Майски бебета 2024г. - Тема 15

• 29 898
  • 774
  •   1
Отговори
# 465
Честита да е Елина, нека всичко в живота и да върви все така леко! Бързо възстановяване и да сте живи и здрави Simple Smile 🍀💐🎉

# 466
Честито бебче, Дени! Много да ви радва Елина 🩷

# 467
Към родилите...
Не се оплаквам спинка, но през деня от 11.30 та до сега и нз до кога ще спи и става със зор само за да яде,довечера пак ще бъдуваме май🫥....обърнала е деня и нощта...това до кога ще е, как да го оправим ...нямам спомен с каката тя беше толкова ревлива,че се радвах ако изобщо заспи.

# 468
Мими, бебетата първите 2-3 месеца нямат циркаден ритъм, за тях няма ден и нощ. Рано е за режими според мен. Може да осигуриш през деня да е светло у вас, а нощем да е на тъмно или приглушена светлина и постепенно ще свикне. Ако кърмиш, в нощната кърма има повече мелатонин и успива бебето.
Честита да е Елина, нека бъде много здрава и усмихната!

# 469
  • Пловдив
И Боби беше така първите дни вкъщи - яде и спи, с разликата че спеше и през деня, и през нощта.
Сега вече е по-различно - има си доста неспокойни часове през деня, когато приспиването е трудно. Та някои дремки при възможност ги изкарва в мен, особено ако трябва да навакса със съня. Не знам от другата седмица как ще го измисля като остана вече сама с него и баткото, а таткото се върне на работа 😬 Вечерното приспиване също стана по-сложно, единствено продължи да си спи добре през нощта.

Старая се да следя някакви интервали на будуване с цел да не се преуморява, но не винаги се получава. За новородени като норма дават 40-60 минути будуване (ако е спало кратка дрямка към долна граница и обратното).

Скрит текст:

Снощи установих, че антистрес пелена за повиване също го успокоява (стряска се заради рефлекса на Моро).
Та ако продължи така да обръща деня с нощта може да пробваш и денем да спи на по-светло, вечер на максимално тъмно.

Дени, честита да е Елина! Да бъде здрава и безгрижна! ❤

# 470
Момичета, да питам някоя от вас има ли идея могат ли да се перат в пералнята платнените части от кошчето за кола / кошницата към количката? Защото конкретно това за колата ми се струва твърде структурирано (има две спици, най-вероятно са гумени, не знам) и се притеснявам да не се развали в пералнята (или зависи от градусите?), а това от количката пък мисля, че освен спици, едната част беше с нещо като стиропор вътре... На ръка ли се перат, как се случва това?

# 471
Честита да е Елина! 🤍🍀 много да е здравичка! Много харесвам името Елина! 😊

LucyFord, аз съм в Холандия. И тук няма тонове. Днес съм 39+2 и прегледите са всяка седмица по един път от 37гс насам. За тоновете ми казаха, че се правят само, ако не усещам бебето да мърда и трябва акушерките да ме пратят в болницата. Тук “нормалните” прегледи също не са в болници. Днес питах

В събота ми е термина по принцип, но нито са ме гледали за разкритие, нито нищо. Ни тапа ми е паднала, ни контракции усещам, ни нищо. Обикаляме по гостита, ресторанти, разходки с мм и нтцъ, не иска да излиза госпожицата. Днес питах как стоят нещата с индукциите, обясниха ми, че можело само след 41ва седмица. Преди това не.

Като цяло се чувствам добре и вече тръпна в очакване. Много се вълнувам! 🧸🤍

# 472
Аз не посмях да пусна в пералня...под душа и на ръка

# 473
  • София
Честита да е Елина! Здрава и безгрижна!
Нас утре ни изписват. Heart Eyes

# 474
Ако е стиропор на ръка, но на количката сенника с гумени спици съм го прала и в пералнята. Кошчето си го прах в пералнята.

# 475
Честита Елина!
RoyalLily, аз нищо не посмях в пералня, всичко на ръка прах. Доста тегаво беше с този корем, но какво да се прави.

# 476
Здравейтее,тъй като ми изместиха термина за утре,а нямам индикации господина да е решил да излиза съм в дилема какво да правя дали да чакам или да ходя към Шейново,тъй като не се следя там.
Жената,която ме следи каза да не чакам да пренося заради плацентата,но имам чувството че ще ме върнат😁

# 477
Към родилите...
Не се оплаквам спинка, но през деня от 11.30 та до сега и нз до кога ще спи и става със зор само за да яде,довечера пак ще бъдуваме май🫥....обърнала е деня и нощта...това до кога ще е, как да го оправим ...нямам спомен с каката тя беше толкова ревлива,че се радвах ако изобщо заспи.
През два ч сме на гърда....Цяла нощ и ден.. Да са живи и здрави 😄Буди ми се само за хапване.
Най-дългото време ,което спи е 3 ч,и то с дохранване с адаптирано само се получава,стимулирам по всякакви начини гърдите ,масажи правя ,цедя ,слагам я и по 40-45 минути сме на гърда,първо едната,пък другата
Наложи се да отида за почистване на раната и смяна на лепенката ,оставих я на бабите за малко и милата си ме чакаше и само ,както чу гласа ми и усети миризмата и ме търсеше и като я взех и заспа детето..🥹
Аз дремя,когато и тя спи

# 478
Ух не знам. На мен ми казаха, че след термин трябва да се ходи всеки ден на тонове и зависимост от тях се решава как да се процедира.Реално ако няма родова дейност не съм сигурна дали ще те приемат. За момента при мен се ръководят по официален термин, въпреки че е изместен с 6 дни напред спрямо последен цикъл.

# 479
Аз съм в 36 седмица и от два дни само вечер ми е лошо, все едно съм преяла, а не е така .. чакам си датата за секциото и до тогава нямам планирани прегледи при АГ. Вие имате ли такива оплаквания и дали е нормално

Общи условия

Активация на акаунт