Интервално хранене/периодично гладауване/ фастинг - тема 12

• 28 207
  • 433
  •   1
Отговори
# 315
  • Paris, France
Недоспиване + кетоза от постене = висок кортизол.

Първо оправете недоспиванетп и не си мъчете телата с диети и пости!

# 316
На мен проблем ми е недоспиването заради детето, 18м., което точно 2 пъти е спал по цяла нощ откакто се е родил. Често умората ме кара да търся повече храна, най-често сладко. Опитвам се в тези моменти да си правя домашни десерти, но не винаги имам време.
Моето дете също ме будеше нощем когато беше малко, затова спях и през денят, когато то спеше, за да компенсирам недоспиването.

# 317
Хей как сте хора? Как ви понася студеното време? На мен откакто е студено само сандвичи с хляб и щолени ми се ядат. Пак ги ям само между 10 и 16 часът, но се чувствам виновна.

# 318
На мен не ми влияе на интервалите на хранене, просто почвам да се озъртам повече за топли неща - супа, яхния ако има, такива ми ти. Но пък пия и доста билкови чайове, така че те донякъде ми утоляват желанието за нещо топло и реално храненето ми не се променя съществено. Пак си се храня предимно по режима си.

# 319
Не ми влияе времето като цяло на храненето. Може би и аз предпочитам повече топли напитки. Чай без подслаждане не мога да пия, за това наблягам на костните бульони.

Аз сега се опитвам да кача тело и не гладувам.

# 320
А, ако търсех сладък и аз не бих го пила така като вода. Бульоните са ми към храната, не към водата... те не стават да ги пия по всяко време.

# 321
Присъединявам се да ви чета и следя, аз съм на едно хранене на ден от лятото, сега, покрай празниците, увеличих интервала за ядене на 3-4 часа, но забелязах, че след хранене често съм със стомашно разстройство. На какво може да се дължи?

# 322
на какво казваш 'стомашно разстройство'?
най-вероятно отделителната система се активизира при постъпване на храна в стомаха
с други думи - преди това е нямало нищо за изхвърляне (отделяне)

преди сто години Карбовски имаше статия в 'егоист', че манекенките не акат, защото няма какво

# 323
На това, което пише - разстройство. Почти като вода. Не е диария, защото не е постоянно, а само първото след хранене.
Съжалявам за неприятните подробности.

# 324
  • Варна
На това, което пише - разстройство. Почти като вода. Не е диария, защото не е постоянно, а само първото след хранене.
Съжалявам за неприятните подробности.

А някои хора плащат, за да гледат такива подробности...

Защо не пробваш временно да ядеш натурални пробиотични храни от типа на кисело зеле, туршии, качествени кисели млека и неща от този сорт.

# 325
Защо не пробваш временно да ядеш натурални пробиотични храни от типа на кисело зеле, туршии, качествени кисели млека и неща от този сорт.
Да, благодаря, наистина хубав съвет.
Ким чи ще пробвам, много си го обичам.

# 326
Ако можеш си го приготвяй ти или поне гледай ако е купено, да не е пастьоризирано, не знам в какъв вид се намира у нас.
Последователността която следвам при прекъсване на по-дълъг фаст при мен поначало започва с нещо такова - обикновено първо малко бульон, след него е кисело зеле или от сорта. Но при сравнително дълги фастове а не просто интервално хранене никак не е рядкост отначало да ги има тия ефекти. За който не внимава и почне да се храни как да е, могат и много драматични да са. А вече при кого къде е границата при която иска внимаване как започваш храненето след това, си е индивидуално.

# 327
  • Варна
Тук там,

Вчера разглеждах сайта на Ел Би Булгарикум, тъй като много ми хареса саламуреното им краве сирене. Харесвам и киселите им млека, а видях и още продукти, на които не съм попадал в партньорските вериги. В сайта са показани и кисели млека и айрян с пробиотик. Имат и друг продукт на таблетки с 4 млечнокисели култури LB Lact. Него от сайта не успявам да поръчам, но в бъдеще бих си направил профилактика с него. Ако сте от София или имате кой да ви съдейства да ви изпрати при посещение в посочените фирмени магазини там, може да пробвате за месец-два да пиете по 2 таблетки, до 3 максимум на ден поне през първия половин месец или по ваше желание през повечето време. Казаха, че за добър ефект трябва да се приема поне месец. Ако не на таблетки, по-вкусният и достъпен вариант е да пробвате отново за период от месец да приемате всеки ден от киселото им мляко с пробиотик или от айрянът им. По препоръка от това, което гледах в сайта им в раздел Новини, добре е пробиотиците да се приемат поне час преди или час след ядене, а може и на по-голям интервал, за да се намали времето, през което стомашните киселини ще имат контакт с живите култури. Затова по-лечебният и концентриран вариант е снабдяването с таблетки. Пишат, че таблетката е подобрена и концентрирана, за да достигне в червата и там да си освободи съдържанието, а ако не я приемате с храната си, ефектът ще е значително по-добър.
Харесва ми, че фирмата е държавна и продължава да твори наука и иновации. Работят само с българска суровина и не ползват сухо мляко и нишесте. Те държат патента за японското кисело мляко.

https://lbbulgaricum.bg/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b4%d1%83%d0%ba%d1%82%d0%b8/

Партьорските им вериги са Кауфланд, Била, Метро, Фантастико,  Т Маркет, Бурлекс. Може там да проверите какво е налично по щандовете.

Иначе продължавайте да внимавате с какво и как се храните, за да осигурите добър дом на новите заселници Simple Smile

# 328
и в СВА ги има
много ме дразни комунистическото им работно време до 18
и събота и неделя - почивни дни

# 329
Чихинци, на Ел Би редовен купувач, защото често си квася сама мляко с закваска от техните млека, но обезателно ще посетя техните фирмени магазини. Това с таблетките е интересно и ново за мен, ще прочета по-подробно. Много благодаря!
Natka, благодаря, но и Кимчхи-то си го приготвям сама също. Ще внимавам със захранването.

Общи условия

Активация на акаунт