Азиатска козметика и грим - тема 28

• 76 946
  • 759
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря ви много за полезната информация,сядам да чета и да поръчвам.

# 496
Като продължение на препоръките за серум/емулсия моля да кажете кои харесвате. Правя поръчка и искам да си взема нещо ново за дневна и вечерна рутина, но още не знам какво точно искам Simple Smile Ще разгледам препоръчаните и ще реша от кое кожата ми има нужда.
Каталано и Агент вече пуснаха няколко с ретинол и с ниацинамид, така че давайте за всякакви нужди Simple Smile

И още нещо - от години боря петна, предполагам е мелазма, но без успех. Пробвала съм различни серуми, но явно нещо пропускам. Може би трябва да се добави и някаква киселина в рутината против петна. Какво мислите? За протокола ползвам слънцезащита всеки ден, но не подновявам.

# 497
Ами кажи какво си пробвала и може да предложим нещо. Макар че аз лично конкретно киселини предпочитам да не са азиатски, от тези, които съм пробвала просто не-азиатските са имали повече ефект.

# 498
Ами кажи какво си пробвала и може да предложим нещо. Макар че аз лично конкретно киселини предпочитам да не са азиатски, от тези, които съм пробвала просто не-азиатските са имали повече ефект.

Сещам се за тези серуми, които съм ползвал през годините в борбата с петната. Избирала съм ги произволно и дали съм ги уцелвала като предназначение е друг въпрос.
Cos De BAHA - Tranexamic Acid Niacinamide Serum (TN60)
SKIN&LAB - Vitamin C Brightening Serum
Cos De BAHA - Hydroquinone Brightening Serum (HB)
BEAUTY OF JOSEON - Glow Deep Serum : Rice + Alpha Arbutin
Rohto Mentholatum - Melano CC Vitamin C

Това е по въпроса за добра рутина за премахване на петна.

Но въпроса ми за добри серуми без значение предназначението им си остава. Така си ги избирам обикновено  - чета описанието и решавам дали имам нужда от точно това в момента. В обратния ред го карам Simple Smile

# 499
За петна и преди съм писала - лазер, бързо и без усилия.
По въпроса да витамин С, ще подобри тена на кожата, ще е малко по-изравнен, но няма да премахне петната - казвам го като човек, който от години ползва витамин С 6-8 месеца годишно.

# 500
Откъм съставки са си точно каквито би трябвало да помагат с този проблем. Никакъв ефект ли не видя? Или просто недостатъчен? Дори от хидрокуинона? Как са ползвани продуктите, редовно и всекидневно или от време на време, ако не е било често няма как да очакваш ефект. Корейските често са по-нежни и щадящи, съответно концентрациите не са високи и ако се ползват от дъжд на вятър съвсем може нищо да не стане.

Транексамовата киселина работи много по-бързо и добре на таблетки, но трябва да ти я предпише лекар. Имало ли е вече консултация? Мелазмата не е лесно да се контролира (ако действително е това, има и други видове петна) и обикновено ти трябват няколко активни вещества, които да работят в тази посока. Азелаинова киселина също се препоръчва (не е ексфолираща).

Аз ползвам витамин Ц ежедневно (15%) и хиперпигментацията ми много се подобри. Някои изчезнаха, други много изсветляха.

Ако действително е мелазма и прекарваш време навън на слънцето е важно да подновяваш слънцезащитата и да носиш шапки и очила ако искаш да не влошаваш ситуацията.

# 501
Firebird26, приключила съм с боренето на петна с козметика, нито пък ще тръгна да пия лекарства за целта.
Казах си мнението - лазер, бързо и лесно, други са ми целите в грижата за кожата и не се вглеждам в петната.

Sunglasses благодаря за напомнянето на слънцезащитата, ползвам целогодишно още от времето когато това беше екзотика по нашите ширини.

# 502
Не отговорих на теб, а на поста преди това с първоначалния въпрос на raduni. Ако е мелазма, с някои видове лазерни терапии тя може значително да се влоши. Зависи какви точно са петната. А и да се оправи, после със сигурност ще избие пак без грижи.

# 503
  • Бургас/Пз
Да похваля Стилевана при втората ми поръчка. Поръчката е направена на 30.07. Шипната е на 2.08 и на 07.08 е пристигнала при Габиели в Германия. Чакам я на 20.08 в Бургас.
Бях на път да ги отпиша след злополучния ми първи опит, когато чаках почти 3 месеца, но благодарности на Над Таб, че сподели, че понякога се случва, но не е правило. Та ето , от втория опит всичко е наред. ☺️

# 504
  • София
Да похваля Стилевана при втората ми поръчка. Поръчката е направена на 30.07. Шипната е на 2.08 и на 07.08 е пристигнала при Габиели в Германия. Чакам я на 20.08 в Бургас.
Бях на път да ги отпиша след злополучния ми първи опит, когато чаках почти 3 месеца, но благодарности на Над Таб, че сподели, че понякога се случва, но не е правило. Та ето , от втория опит всичко е наред. ☺️

И при мен са бързи от 4 поръчки в края на юли, две са вече в Гернания, едната пътува а най-старата от 21.07 още не е шипната...
Похвалвам тази пяна, много е приятна, не пресушаваше суховатата ми кожа през зимата и отлично се съчетава с олиото от серията, в момента 2 са на цената на една.
https://www.stylevana.com/de_DE/the-face-shop-rice-water-bright- … ing-cleanser.html

И да вметна, че един код, може да се използва повече от веднъж, аз пуснах 2 поръчки с кода с Reedle Shot 300, до преди няколко месеца не можеше.

И един код, който не е обявен, надявам се, че може да се използва от всички. Олиото е страхотно!

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 18:06 от nad_tab

# 505
Откъм съставки са си точно каквито би трябвало да помагат с този проблем. Никакъв ефект ли не видя? Или просто недостатъчен? Дори от хидрокуинона? Как са ползвани продуктите, редовно и всекидневно или от време на време, ако не е било често няма как да очакваш ефект. Корейските често са по-нежни и щадящи, съответно концентрациите не са високи и ако се ползват от дъжд на вятър съвсем може нищо да не стане.

Ползвам ги през ден, само сутрин. Вит. Ц го ползвам вечер и нямам други фоточувствителни продукти, като киселини или ретинол. Имаше частичен ефект - едни избледняха леко, а пък други изчезнаха, но се появиха нови. Не прекарвам много време навън, но пък сигурно се налага подновяване, за да избегна нови петна. Със сигурност имам дупки в рутината и нещо не го правя като хората.

Аз съм си решила, че е мелазма - по-големи пигментирали участъци. Появиха ми се по време на втората бременост преди 12 години, а сега съм в такава възраст дето и старчески петна може да се появят. Имам си вече мънички на ръцете.

# 506
raduni Хидрокуинона трябва да се слага по схема, задължително се правят почивки. Обикновено е 2/3 месеца ползваш, после 1/2 почиваш. Като казваш, че ги ползваш, ги редуваш, така ли? Имай предвид, че трябват често по няколко седмици до няколко месеца да видиш ефект, резултатите не идват винаги бързо. Ако след дългосрочно ползване нямаш задоволителни резултати можеш да се консултираш с лекар за опции. Както написах и по-горе TXA е много по-ефективна като хапче, примерно.

Азелаиновата киселина не е ексфолиант, но би могла евентуално да помогне, макар че според продукта и концентрация вероятно ще отнеме доста време. Тя е слаба, така че не очаквай чудеса. Иначе за пилинг гликолова, млечна; ензимно пилинги от време на време също няма да навредят. Те могат да допринесат за изравняване на тена, може би изсветляването на петната, но чак да ги изличат, едва ли. Третиноин в комбинация с хидрокуинон или хапчета ТХА или нещо подобно, изписано от лекар, би могло да реши проблема също, понякога това става в рамките на 4-5 седмици. След като се изчистиш имай предвид, че мелазмата ако това е при теб, си се връща и затова е задължително грижата за кожата да е ориентирана към нея и след това.

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 10:41 от bubanka

# 507
Понеже споменахте пяна, включвам се и аз с една препоръка за втора стъпка от почистването.

Shiseido Senka Perfect Whip Cleansing Foam
Името казва достатъчно - наистина (за мен) става перфектната пяна. Толкова икономичен продукт за почистване не съм срещала, необходимо е грахово зърно буквално, а опаковката е 120г. Оставя кожата много приятна и мека на допир, не изсушава и не люти на очите. Вече месец и половина я ползвам и не съм дори близо до половината.
С комбинирана кожа съм.

Бях на път да ги отпиша след злополучния ми първи опит, когато чаках почти 3 месеца, но благодарности на Над Таб, че сподели, че понякога се случва, но не е правило. Та ето , от втория опит всичко е наред. ☺

И при мен са бързи от 4 поръчки в края на юли, две са вече в Гернания, едната пътува а най-старата от 21.07 още не е шипната...
Похвалвам тази пяна, много е приятна, не пресушаваше суховатата ми кожа през зимата и отлично се съчетава с олиото от серията, в момента 2 са на цената на една.
https://www.stylevana.com/de_DE/the-face-shop-rice-water-bright- … ing-cleanser.html

И да вметна, че един код, може да се използва повече от веднъж, аз пуснах 2 поръчки с кода с Reedle Shot 300, до преди няколко месеца не можеше.

И един код, който не е обявен, надявам се, че може да се използва от всички. Олиото е страхотно!

# 508
  • софия
За петна и преди съм писала - лазер, бързо и без усилия.
По въпроса да витамин С, ще подобри тена на кожата, ще е малко по-изравнен, но няма да премахне петната - казвам го като човек, който от години ползва витамин С 6-8 месеца годишно.
Зари, при целия ми респект към опита ти и симпатия към теб, ще ти кажа, че и лазерът не е решение при всички случаи, в т. ч. при мен. Ако надникнеш в темата за петната, ще разбереш, че твърде често е мнението "избледняха от лазера и с първото слънце, отново се появиха". Така е и при мен. Не се съмнявай, че съм ползвала всички гореизброени съставки регулярно и продължително в сезон, за слънцезащита не говорим изобщо-целогодишно 50+.
За вит. С-знам твоето мнение, но скоро тук Ани беше писала, че петно третирано с експигмент е изчезнало с вит. И в другата  тема съм срещала такива твърдения.
Накратко, много е индивидуално, зависи от произхода, давността, интензитета, общото здравословно състояние и 100000 неша.
P. S. За вътрешния прием на ТХА съм напълно съгласна - има твърде много странични ефекти.

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 19:51 от swetulka

# 509
  • София
Понеже споменахте пяна, включвам се и аз с една препоръка за втора стъпка от почистването.

Shiseido Senka Perfect Whip Cleansing Foam
Името казва достатъчно - наистина (за мен) става перфектната пяна. Толкова икономичен продукт за почистване не съм срещала, необходимо е грахово зърно буквално, а опаковката е 120г. Оставя кожата много приятна и мека на допир, не изсушава и не люти на очите. Вече месец и половина я ползвам и не съм дори близо до половината.
С комбинирана кожа съм.

Споменах го само заради добрата оферта в момента, a и пяната е изключително приятна за употреба. Пяната на Шисейдо и на мен ми е любима, но пробвайте и другия продукт от серията  All Clear Double Wash, когато мноооого ме мързи да измива перфектно всичко в една стъпка Mr. Green
https://www.stylevana.com/de_DE/shiseido-senka-all-clear-double- … eansing-120g.html
Също така олиото, заедно с Kose - Softymo Speedy Cleansing Oil и Haruharu WONDER - Black Rice Moisture Deep Cleansing Oil са ми предпочитани продукти за първа стъпка.
https://www.stylevana.com/de_DE/shiseido-senka-all-clear-oil-230 … tion=header_click

Общи условия

Активация на акаунт