ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025

• 45 812
  • 760
  •   1
Отговори
# 180
  • гр.София
В едно училище само едно ниво на матура по език ли се провежда? Как е станал гафът в 133 то?  Никъде нищо по темата не е излязло. Само в Бг мама  се коментира. Може ли не МОН , а в училището ни да са оплескали нещата при разпечатването на материалите?  И кой ще понесе отговорност, ако не се разшуми.
За размятането- вредно и излишно- на учениците по целия град- нямам думи.

# 181
  • софия
От прочетеното оставам с впечатление, че е грешка на училището.

Последна редакция: вт, 21 май 2024, 20:25 от zvаnchе

# 182
  • София
Първоначално и аз реших, че е изцяло грешка на училището. То, че училището има вина, има, но ми възниква въпросът: защо същото е имало и матурата за ниво Б1, при положение, че в него се е провеждала матурата за ниво Б1.1.? Не знам детайлите в организацията на провеждане на матурите, но би трябвало училището да получи код за достъп само за матурата, която провежда то.

# 183
  • у дома
За мен ако е истина е голям гаф и се чудя защо не се шуми-тези деца и да са направили вярно др ниво,то нали работите са анонимни и ще им ги проветяват по ключа на др ниво,който едва ли ще съвпада.

# 184
Във фег беше дзи НЕ В2. Те получиха код само за тази матура и можеха само нея да свалят, другите дори не ги виждаха като файл. Т.е. ако гафът в 133 е такъв, какъвто го четем в 12токласната, значи при тях е имало 2 нива на дзи, което си е ужасно лошо решение на който го е определил. Поне да беше АЕ и примерно мат, за да е ясно, че са 2 различни неща и децата да реагират.

# 185
  • София
Значи правилно предположих, че е трябвало да имат само един код. Което пък означава, че гафът е общ - на МОН и на училището. Не ми се вярва в едно училище да са се провеждали едновременно две матури.

# 186
  • София
Боже, иде ми да се гръмна от всичко, което прочетох! То бива, бива, ама не се спряха с гафовете и тъпотиите си.

# 187
  • софия
Имам въпрос за ДЗИ по повод споделено от дъщеря ми: дете закъсняло за ДЗИ БЕЛ. Има ли втора дата? Казали им, че нямало да получи диплома за завършена гимназия 😯

# 188
  • София
Втората дата е през август.

# 189
  • софия
Но така губи възможност да кандидатства тук.
Тези деца!
Живи и здрави да са и да не се случва подобно нещо на никой.

# 190
  • София
Да, тази година няма да може да кандидатства. То и за чужбина в масовия случай искат дипломата преди август.

# 191
По спомен миналата година н-то класиране есента бяха хванали деца, но отидоха където имаше останали незаети бройки / за София, не помня кой ВУЗ/

# 192
Имам познато дете, което миналата година се яви на втората дата и успя да запише през септември във Великотърновския.

# 193
  • София
Септемврийски прием има за ограничен брой специалности, обикновено не най-предпочитаните.

# 194
Обикновено от останали свободни места, но все е някакъв вариант.

Общи условия

Активация на акаунт