Интервално хранене/периодично гладауване/ фастинг - тема 12

• 28 219
  • 433
  •   1
Отговори
# 135
Я кажете как разпознавате, че корема ви се е подул от зеленчуци, а не от по -голямо количество храна?
Днес си хапнах около 200 гр гърди на грил тиган, салата от голям домат, червена чушка, малко краставица. Сега в 15,30 няколко малки домашни ябълки и 10на сливи. Корема ми все едно топка има в него.
Вода около 1,5 л.
Едно от нещата, подут е на различно място. От зеленчуци е в долната половина, а от храна в горната. Другото е, че обикновено, дори след обилна вечеря без зелечнуци, не ми е подуто нищо. Просто се чувствам нахранена и няма нужда да "разхлабвам" колана и да разкопчавам копчета.

# 136
Е моя е точно в долната част яко издут и никой доктор не можа̀ да каже от какво е  благодаря ти.
Ям много салати.
Ходих на гастро на диетолог и никой

# 137
От няколко дни спрях доматите и чушките, които обожавам. Ям краставица с авокадо и магданоз. Днес като обядвах (3 кюфтета с по 3-4 грама масло във всяко, общо каймата беше 200-250 гр, краставица около 200 гр и много магданоз, лимон, 2-3 мл зехтин, сол) забелязах, че няма подуване като преди, само леко. За десерт изядох домашен сладолед около 70-80 гр (боровинки, течна сметана, заквасена сметана). За сега смятам да продължа така, като мисля да включва зеле за разнообразие.
Чудя се дали и със зелените чушки ще има подуване?
Ще намаля салата за сметка на основното, защото не се нахраних добре. Не че останах гладна, но търсих сладолед 😵‍💫

# 138
зелето е подуващо и то много

# 139
Ще кажеш като пробваш, ние как да предположим Grinning Има хора дето и от краставицата или от магданоза биха се подули, има и дето могат по кило домати без проблеми.
Зелето при повечето хора подува.

# 140
Синът ми колкото и да яде е като дъска плоско. Как го прави идея нямам. Но той е слаб и нисичък за възрастта си.
Свикнала съм да има салата и ако я няма сякаш яденето ми е незавършено, нещо му липсва.
То ясно, че всичко е в главата. Въпроса е какво да я правя таз глава 😔

# 141
Не е в главата а в червата проблемът, щом се подуваш така от дадени храни. Съмнявам се да си си го въобразила.

# 142
Айсберга подходящ зеленчук ли е?
Още едно доказателство, че стомаха/корема се е поприбрал е, че мръднах една дупка на колана, т.е. свих го. Като тегло няма кой знае каква разлика (200 гр.), но аз не се целя в бързото отслабване. Имам някъде 3-4-5 кг. в зависимост как се чувствам. Сега съм 58,200.

# 143
  • София
Повечето зелении може би са фибри и затова има известно подуване. Ще мине.

# 144
А знаете ли какви са симптомоте ако се подуваме от прясно мляко?
Аз ще го спра за известно време да видя дали ще има резултат,ще пробвам да си пия кафето със соево мляко.
Отчаях се вече,толкова много неща не ям,а това подуване и тежест ниско долу не изчезва.

# 145
От години не пия прясно мляко, ползвам бадемово или лешниково, сега кокосово, защото ми трябваше за направата на протеинов сладолед. Нали казват, че прясното мляко не може да се преработи от възрастен индивид, след 2г възраст няма нужна от него изобщо. 

Аз вчера ядох до 17ч и днес първо хранене в 10, но преди тренировка няма да правя така вече, защото нямам същата сила.

# 146
При мен подуването от прясно мляко е същото като от зеленчуци общо взето, но в добавка имам и колики и на другия ден по-хлабаво. Не всички пресни млека ми влияят по един и същ начин, но като цяло ги избягвам. Пия само навън капучино, но там с какво мляко го правят нямам идея, освен че е силно разредено с вода, не съм имала проблем.

# 147
От години не пия прясно мляко, ползвам бадемово или лешниково, сега кокосово, защото ми трябваше за направата на протеинов сладолед. Нали казват, че прясното мляко не може да се преработи от възрастен индивид, след 2г възраст няма нужна от него изобщо. 

Аз вчера ядох до 17ч и днес първо хранене в 10, но преди тренировка няма да правя така вече, защото нямам същата сила.
Благодаря ви ,ще пробвам със соево,бадемово лешник кокос да видя
Би ли дала рецептата за притеинов сладолед
И дали кафето с тези ядкови млека прекъсва фаста?

# 148
Разбира се, аз следвах тази рецепта, само че сложих протеин с вкус на кокос и без фъстъченото, но другия път може да добавя, защото сигурно ще стане по-пухкаво.

Аз не пия нищо освен вода по време на фаста, но в тези млека би трябвало да има по-малко калории от нормалното мляко.

# 149
Мда ясно,не знам какво да правя вече с това подуване
Благодаря за рецептата:)

Общи условия

Активация на акаунт