Ninja CREAMi някой има ли тази машина?

  • 3 738
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 327
На пук на всичко написано тук, нали съм винаги наопъки, да се похваля, че съм вече притежател на Ниджа Делукс машината за сладолед. Идеята е да правя здравословен и по-ниско калоричен сладолед. Вече пробвах с протеинове и gelato, и йогурт. Моля да споделяте рецепти, защото искам да обогатя архива си.

# 16
  • Мнения: 63
На пук на всичко написано тук, нали съм винаги наопъки, да се похваля, че съм вече притежател на Ниджа Делукс машината за сладолед. Идеята е да правя здравословен и по-ниско калоричен сладолед. Вече пробвах с протеинове и gelato, и йогурт. Моля да споделяте рецепти, защото искам да обогатя архива си.



Здравейте, как върви с Нинджата? Чудя й се и аз.

# 17
  • Мнения: 1 327
На пук на всичко написано тук, нали съм винаги наопъки, да се похваля, че съм вече притежател на Ниджа Делукс машината за сладолед. Идеята е да правя здравословен и по-ниско калоричен сладолед. Вече пробвах с протеинове и gelato, и йогурт. Моля да споделяте рецепти, защото искам да обогатя архива си.



Здравейте, как върви с Нинджата? Чудя й се и аз.

Адски съм доволна и не съжалявам за покупката. Скъсахме се от сладолед миналото лято и с нетъпрение чакам да дойде новото! Страхотна придобивка, дори и мъжът ми, който беше доста скептичен, ми се извини и призна, че машината е супер!Правих и гранити с алкохол за гостите си, правих кафета, намерих рецепти, експериментирах, абе изобщо, препоръчвам с две ръце!

# 18
  • Мнения: 63
В началото на месеца си купих мултикукър Нинджа и сега айдеееееее, още пет стотака 🤣

Мерси, взимам я!

# 19
  • Мнения: 57
Да, вече повече от година си правя почти ежедневно сладолед. Не правя обаче класически сладолед, а разни мои си измишльотини с повече протеин и с малко калории. Ако мога да помогна за нещо конкретно, насреща съм.
Здравейте, от три дена съм с ninja creami deluxe 11-в-1. За съжаление упътването не е на български и не ми стана ясно дали може повторно да се замрази останалата част от сладоледа, като естествено се допълни съда до максималното позволено. Вашия модел като моя ли е? Питам защото в моя има три начина на разбъркване - само горната част, отделно долната /незнам как точно/ и цялата? Това също не ми стана ясно, ползва се когато се правят два вида сладоледи /и това не ми стана ясно: Simple Smile

# 20
  • Мнения: 63
Днес получих моята най-накрая - да, пише, че каквото остане, може да се замрази наново, просто преди следващото хапване трябва да се разбие още веднъж.

Ако не му се занимава на човек, няма нужда да се допълва контейнера - машината има три опции за разбиване: на цялото количество, само горната половина или само долната половина, ако горната липсва.

Набърках три вида сладолед днес, на око Grinning - ванилия, ягодов чийзкейк и банан с шоколад, и нямам търпение да видя утре какво ще е станало Animal Pig

П.С. Могат да се направят и два вида сладолед в един контейнер - пълни се до половината с един вид, замрзява се, после се допълва с втория вид и готово. Мен този вариант не ме устройва психически Grinning - ами ако искам шоколадов сладолед, пък върху него има нещо друго? Не. Има обаче в Тему и Алиекспрес контейнери на добри цени, които пасват на този модел машина - бяха нещо от сорта на 4 броя за 38 лв.

Да, вече повече от година си правя почти ежедневно сладолед. Не правя обаче класически сладолед, а разни мои си измишльотини с повече протеин и с малко калории. Ако мога да помогна за нещо конкретно, насреща съм.
Здравейте, от три дена съм с ninja creami deluxe 11-в-1. За съжаление упътването не е на български и не ми стана ясно дали може повторно да се замрази останалата част от сладоледа, като естествено се допълни съда до максималното позволено. Вашия модел като моя ли е? Питам защото в моя има три начина на разбъркване - само горната част, отделно долната /незнам как точно/ и цялата? Това също не ми стана ясно, ползва се когато се правят два вида сладоледи /и това не ми стана ясно: Simple Smile

# 21
  • София
  • Мнения: 1 755
И на мен ми е влезнала една муха да купя този уред. Сигурна съм, че не ми трябва, но пусти мухи като се разбръмчат - кухнята ми е пълна с всякакви джаджи.
Чудя се кой от двата модела. 450мл ми е напълно достатъчно, дори понякога може да си правя по-малки дози - например 200г капучино. Въпросът ми е малкото Крийми може ли да бърка половин доза? Това ще значи, че мога да направя цяла, да отделя, да замразя и на другия ден да разбъркам отново. Или пък всеки ден да си забърквам нова доза от 200г. Голямат Крийми разбрах, че може, но малкото?
Няма да я ползвам за класически сладолед, а за разни бъркочи - нискомаслени, веган, с плодове.
В Амазон в момента има сребърен за 170 евро и меден за 180 евро. То май няма разлика между двата, само в цвета, но медният е по-елегантен. Делукс няма наличности, но е поне 500лв в нашите магазини.

# 22
  • Мнения: 3 370
Да, може и половин доза.

# 23
  • София
  • Мнения: 1 755
Аз получих моята Нинджа, забърках 2 дози, но сега се чудя на какъв режим да ги избръсна утре Joy
Двете пинти са с мляко, протеин на прах, гуар, агаве инулин и плодове - едната с ягоди, другата с манго. Гледам рецепти, но не мога да разбера по какъв критерий се избира режима. Smoothie bowl, Ice cream, Light ice cream - и за трите режима намирам рецепти от мляко, протеин и плодове. Вие кой режим ползвате?

# 24
  • Мнения: 1 327
Ice cream или Light ice cream - ако е по-течна концистенцията....Зависи рецептата за какво е, но предполагам, че описаните са за сладолед!

# 25
  • София
  • Мнения: 1 755
Разбих едната доза. Пуснах на Smoothie Bowl, после Re-spin и стана страхотно. Има богат ягодов вкус макар че сложих само 3 средни ягоди.
Четох, че може да се замрази до 24 часа, ще пробвам, защото не мога да изям цяла доза, а и довечера ще черпя домашните. Няма да са очаровани, защото сладоледът не е мазен - реално има само 1-2 грама мазнина за цялата доза. Ще трябва да измисля други рецепти за тях. Мисля си за заквасена сметана, дали ще стане? Те всички рецепти в нета са с heavy cream, half and half, които ние нямаме. И с извара - тя е нискомазнинна, но е плътна.
Аз го взех за нискокалорични сладоледи, но отвреме-навреме трябва да споделям. Има доста рецепти в нета, включително
 извращения от рода на зелена салата, спанак, ябълка, банан, лимонов сок, бадемово мляко - непременно ще го опитам това.

# 26
  • Мнения: 63
Хах, интересно! Споделете рецепта и какво е станало, когато опитате. Heart

Нашата машина я ползваме почти ежедневно, гениална е. Замръзна ми мозъкът, но не спирам - то като няма кой знае какво вътре и хич не ми пука. Grinning

Всичко пробвам на око до момента, без рецепти и няма празно - паве да метнеш, го прави на крем. Трябва да започна да си записвам най-успешните комбинации, като например: 200мл сметана за разбиване, 1 кофичка скир, 100г кокосова захар (правих го за любимия специално), щедро бурбонска ванилия и една купичка малини и боровинки. Стана уникално вкусен сладолед, а аз дори не обичам плодови по принцип.

Разбих едната доза. Пуснах на Smoothie Bowl, после Re-spin и стана страхотно. Има богат ягодов вкус макар че сложих само 3 средни ягоди.
Четох, че може да се замрази до 24 часа, ще пробвам, защото не мога да изям цяла доза, а и довечера ще черпя домашните. Няма да са очаровани, защото сладоледът не е мазен - реално има само 1-2 грама мазнина за цялата доза. Ще трябва да измисля други рецепти за тях. Мисля си за заквасена сметана, дали ще стане? Те всички рецепти в нета са с heavy cream, half and half, които ние нямаме. И с извара - тя е нискомазнинна, но е плътна.
Аз го взех за нискокалорични сладоледи, но отвреме-навреме трябва да споделям. Има доста рецепти в нета, включително
 извращения от рода на зелена салата, спанак, ябълка, банан, лимонов сок, бадемово мляко - непременно ще го опитам това.


# 27
  • София
  • Мнения: 1 755
Засега правя само нискокалорични. Правих кисело мляко с една доза протеин на прах, но не ми хареса особено - беше постно, макар че има 3.6% мазнина. Иначе бъркам 10г мляко на прах + 10г протеин на прах с вкус + малко гуар + 1ч.л. агаве инулин. Това в 200мл вода, разбивам малко с миксер за фрапе и слагам 80-100г плод. Режим Light Ice Cream е по-добър, не знам дали да не пробвам директно с Ice Cream? Макар, че този бъркоч е много далеч от сладолед.
И аз си похапвам всеки ден по половин доза. Може да се замрази до 5-6 часа, но ако се остави до следвашия ден, трябва да се завърти отново.
Ще направя и салата-сладолед по-нататък Joy За тази рецепта всичко трябва да се блендира хубаво, за което си имам мощен блендер на Нинджа, който е още по-шумен и от Креймито Scream

# 28
  • Мнения: 63
Чакам обратна връзка за салатата 😄😄😄

Иначе за шума - аз съм с оная старата Нинджа, дето е 1500 вата и в по-шумна от на мъжа ми инструментите, с които реже арматура и кърти бетон вкъщи. 😄 Но пък върши повече работа от всеки друг робот, който съм имаша. 🤖🦾

Засега правя само нискокалорични. Правих кисело мляко с една доза протеин на прах, но не ми хареса особено - беше постно, макар че има 3.6% мазнина. Иначе бъркам 10г мляко на прах + 10г протеин на прах с вкус + малко гуар + 1ч.л. агаве инулин. Това в 200мл вода, разбивам малко с миксер за фрапе и слагам 80-100г плод. Режим Light Ice Cream е по-добър, не знам дали да не пробвам директно с Ice Cream? Макар, че този бъркоч е много далеч от сладолед.
И аз си похапвам всеки ден по половин доза. Може да се замрази до 5-6 часа, но ако се остави до следвашия ден, трябва да се завърти отново.
Ще направя и салата-сладолед по-нататък Joy За тази рецепта всичко трябва да се блендира хубаво, за което си имам мощен блендер на Нинджа, който е още по-шумен и от Креймито Scream

# 29
  • София
  • Мнения: 1 755
Моят блендер е нов модел, но не са подобрили шума, дори може да са го увеличили. Такъв зор вижда, че отвява гъбката, която стои на половин метър от него на мивката. Имам и китайска имитация на Витамикс блендер - доста по-мощен е и с повече обороти, не успях да го пенсионирам, на него правя ядкови млека. Но си личи, че е по-балансиран и по-изпипан като технология. Иначе дизайна е от дърво надолу.

Сега обядвам пържени картофки на една друга Нинджа, но после ще извадя една пинта със смесен сладолед. Имах останал на дъното сладолед, добавих вода + сухите съставки и плод и замразих. Ще видя какво е станало. Мислех да го разбия отново, но беше много малко - около 1/4 пинта. И затова реших да допълня.

Половинков се оплаква, че му замръзвали зъбите от моя сладолед. Питам го защо яде сладолед със зъби, не знае Grinning

Общи условия

Активация на акаунт