Интервално хранене/периодично гладауване/ фастинг - тема 12

• 28 221
  • 433
  •   1
Отговори
# 285
при 3-4 праскови е нормално да се събужда гладът ти за въглихидрати
на мен много ми го събужда и алкохола
от почти всичко въглехидратно съм се отказала или поне успявам да се удържа, но на плодове трудно отказвам
алкохолът вече ми е само социален, дори в момента отивам "да пия", но ще бъде бяло вино с газирана вода и много лед
еритролът не ми действа в посока въглехидратен глад, но и не ми се яде сладко

# 286
И при мен алкохола отваря апетит и то не само за сладко, но и за въглехидрати. Рядко пия, но като има повод......

# 287
Те подсладителите са проблемни за който си е пристрастен към сладкото, а не примерно от алкохол да го избива на въглехидрати. За някои си е наистина като наркотик сладкият вкус и ги държи зарибени. Освен че и някои вдигат и инсулина де, ама това отделно вече. Точно еритритолът уж не.
За алкохола е нормално да отваря апетит, той смъква КЗ малко. Избягвам и аз и само по повод, че моят любим е бира и хич не ми се връзва с ИР и със съответното хранене. Много обичам, ама... рядко е вече.

# 288
Здравейте. Записвам се за да следя темата. Преди години съм правила еднодневни гладувания и тридневно веднъж. Но напоследък сякаш ми е все по-трудно да издържам на глад. Записвам се  за да се мотивирам с вас.

# 289
  • Paris, France
Еритролът може да не вдига инсулин, но консумацията му е свързана с повишено омазняване на черен дроб и повишаване на риска от инфаркти, инсулти и съсиреци.

https://www.nature.com/articles/s41591-023-02223-9

Това, че дадено вещество се среща естествено в природата и го ядем в микроскопични количества като ядем плодове не значи, че в количествата, в които го ядем като заместваме захар е безвредно.

Единственият подсладител, който не вреди никак на хора, които не произвеждат инсулин или го произвеждат в малки количества е стевията. За склонни към хиперинсулинемия тя е вредна.

Язък, че съм от инсулинопроизводителите! Ще си ям захар и толкоз. Нея поне мога да я изгоря преди инсулинът да се е качил.

# 290
Алулоза съм срещала да хвалят като добър вариант, и то не някакви случайни писачи дето гонят кликове ами примерно Бенджамин Бикман и от неговия ранг. Идея си нямам обаче това нещо лесно ли е за набавяне по магазини и на каква цена. Аз понеже не търся често сладко, не се и занимавам с подсладители ами ако ще ям, също като теб ям рядко и малко но със захар. Нея поне тялото ми знае какво да я прави.

Това за еритритола според мен беше пушилка само, ако е същото уж изследване което четох като нашумяха тия приказки за него. Не съм му фен, обаче публикациите бяха смехотворни просто - всичките бяха преписани от едно и също място. А изнесената информация никой който поне отдалеч е виждал изследване не би я приел сериозно, тя цялата им постановка беше смешна. Бяха хванали един куп хора да наблюдават дето поначало всичките с метаболитни и сърдечносъдови проблеми май бяха или поне по такава причина са консумирали еритритол а не захар. Не помня всички подробности, помня само че беше нелепо да го изкарват че от това са се поболели. И накрая - ами те тия дето ядат еритритол се тръшкат от сърдечносъдови проблеми... мда, не баш компютри ами то било компоти.
Аз пак няма да си купя еритритол де, ама тия смешки също не ги приемам. А да, другия фактор да го наричам смешно това - измежду авторите беше оня същия дето преди години ги плашеше американците че от червеното месо ще се изтръшкат. Не можа и той пък да вземе решение от какво ще измрат тия американци по-напред... Joy

# 291
А те не американците само еритрола им кусура.....Хора по 150кг, каквото да им спреш, все ще си на верен път. Прочувания и изследвания на американци въобще не ми се четат. Там генерално е сбъркано и то с много.

# 292
Така де, те за това тъй наречено изследване не стига че малка бройка хора, ами и бяха хванали такива дето поначало не са здрави. Ама накрая както казваш и ти - еритритолът им е кусурът Grinning
Но и при тях проучванията немалка част са с данни изтълкувани както дяволът чете евангелието.
Права си де, хич не е работа от тях да се гледа как да се яде Grinning

# 293
  • гр.Пловдив
Незнам в коя връзка да го кажа,но искам да дойдат тук тия американци с по 150+ кг да бачкат и да се издържат тук-не с тамошните социални и някой да им ходи и да им пазари и дава в устата-Тук в Бг с МРЗ дали ще успеят да се нахранят и да просъществуват с тоя минимум или ще им се свие мехура и ще олабят от липса на джънк ,сладоледи,пици,пилета и котлети?

# 294
  • Пловдив
Айде, айде, умираме от глад тука.

# 295
Те там им е по-евтино с джънк да се изхранват... при нас направо се радвам че ако мухаш МакДоналдс и подобни или се изхранваш със замразени пици и пилешки нъгети и подобни, ще ти излезе златно.
Отделно че и официалните им препоръки за хранене са нелепи, да не го кажа баш както ми идва че не е политкоректно. Там училища примерно правят маневри да заобикалят закона, понеже в цялата страна е забранено в училището децата да могат да си купят пълномаслено мляко, примерно с обяда. Сокове и шейкове и шоколадово или ягодово мляко може. Но пълномаслено не - вредно било за децата...
Тези хора просто не са метаболитно здрави, вярно и че ядат големи количества но от един момент нататък като си толкова болен и от малко ядене пак дебелееш.

# 296
  • гр.Пловдив
Айде, айде, умираме от глад тука.

Не ,че умираме,но аз като съм гледала за какъв плюсник там иде реч да се изхрани 150кг+ човек и да ти кажа само се кръстя и чукам на дърво

# 297
  • Пловдив
Мисля, че десетина пакета по сто грама солени бисквити по лев-два ги оправят. Примерно меню. Тоя род храни и тук са евтини, изкушаващи и се срещат на всяка крачка. Може там да е по-зле.
Аз, между другото, много обичам такива солени джънци. Flushed

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 23:06 от Магдена

# 298
  • Варна
Тенденцията в САЩ по отношение на информираността относно хранене, метаболизъм, болести се променя. Включително от техни доктори и диетолози съм научил много информация преди в България да се отдаде внимание по телевизия, радио, печат.
Индия и Китай дебелеят с бързи темпове и към тененцията пръст има повишаващият им се стандарт и по-голям досег към бърза храна, богата на въглехидрати, рафинирани мазнини, захар, желанието на хора да се събират на публични места/молове и да живеят европейски живот (като нормалните хора).
Ако се вдигне още повече стандартът на живот на българите, все повече ще посягат към достъпна вредна храна, а не към авокадо и шамфъстък.

# 299
Имат няколко бели лястовици действително дето и аз следя по някой такъв, имат много какво да кажат наистина. Но масовият среден американец... има още много бургери и замразени пици да изяде докато му дойде акълът. И официалните им препоръки как да се хранят си остават голям проблем там.

Общи условия

Активация на акаунт