Майски бебета 2024г. - Тема 15

• 29 861
  • 774
  •   1
Отговори
# 525
Mariya26, честит да е Кирил! Много здрав и палав! На мама бързо възстановяване!

Барби, честит да ти е Момчил! Послушен, спокоен, здрав и с пълен памперс!!

Аз нещо май не съм в ред последните дни.. много ми е тегаво. Гладна съм, хапвам - не ми харесва и оставям храната, гледам тв не ми се гледа, хващам телефона да скролвам пфууу не искам. Тегаво ми минават дните. Нямам търпение да стане вечер, та поне ММ да си е вкъщи..

# 526
Какъв хубав разказ за раждането на Момчил 💙 Да е жив, здрав, силен и много щастлив! 🍀

Em съвсем в ред си си. При мен е същото, само че около 20 часа в денонощието, защото не мога и да спя... Вече всичко ме дразни и ми доставя удоволствие единствено да лежа и да си представям, че съм си гушнала бебето

# 527
Честито на всички нови мами и бебчета, стават толкова много, че е трудно вече да честитиш на всички. Нека са живи и здрави и с много късмет в живота 🍀

Аз от една седмица вече не съм на работа и почва да ми става отегчително. Имам доста неща да си подреждам, да поръчвам, имам си набелязани сериали по HBO Max, които искам да изгледам, но нещо днес съм в някаква летаргия. Нищо не ми се прави. Днес станах в 6, пих кафе, доспа ми се, легнах си към 8 при мъжа ми и си заспах, не разбрах той кога е станал за работа. Сега се чудя какво да хапна и пак да си легна май. Нищо не ми се прави, а си имам доста задачки.

# 528
Честито, момичета! Да са много здрави Кирил🩵и Момчил🩵! Бързо възстановяване и много гушкане с малките мъже😊

# 529
barbiegirl1998 честито бебче Heart
Много бебета днес много нещо:heart_eyes:
Много се радвам,живи и здрави бъдете всички мами и само положителни емоции с бебоците Heart

# 530
Мале каква бебешка седмица❤️

Честита рожба! Да е жив и здрав и много безгрижен!

Много мъже се родиха, тъкмо девойките бяха почнали да изравняват бройката ❤️🤣

# 531
Честито на всички мами! Нека всички бебенца са много здрави и послушни! ❤💙

# 532
А девойките ще са повече накрая според мен 😁
Няма значение живи и здрави всички ❤️

# 533
Честити да са бебчета Париса, Йоана, Кирил и Момчил на мами Alice pdv, cloudoflove, Mariya26 и barbiegirl1998. Да са ви много здрави малките съкровища и вие бързо да се възстановявате, за да се връщате вкъщи към семейната идилия. Heart

Marisol., продължаваме да стискаме палци на Луиза. Радвам се, че поне сте си вкъщи на по-спокойно поне.

safemylove, за разходките навън аз се ориентирам по тази графика:
Скрит текст:

Mims1900, защо не пробваш с някакви хранителни добавки или чайове за стимулиране на кърмата? Стискам палци да тръгне пак да се увеличава. Тези 60мл според мен трябва да са ориентировъчни, няма как детето всеки път да изяжда едно и също количество. При нас първата седмица Явор изяждаше между 40 и 60мл на хранене, втората вече станаха между 60 и 80мл.

# 534
Марисол, пропуснах те сред многото бебчета. Стискам палци и аз, поне сте си вкъщи вече, което със сигурност е по-добре.
Всичко ще е наред 🍀❤️

# 535
Честити да са Кирил и Момчил! Да растат здрави, силни и игриви! ❤️ Бързо възстановяване на новите мами. 😊

Стискам палци за бебе Луиза 🤗

# 536
Ехаааа колко много нови бебешори Heart Да са здрави и любопитни! Безпроблемно възстановяване на мамите!

Mims, аз пиех чай, действаше ми невероятно. Билките си ги поръчвам насипни, примерно от всичко по 50г, счуквам или минавам на чопър, изсипвам си ги в един буркан и слагам 2с.л. във 500мл вряща вода за около 3-4 минути. Пиех по колкото мога, обикновено 2 чаши дневно, но можеш и по повече, няма проблем. Ето това са билките:
-кориандър семе
-анасон семе
-копър семе
-ким семе
-кимион семе
-сминдух
-коприва

# 537
Честито на всички мами! ❤
Мога да си представя щастието, което се носи при всяка новина за родено бебче. ☺
При нас нещата са до под кривата круша. 😀 Вярно е, че имам седмица до термин, но на последният преглед госпожицата я изкараха доста голяма. И двамата с таткото сме високи(особено таткото) и нещо вече започвам да подвивам опашка. Бях твърдо убедена, че искам нормално да родя, но до термин ще е бая едро бебе и се замислям вече и за секцио.
 Ще съм благодарна на мами с по-големи бебоци да споделят при тях как е протекло естественото раждане или пък ако ви предстои раждане и сте в моето положение, пак може да споделите как мислите да процедирате?

# 538
Ехаааа колко много нови бебешори Heart Да са здрави и любопитни! Безпроблемно възстановяване на мамите!

Mims, аз пиех чай, действаше ми невероятно. Билките си ги поръчвам насипни, примерно от всичко по 50г, счуквам или минавам на чопър, изсипвам си ги в един буркан и слагам 2с.л. във 500мл вряща вода за около 3-4 минути. Пиех по колкото мога, обикновено 2 чаши дневно, но можеш и по повече, няма проблем. Ето това са билките:
-кориандър семе
-анасон семе
-копър семе
-ким семе
-кимион семе
-сминдух
-коприва

Благодаря и аз ще взема 🩷

# 539
  • Пловдив
Барби, честит да е Момчил! Да расте здрав, силен и спокоен ❤ Бързо възстановяване на теб!

Мими, за кърмата - както са те посъветвали момичетата чай помага (пиех с баткото), много вода, фурмите уж също ги водят, че помагат. И най-вече често слагане на гърда, това за мен е най-ефективно. Също първо бих предлагала кърмене и след това АМ и така плавно евентуално сама да си го намали. Иначе ако даваш първо АМ, като се наяде надали ще има голям стимул да суче.
А това с графика на хранене аз никога не съм успявала да го постигна, но то и с кърмени бебета не знам как изобщо се случва 😀 Ориентирам се по децата и не се тормозя излишно с такива неща. Единствено за съня се опитвам, но и там ми е ясно, че с новородено освен да положа някакви основи за добри навици, кой знае какъв режим или пък самостоятелно заспиване няма да постигна (не ми е и цел).
Много се забавлявах като звъннах на педиатъра за час за консултация и ме пита кога става, кога спи и аз: Еми всеки ден е различно, а и за 2 седмици колко още ще се промени. Дайте някакъв час пък ако спи тогава ще го събудим 😂

Последна редакция: вт, 14 май 2024, 19:36 от Karina*

Общи условия

Активация на акаунт