Подготовка за малкия човек - тема 26

• 30 352
  • 590
  •   1
Отговори
# 330
Страхотна тема и аз тук Heart

# 331
Здравейте! Коя марка козметика бихте препоръчали между Мустела и Биодерма? Намалени са доста в sopharmacy и днес си нямам по-добра работа, та реших вече да се спра на една и да поръчам. За да мога най-сетне да ги отметна от списъка за подготовка за бебето. 😁
Ще ми е интересно да чуя вашите мнения, че да не се налага накрая да играя на онче-бонче. 😂
От прочетеното дотук съм се спряла на следните продукти - масажно олио, хидратиращ крем, шампоан и измивен продукт за тяло и ако избера Мустела - линимента им. Доволни ли сте и от кремовете за подсичане на тези марки? Говоря за този тип, които се използват превантивно, а не при вече подсечено дупе. 😊

# 332
Биодерма са по-добри. Мустела даже някои се оплакват от тях. Бепантен ползвам при редовна смяна на памперс. Между другото доста неща в Софармаси са изчерпани. Два пъти правя поръчка и два пъти ми казват, че няма част от поръчаните. Точно за бебешката козметика става въпрос.

# 333
  • София
На Биодерма бих заложила за новородено.
В момента на Мустела ползвам шампоана за крустички.С няколко измивания ги премахна напълно.
Мустела са с по-силен аромат и преди 7 г като ползвах със сина ми бяха хубави,сега не знам как са.
Взех сега на Хип козметика и съм доволна, кремчето е точно такъв тип -превантивно,мажа го при смяна на памперса.Мисля че и на Биодерма и Мустела са такива.

# 334
Bioderma. Аз използвам олиото им. Страхотно е.
Иначе мога с 2 ръце да препоръчам т.н. Cocoon крем за лице и тяло на A-derma от серията им Primalba (влюбена съм в аромата му, много приятен и фин с много нежна текстура) и кремът им за смяна на пелени. Гел за измиване на коса и тяло също използваме на A-derma, много е нежен. Всичките са от серията Primalba. Откакто се е родила дъщеричката ми е имала само едно сериозно подсичане - когато започнахме захранването. Оправи се със Sudocrem.
Хващала съм много добри намаления в аптеки Гален и Бену. Трябва да се дебне. А измивания гел го взимам от Нотино на много ниска цена, 16—17 лв. (когато има и код за отстъпка) при цена по онлайн аптеките около 30 лв.

# 335
Биодерма не съм използвала, но от Мустела съм много доволна. Измивното за коса и тяло, хидратиращия лосион и кремчето против подсичане. Масажно олио не Ви е нужно, ако ще използвате лосион. От линимента също не видях особена файда.
Кремче за дупе (против подсичане) съм супер доволна от един македонски, в розова опаковка, на Галафарм. Като съотношение цена-качество е топ, опаковка от 250 мл е към 16 лв, и стига за около 3 месеца, използвам при всяка смяна на памперса.

# 336
Аз също предпочитам Биодерма, ползвала съм някои от продуктите на Мустела за първото ми дете и не ми харесаха. Само линимента им ми хареса и за второто дете ще го взема пак, останалата козметика ще е на друга марка.

# 337

Кремче за дупе (против подсичане) съм супер доволна от един македонски, в розова опаковка, на Галафарм. Като съотношение цена-качество е топ, опаковка от 250 мл е към 16 лв, и стига за около 3 месеца, използвам при всяка смяна на памперса.
Любимо, бюджетно, ефективно Heart

# 338
Между Биодерма и Мустела бих предпочела Биодерма. Ползвала съм и двете с по - голямото дете. Кожата му се оказа много чувствителна и минахме на А-Дерма.
Само нея ползва от 5г. насам, сега за бебето не съм имала изобщо чуденки и отново взехме нея. Абсолютно най - доброто на пазара, според доста дерматолози, които обиколихме.

# 339
Здравейте! Коя марка козметика бихте препоръчали между Мустела и Биодерма? Намалени са доста в sopharmacy и днес си нямам по-добра работа, та реших вече да се спра на една и да поръчам. За да мога най-сетне да ги отметна от списъка за подготовка за бебето. 😁
Ще ми е интересно да чуя вашите мнения, че да не се налага накрая да играя на онче-бонче. 😂
От прочетеното дотук съм се спряла на следните продукти - масажно олио, хидратиращ крем, шампоан и измивен продукт за тяло и ако избера Мустела - линимента им. Доволни ли сте и от кремовете за подсичане на тези марки? Говоря за този тип, които се използват превантивно, а не при вече подсечено дупе. 😊
Аз Ви препоръчвам да не бързате. Нямам представа защо е толкова популярно да се маже бебето с толкова много неща, предполагам заради пари. Моят съвет е да изчакате. Вижте с каква кожа ще бъде бебчо и дали въобще ще има нужда от такива продукти. Болшинството от тях са с доста вредни съставки и ефекта може да е обратен. След като се роди бебока, винаги може да закупите от каквото имате нужда, аптеки колкото искаш.

# 340
Аз Ви препоръчвам да не бързате. Нямам представа защо е толкова популярно да се маже бебето с толкова много неща, предполагам заради пари. Моят съвет е да изчакате. Вижте с каква кожа ще бъде бебчо и дали въобще ще има нужда от такива продукти. Болшинството от тях са с доста вредни съставки и ефекта може да е обратен. След като се роди бебока, винаги може да закупите от каквото имате нужда, аптеки колкото искаш.

“Толкова много неща”? Крем за подсичане и хидратиращ крем/олио не смятам, че са толкова много неща. При положение, че има всякакви измислици на пазара. Дали сега ще ги купя или след два месеца, когато се роди, не виждам разлика. С мъдър поглед ли ще преценя кожата му? Нали пак трябва да се намаже с нещо за да се разбере каква е. 😃

# 341
  • София
Бебето се хидратира, като поема вода чрез кърмата. В кърмата и има различни вещества, които облекчават алергични реакции, дерматит.
Ако е нужно, може да се маже някое проблемно място с препоръчан от лекар медикамент или козметика.
Ако бебето не се премива- да се къпе с шампоани и да се търка със сапуни всеки ден и е здраво- няма нужда да бъде мариновано.
Кожата е проблемна, като има лишеи, червени пегна в сгъвките. Ще ги видите ако ги има. Ако ги няма-бебето е здраво и няма нужда да го мажете постоянно.

# 342
  • Замък сред облаците
Ъхъ...ъхъ....и един мармот... И аз така мислех и му докарах червени петна от първите 3 месеца немазане. Бебешката кожа няма устойчив липиден слой близо година след раждането. Неслучайно са ги мазали с преварена мас и зехтин навремето. Ама кой ме би по главата да си правя експерименти... Мажете си бебетата, просто си проучете продуктите.

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 21:54 от АА

# 343
  • София/Севлиево
Малкият го мазах само първите 6 месеца с лосион (значи от октомври до април), баткото малко по-дълго,но не са били с проблемна кожа.И до днес единствената козметика, която ползват е шампоан и душ-гел(2 в 1), съответно големия вече мъжки,дребния все още бебешки,паста за зъби и понякога флорална вода за почистване на лицето(на баткото лавандулово,на малчо-розова,от тази която ползвам към дадения момент).Аз също не ползвам лосиони за тяло,даже често пропускам и тези срещу слънце (но ние рядко се показваме под такова)...

# 344
  • до най-прекрасния мъж
Аз също не съм мазала дълго. Дъщеря ми беше с много суха кожа, която от бебешкото олио стана още по-суха и го заменихме с емолиент първо на Мустела (мирише неприятно), после на А Дерма Екзомега. След първото й лято спрях да я мажа, тоест била е на 8-9 м. За къпане ползваме душ-олио за тяло и шампоан за косата. За дупе денем мажех с Бепантен, нощем със Судокрем, особено като започна да прави по-дълъг нощен сън. Друга козметика не е била нужна и не съм ползвала. Слънцезащита ползваме от второто лято, доволна съм от Бебо 50 фактор.
Бях накупила сума продукти и аз, така си останаха и накрая завършиха в коша или за миене на ръце.

Общи условия

Активация на акаунт