Майски бебета 2024г. - Тема 15

• 29 860
  • 774
  •   1
Отговори
# 510
Yana.KS Ама как го правиш това да спите толкова много Anguished Къде тоз късмет... Ако спи през нощта изобщо не мисля да я будя... (и  не мога защото и аз спя) Grinning
Имам въпрос към мамите които вече излизат на разходки. С какво ги обличате? Утре сме на педиатър та се чудих...

# 511
Честити да бъдат Елина, Париса и Йоана!

Имам въпрос към родилите майки, до кога смятате да си будите децата да ядат, ако сами не се будят? Снощи забравих да си навия аларма и спахме от 10:30 до 5 сутринта, Явко чак тогава се размърда за ядене.

При здраво и доносено дете, което няма жълтеница, има поне три наакани памперса и наддава добре (възстановяване на рождено тегло до две седмици след раждане, средно на денонощие около или над 25-30 гр наддаване) може и да не го будя. Моите и двете имаха кърмаческа жълтеница и затова гледах да сучат на два часа, два часа и половина, за да чистят билирубина.

# 512

Имам въпрос към родилите майки, до кога смятате да си будите децата да ядат, ако сами не се будят? Снощи забравих да си навия аларма и спахме от 10:30 до 5 сутринта, Явко чак тогава се размърда за ядене.

Аз не съм привърженик на буденето, но моето е на АМ, знам, че с кърмата трябва да ядат по-често. Някак си мисля, че ако е гладно няма да стои и да си спи спокойно. Моята направих грешката веднъж да я събудя, после беше адски кисела, не можахме да заспим от 3 до 5...

Честити да са Париса и Йоана! Marisol , добре дошли вкъщи, дано всичко да се нареди!

# 513
Честито на всички нови бебета! Да са много здрави и да растат щастливо и безгрижно!

Нас най-накрая ни изписаха, за съжаление още не знаят какво й е, тепърва идните месеци ще правим още тестове и изследвания. Надявам се да не е нищо сериозно и просто да израсте тези треперения. Cold Sweat

Точно вчера се сетих за вас. Много хубаво, че сте си у дома. Стискам палци всичко да е наред с Луиза Heart

Аз не за първи път се порязвам, но тая комбинация със стягане и леки менструални болки просто ме вкара в страшен филм. Предните бременности разбира се не ми се е случвало, за да ми е съвсем пълна паниката Grinning

Не съм будила, но не са имали жълтеници и двете. Второто спеше понякога повече, сметнах че съня е също толкова ценен и я оставях.

# 514
Честити да са малките госпожици Париса и Йоана! Да бъдат много здрави и щастливи. 💕 А на двете ви пожелавам бързо възстановяване!

Marisol, радвам се, че вече сте си вкъщи и стискам силно палци да е само нещо моментно, което ще изчезне с времето!

Аз за поредна нощ се събуждам от супер силно стягане в корема, но отново се оказа фалшива тревога. От толкова въртене вече имам чувството че ги сънувам тези неща и не са се случили наистина. 😁 Започнах и да свиквам с мисълта, че индукцията няма да ми се размине, колкото и да не ми се иска...

Последна редакция: вт, 14 май 2024, 10:35 от Iffsy

# 515
Marisol., вкъщи винаги е най - хубаво, наслаждавайте се на моментите ви заедно, дано проблемът отшуми.

Не знам как я направи тази пауза, преди няколко дни отново се беше успал така и го събудих, еми за 20 минути кърмене изяде едвам 20 грама и ми стана лошо. През деня обаче яде много през около 1,30 - 2 реве, че е гладен. Напикани памперси поне 10, нааканите са 1 на ден. Мерих го на везната за 14 дни е станал 3465 гр, а се роди 3170.

За разходки го обличам с боди с къс ръкав и ромпър, отгоре завивам с по - плътно одеалце, като нося и лятно с дупчици и при нужда ги редувам.

# 516
Момичета, днес в 8:42 се роди Кирил. 3110 и 50 сантиметра. Вчера нямах изгледи за раждане, а през нощта започнаха контракциите. Беше тежичко, но мина.
Честити да са бебчетата и другите две нови мами Simple Smile кураж на всички, които сте в очакване. Ще дойде!

# 517
Честити бебчета, Париса, Йоана 🩷 и Кирил 💙
Да са здрави, щастливи и безгрижни 🍀
Темата избухна днес, прекрасни страници с нови бебчета 😊

# 518
Честити нови бебоци ,живи и здравички 😍

Marisol Прегръщам те ,изпращам ти много сила,стискам ти палци всичко да се оправи в най-скоро време ,да не е сериозно , ще го израсте,вярвам в малките герои,бързо да минете това нещо ♥️

Моля за съвет 🥹
На мен ми намалява млякото..Наистина правя всичко по силите си ,но понякога явно не е писано и така,но аз продължавам да опитвам да го поддържам и не се отказвам .Взели сме Хип Комбиотик ,защото си го хапваше още от болницата с голям апетит.
Обаче не и стигат тези 60 мл.,които лекарите ми казват при хранене,иска повече от това к-во и ,ако не и дадеш започва да плаче и да пищи.
Максимално цедя всичко от себе си и и давам в шише ,за да съм сигурна колко отделям и изяжда,и отделно адаптирано.Тя милата само се залъгва с гърдите ми ,затова часове наред седеше и пак търсеше още и още и не заспива до ,като не се дохраним.
Увеличавам течностите пък да видим...В началото мн имах ,сега не ,нз от стрес ли е,при мен възстановянето първите дни направо беше кошмар ,съжалих ,че съм секцио ,но така било писано,от както родих хормоните са ми ад ,ту се изнервям,ту ми се плаче,ту се смея .Направо 😂
Иначе залъгва се с бибероната в устата,след,като си е изяла млякото ,но детето определено си иска повече от тези 60,които ми казват педиатрите и не знам какво да направя
За режим е наистина рано ,тя още не знае кое е ден ,кое е нощ ,та си будуваме заедно майка и щерка ☺️Всичко си ни е на поискване

# 519
Честита радост на новите мами❤️🎉🎉🎉
Три доколко изброих 🤗

И аз се порязах на последното бръснене ... но беше светло и забелязах и не се шашнах че е е друго 😁

Аз навивам аларми за вечерта ама ето пропусна ядене в 7... заспах не станах....и отиде 8 и нещо ...какво толкова 😁иначе гледам да е на три часа.Давам ам и дохранвам кърма не ми стига,малко ми е .
Сега трябваше в 11 да яде ама заспа 10.30....и сега какво ...ами днес въобще не вървим под час😁

Късмет на чакащите мамита 🍀

# 520
Mariya26 честито бебче Heart Бъдете здрави и щастливи.Бързо възстановяване Blue Heart
Мимс,има разни чайове за стимулиране на кърмата,защо не пробваш.Четох и за варено жито,и то помагало

# 521
Mims, пробвай да ѝ правиш 75, това са 2 лъжици и половина, ние сме на толкова в момента. Не вярвам всеки път да успява да изяде по толкова, сигурна съм, че на едно хранене ще е 75, на следващото 40. Но по-добре, отколкото да седи гладна според мен.

И аз да питам - Анна има по доста напишкани памперси и г/д 2 наакани на 24 часа. Обаче като ака хич не е малко. Това дали е проблем? Вчера я мерихме, за 7 дни от изписването е върнала рожденото тегло, малко над 200 гр. е качила.

# 522
Ехаааа, Мими 🍀❤️ честита радост! Как го направи това нещо?
Да е здрав и щастлив, много безгрижен❤️❤️❤️
Чакам рецептата, защото аз утре пак съм на преглед и буквално нямам нищичко 🤣

Ще се радвам да разкажеш при първа възможност, да се подготвя как би.могло да протече и при нас! Нашата АГ присъства нали?

# 523
Ехаа, какъв ден! 😊
Mariya26, честито и на теб! Да бъде много здрав малкият Кирил! 🩵

Чакам и аз за рецепта и разказ! 😁 Сега си почивай и събирай сили.

# 524
Момичета, да допринеса и аз към тазседмичния бебе валеж - вчера на бял свят по естествен път се появи нашият син Момчил, с мерки от 3370 грама и 50 см 🩵🩵🩵

Честито на всички нови мамита! 🫶🏻🫶🏻🫶🏻

Да разкажа за раждането - вчера в 1:10 сутринта започнаха да ми изтичат водите. Взех си душ, не си давах зор, оправих се и тръгнахме към болницата. Приеха ме с 0см разкритие, та от 3 до 9 имах чести болезнени контракции и само 1.5см разкритие 😂 пуснаха ми окситоцин, болките ескалираха и така на 5см ми сложиха епидурална, която познайте - не ме хвана добре. Обезболи ме отдолу, но контракциите си ги усещах зверски. Вече в 2 следобяд бях с пълно разкритие и започнах да напъвам. Детето излезе буквално с 2/3 напъна, докторката ми каза, че съм родилка за пример с моите напъни, все едно пето дете раждам 😂 не ме срязаха, но той ме поразкъса, имам вътрешни и външни шевове, но се чувствам много добре. Момичета, не се страхувайте от раждането, това е най-уникалното нещо, което съм преживявала! Пожелавам на всички, на които все още им предстои, леко раждане! 🫶🏻🫶🏻🫶🏻

Общи условия

Активация на акаунт