Майски бебета 2024г. - Тема 15

• 29 912
  • 774
  •   1
Отговори
# 435
Въпроса е излишен..

# 436
Заради главоболието ми пусна, да, да видим дали не е нещо, че нали аз имах завишени чернодробни и цяла бременност се бодях като игленик. Така ме е страх за тях пак, че даже не мога да го опиша. Иначе нямаше да ми пуска пак изследвания.

Това за постъпката на доктора - абсолютно излишен въпрос. Има едно нещо, което се нарича лекарска етика, явно в случая тя е заместена от печалбарство. Бих пуснала оплакване в болницата, ненавиждам подобно поведение.

# 437
На мен ми стана много обидно от това нейно държание, все пак съм я избрала да ме проследи до края. Виждах, че не ме следи както трябва,.защото нито кг на бебето ми казва, нито кой знае какво гледа на прегледите, но все пак си останах при нея почти до края, тъй като термина ми е на 28.05, а след днес се убедих, че съм направила голяма грешка,че съм останала.

# 438
Връщам се от първите си тонове. Но съм притеснена защото са завишени. То и моя пулс е доста 96 в покои.
Бях пила кафе преди това ( като вс сутрин) и от лежането по гръб ми стана лошо. Нз тези неща дали да повлияли, но се притесних. Утре ще ходя пак. Някой има ли подобен опит?

# 439
Кафе, шоколад и кола не влияят при тонове. Напротив - бебчето е будно и се движи и стават добри записи. Моя пулс никой не го гледа на тонове. Щом акушерката не ти е казала нищо, би трябвало всичко да е наред.

Аз бях на последен преглед днес. Развълнувано и притеснено ми е. Четвъртък ме приемат, петък живот и здраве ще си видя бебчо. Чувствам се като кит, бебчо е 3200гр. и сънят е мираж Joy

# 440
Ами каза ми, да отида утре пак, но да не се притеснявам🤷♀

# 441
Момичета , някоя от вас да се е сблъсквала със следния резултат от стерилна урина- Полимикробна смес?

# 442
Връщам се от първите си тонове. Но съм притеснена защото са завишени. То и моя пулс е доста 96 в покои.
Бях пила кафе преди това ( като вс сутрин) и от лежането по гръб ми стана лошо. Нз тези неща дали да повлияли, но се притесних. Утре ще ходя пак. Някой има ли подобен опит?

На мен ми се случи да ми е много висок пулса, мисля на последните ми тонове, защото много бързах към болницата и се напрегнах нещо. Машината отчиташе моя пулс като много висок и пищеше предупредително през първите 15 мин. Но не беше проблем за записа. Не е от кафето, сигурно си се развълнувала. И е нормално по гръб да ти стане лошо, мен всеки път ме питаха, казвай им в началото и лягай настрани, не се мъчи.

# 443

И аз съм с повишен пулс - не е нищо особено, важно е кръвното ти да не е високо. Лежането по гръб в напреднала бременност трябва да се избягва, защото бебчето ти притиска основни артерии и нормално да ти прималее. Аз лично по тази причина винаги лягам на една страна по време на тонове.

На тоновете гледат главно бебето дали е с добър пулс иии е добре да се пораздвижва по време на записа и затова препоръчват да пиеш кафе и да хапваш сладко преди тях (а с кафенцето може да си го разсъбудила тъкмо:)

# 444
Аз за това си пих кафето сутринта преди да отида. Нито съм бързала, нито съм се притеснявала. Но тоновете на бебето са около 180.
Казаха ми да отида утре пак без да съм пила кафе.

Не се притеснявам за моя пулс, той от началото все си е висок. За бебето се притеснявам

# 445
Аз в сряда съм на тонове и също се надявам да имам поне някаква контракция или разкритие.От днес съм 39 гс и нищо все още.Бебо все по-малко мърда,явно ме е тясно.При преносване как стоят нещата?АГ каза,че ако не съм родила до термин,ще ми даде ново направление за преносване и прием в болницата за предизвикване Confused

# 446
Аз в сряда съм на тонове и също се надявам да имам поне някаква контракция или разкритие.От днес съм 39 гс и нищо все още.Бебо все по-малко мърда,явно ме е тясно.При преносване как стоят нещата?АГ каза,че ако не съм родила до термин,ще ми даде ново направление за преносване и прием в болницата за предизвикване Confused

Дано да има развитие! Simple Smile
При преносване ходиш на тонове всеки ден до датата за прием. И вече зависи колко време се разберете да изчакате с АГ. При мен, понеже измерва бебето голямо, не иска да стигаме до цяла седмица преносване...
Иначе ми казаха, че за индукция трябва да ме приемат един ден предварително за разни изследвания, и на другия ден рано сутринта започва самият процес, но не знам дали във всички болници е така.

Относно високите тонове, и при мен се случи веднъж да са към 180 почти през цялото време. Тогава закъснявах за прегледа и се бях разбързала и съответно ме караха да ги повторя след 30 мин. Иначе и когато лежа по гръб се забързват така, защото ми прилошава, затова от самото начало си казвам, че искам на една страна.

# 447
При мен веднъж излезнаха високи тоновете и ме викнаха на другия ден пак, този път изрично без да съм пила кафе, кола и т.н. На другия ден бяха ок тоновете, но аз наистина прекалявах с кофеина преди това. И гледай да не стоиш по гръб, а леко завъртяна, би трябвало да ти обяснят как. Стискам палци всичко да е наред при теб.

# 448
Идвам си и аз леко тъжна от прегледа. Тоновете бяха добри,но нямаше преглед с ехограф или за разкритие, защото в сряда ми е официалният термин и тогава ме вика пак на тонове. Каза, че ще ме гледа в сряда и ще видим дали да почвам тонове всеки ден или ще са разредени до 21, защото тогава ми е термина по ФМ. Предният път бебка беше измерена с много малко покачване на теглото и това я беше притеснило, но останалите неща бяха ок.
И на мен ми каза, че ананаса няма да ми помогне ама да си хапвам ако ми харесва.
Каза, че може да си позволим да изчакаме 7 дни, защото така или иначе термина ми е изместен, но ще видим как се движат нещата. Хич не ми се иска да преносвам и се  надявам нещата да тръгнат сами ама Божа работа.

Нещо ми стана тъпо и изнервено. Майка ми преди няколко седмици падна и си навехна ръцете, за щастие нямаше счупено или пукнато, но едната ръка все още много я боли. Притеснила се е как ще ми помага, защото точно дясната и е проблемна, а аз се притеснявам за нея. Помощ не ми е толкова необходима и ще се справим и сами, но това да я мисля и нея, защото е на 70 ми идва много изтощаващо в комбинация с предстоящото раждане.

# 449
На последните тонове, на които бях, едно момиче беше седнала. Та явно и това е опция, ако ви става много лошо легнали.

Общи условия

Активация на акаунт