти, но ми се иска да вкарам нови неща през есента. Може ли да ми предложите добър серум с ниацинамид 5 или 10% и някакви киселини по-леки като за начало и който да се съчетават добре с моята рутина. А от средата на октомври смятам да въвеждам и By Wishtrend Vitamin A-mazing Bakuchiol Night Cream. Знам,че поста ми стана дълъг,за което се извинявам,но тук винаги съм намирала прекрасни препоръки. За протокола на 35 години съм с нормална, леко по-суха кожа през зимата..

Защо да те линчуваме, за мен най-правилен е точно твоят подход, вечер двойно почистване, сутрин само с ледена вода. Нямам спомен да съм използвала друго, ако вечер съм почистила добре лицето.
Аз харесвам този ниацинамид, от няколко години го нанасям вечер върху тонера и след него ретинол, ретинал или трет. Киселини продължавам да не използвам, ако не броим винените падове на Неоген веднъж в седмицата.

# 492
Добре,де,не е ли хубаво сутрин да почистим лицето с почистваща пяна/олио от остатъка от мазилата,с които вечерта сме се поомазали-аз ползвам 4-5 неща в рутината,и някак си не мога да си представя сутрин само с вода,все пак не всичко е попило в кожата.Далече съм от линчуване,то всеки си решава.Но и сутрин слагам 3-4 продукта и грим,та предпочитам аз лично да го измия с почистваща пяна.

# 493
  • Germany
Това сме го обсъждали много пъти. Всеки да си мие с каквото иска лицето 😉 Аз също ползвам само студена вода, но пък ако някой е решил да ползва пяна, гел или трици, ок съм с това. Хубаво е това, което всеки е преценил, че е добре за неговата кожа 👍

# 494
  • Prismatica Aerie
Може ли да ми предложите добър серум с ниацинамид 5 или 10% и някакви киселини по-леки като за начало и който да се съчетават добре с моята рутина.
Real Barrier - T'else Red Orange Niacinamide Serum(5%)
Nacific - Phyto Niacin Brightening Essence(5%)
ONE THING - Niacinamide Blemish Care Serum(5%)
Purito SEOUL - Galacto Niacin 97 Power Essence(5%)
Anua - Niacinamide 10% + TXA 4% Serum
NINELESS - B-Boost 10% Niacinamide Serum
Piiurb - It's Real Niacin 10 Ampoule

Леки киселини.

PS
Сутрин между емулсията и крема използвам серум Jumiso All day Vitamin Brightening&Balancing Facial Serum,а вечер Mary&May Idebenone + Blackberry complex Serum.
По принцип серум се нанася преди емулсия.

Общи условия

Активация на акаунт