Азиатска козметика и грим - тема 28

• 76 899
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
Shiseido iима още една пяна, която аз харесвам и съм купувала повече от 1 път: Complete Cleansing Microfoam

# 511
  • София
Този тип пяна, а не като крем в туба само при мен ли не вършат нищо... наскоро си взех Holika Holika Good Sera Super Ceramide Foaming Wash, голямо разочарование, реално не почиства нищо....

# 512
Оо задължително ще пробвам този Double Wash, благодаря! И аз имам такива дни Simple Smile
Иначе измивното олио на Kose си купих с огромни очаквания, но за жалост много ми лютеше на очите и с триста зора го приключих, заложих си на любимия heimish all clean balm.

Понеже споменахте пяна, включвам се и аз с една препоръка за втора стъпка от почистването.

Shiseido Senka Perfect Whip Cleansing Foam
Името казва достатъчно - наистина (за мен) става перфектната пяна. Толкова икономичен продукт за почистване не съм срещала, необходимо е грахово зърно буквално, а опаковката е 120г. Оставя кожата много приятна и мека на допир, не изсушава и не люти на очите. Вече месец и половина я ползвам и не съм дори близо до половината.
С комбинирана кожа съм.

Споменах го само заради добрата оферта в момента, a и пяната е изключително приятна за употреба. Пяната на Шисейдо и на мен ми е любима, но пробвайте и другия продукт от серията  All Clear Double Wash, когато мноооого ме мързи да измива перфектно всичко в една стъпка Mr. Green
https://www.stylevana.com/de_DE/shiseido-senka-all-clear-double- … eansing-120g.html
Също така олиото, заедно с Kose - Softymo Speedy Cleansing Oil и Haruharu WONDER - Black Rice Moisture Deep Cleansing Oil са ми предпочитани продукти за първа стъпка.
https://www.stylevana.com/de_DE/shiseido-senka-all-clear-oil-230 … tion=header_click

# 513
  • на последния етаж
Колебая се между олиото и балсама:
https://kocos.bg/haruharu-wonder-Centella-Sunflower-Makeup-Melti … nsing-Balm-1-3150
https://kocos.bg/Haruharu-Wonder-Black-Rice-Moisture-Deep-Cleansing-Oil-1-2085
Кожата ми е суха и чувствителна, кое според вас е по-подходящо?
Девойката вкъщи също ползва такъв продукт като първа стъпка. Нейната млада кожа също е суха и чувствителна. За нея кое е по-добро?

# 514
  • софия
Аз съм със суха кожа и не съм любител на балмовете. Олиото е хубаво. Изобщо съм доволна и от тонера, и от серума с черен ориз. Сега имам нов  пептиден крем и серума с транексамова к-на, но още не съм ги отворила. С добри очаквания съм.

# 515
  • Бургас/Пз
Добро утро
Някой има ли отзиви за тази слънцезащита ва Trimay
https://bestcare.bg/product/trimay-uv-protection-sun-cream-spf50-pa/

# 516
И при мен лазерът повлия за малко мелазмата .И после,въпреки 50спф през 2 часа,пак се върнах в изходна позиция.

# 517
За петна и преди съм писала - лазер, бързо и без усилия.
По въпроса да витамин С, ще подобри тена на кожата, ще е малко по-изравнен, но няма да премахне петната - казвам го като човек, който от години ползва витамин С 6-8 месеца годишно.
Зари, при целия ми респект към опита ти и симпатия към теб, ще ти кажа, че и лазерът не е решение при всички случаи, в т. ч. при мен. Ако надникнеш в темата за петната, ще разбереш, че твърде често е мнението "избледняха от лазера и с първото слънце, отново се появиха". Така е и при мен. Не се съмнявай, че съм ползвала всички гореизброени съставки регулярно и продължително в сезон, за слънцезащита не говорим изобщо-целогодишно 50+.
За вит. С-знам твоето мнение, но скоро тук Ани беше писала, че петно третирано с експигмент е изчезнало с вит. И в другата  тема съм срещала такива твърдения.
Накратко, много е индивидуално, зависи от произхода, давността, интензитета, общото здравословно състояние и 100000 неша.
P. S. За вътрешния прием на ТХА съм напълно съгласна - има твърде много странични ефекти.

Да, както и витамин С не е 100 % решение. Колкото витамин С аз съм измазала, много от пишещите тук едва ли ще измажат в близките години и  съм писала какъв ефект дава многократно. Ползвам го според целите, за които го дават сериозните фирми - избистряне, изравняване на тена, предотвратяване на появата на нови петна и спукани капиляри  и винаги подчертавам, че точно тези ползи ми дава, нито повече, нито по-малко и затова продължавам да го ползвам. Смятам че тези ползи са много по-важни за кожата, отколкото евентуално избелване на някое петно и именно заради тях си заслужава да се ползва.
Пълно е и с мнения, че всичко постигнато с всякаква козметика постигнато през зимата по отношение на петната изчезва през лятото.

По отношение на лазера, много неща съм оправила с лазер включително и някои петна, не са ми се появили отново, тези които не махнах преди години беше защото лекаря ги остави, каза че са тип брадавици и се правят с друг лазер, какъвто той няма и така си остана.
Изхождайки от моя личен опит лазерът е прекрасно средство, което ти дава ползи без усилия, на добра цена и възможност да се концентрираш върху други ползи за кожата.

П.с. Темата напоследък не е това уютно място което беше, както и ми е обиден поста на новопоявилата се потребителка, който изтриха, все по-малко желание имам да пиша тук.

# 518
  • софия
Зари, разбира се, че изсветлявянето на петна не е единствена полза от вит С. Никой не спори.
Знаете, че аз много не го обичах, правила съм и алергии от определени продукти, но сега намерих един хубав с  дериват, на Dr Althea и си го ползвам с, удоволствие.
Вярно, че темата не е това, което беше, но ние си я правим. Ти си ветеран,  нужна си ни, знаеш, че има хора, които четат с интерес.Заради  едно конкретно недоразумение не можеш да оставиш групата!
Ако спреш да пишеш, ще останат само докладите на кого  за колко време му е дошла поръчката! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 519
  • Бургас/Пз
Зари, недей така. Опитът на такива като теб и другите момичета, които наистина имат голям такъв е много важен за нас другите, дето още се лутаме в дебрите на КК.

Ако спреш да пишеш, ще останат само докладите на кого  за колко време му е дошла поръчката! Stuck Out Tongue Winking Eye
Извинявам се, за което, но тъй като нямам кой знае какъв опит и повечето неща съм научила от вас, реших, че споделянето за доставка от чужд сайт би било полезно на някой като мен, който досега си е давал парите само в бг магазините точно поради притеснения с превозвачи, митниците, чакане с месеци наред и т.н.  И понеже сама се убедих, че няма нищо притеснително в поръчките от чужбина и се зарадвах на бързата доставка, реших да го споделя.
Съжалявам , че не е по правилата на темата, но понеже няма друга само за доставки от Азия , затова си го позволих.

И за да не е празен поста ми споделям, че съм много доволна от маската на Reedle Shot 100 и с нетърпение чакам да ми дойде серума. Това шипкане много ми хареса , а самата маска е изключително богато напоена със серум.

# 520
  • София

Нали знаете, всеки вижда в 95% само това което го интересува.... както писах и преди няколко страници, заяждането напоследък е неприятно, сериозно се замислям да се отпиша от тази тема.

# 521
  • Варна
Момичета недейте така де Heart! Безхаберници с его има навсякъде. Това е една от най-полезните и стойностни теми в мамата Grinning. Тук си сверявам часовника и научавам за новостите по корейските дебри. Адски много добри за кожата ми,работещи продукти съм открила именно тук,за което съм адски благодарна на мацките споделящи опит.
 Докопах melano CC-то аз днес новата версия GrinningGrinning. И сега ще паля свещи да не реагирам. Уж няма етиласкорбинова ама знае ли човек......

# 522
  • София
Дами препоръчайте серум с по-високо съдържание на транексамова киселина. И аз боря пигментация, която забелязвам има леко избледняване от този актив. В момент ползвам крем на Trimay с 6% съдържание.

# 523
  • Варна

anita7
за по-висока концентрация не знам/не съм търсила/,но съчетаването на крема с лотосовата ампула при мен има брутално добър резултат.

# 524
Има транексамова 10%

Общи условия

Активация на акаунт