Боледуване на децата ни - тема 79

• 26 616
  • 808
  •   1
Отговори
# 435
За бебе до 37.3 е нормална температура.

Аз да се оплача, че сме на морето и дребното като се прибрахме изпищя, че го боли и сочи към ухото сякаш Confounded Капнах Отипакс и дадох Нурофен... Иии се моля да е бил преуморен или кътници да избиват Sad

# 436
  • София
Ella. , и моята дъщеря беше 10 дни на Трио Вижън и Мупироназал . Изписани от УНГ.

# 437
  • shumen
Барбалена,да не му е влезнала вода в ухото и да го боли.
Ваня,как е малечка?
Ние в началото на Август ще ходим на море и се чудя дали да започна да давам пробиотик на моя или още е рано.Миналата година се върнахме с дрисък и малко ме е страх сега.

# 438
Ние сме в Гърция от Неделя, давам пробиотик на флора бимби. Ще видим ще ни “спаси” ли, че и мен си ме е страх. Но аз цяло лято съм решила да му давам пробиотик, че и във Варна като ходим на плаж ме е страх. Ние сега открихме сезона де, Юни не сме ходили заради операцията.

# 439
Ние се върнахме от Гърция в неделя. Малката вдигна 38.6 два дни преди да заминем. Тръгна една ужасна давеща хрема. Мислех си да отменям всичко.
От безсилие започнах да давам Инфлуцид и Цинабсин и температурата спадна. Честно казано вяра в хомеопатията нямам, все още си мисля, че си се е оправила сама, ама фактите са си факти де. После морската вода доуби бацила, два дни я блъскаха вълните и смъркаше вода и сопола мина.
Принципно съм споделяла, че боледува по месец, заради третата сливица, та това си беше чисто чудо.

# 440
Дани, уж не му е влизала вода в ухото сякаш. Той е малък и или го носим на ръце малко по-навътре, или си играе на брега. Но пък вчера падна в плиткото и успя да глътне малко вода. Ще видим, чудя се още дали да търсим лекар. Спа спокойно цяла нощ.

И аз им давам пробиотик, ама го почнах в деня, в който пристигнахме в Поморие.

Охх, Евчето, много се радвам като прочета, че някое детенце се е оправило така бързо и лесно. Нали и ние сме с трета сливица и знам каква мъка е. Иначе и аз не вярвам в хомеопатията, ама все ми се намират разни таблетчици Grinning Тук обаче никаква хомеопатиа не нося Grinning Но се радвам, че носех Отипакса... Мъжът ми все мрънка да не съм взимала много лекарства, "там" имало аптеки, щели сме да вземем....ама къде тепърва в 23:00 ще търсим аптека с пищящо дете?! А ако и няма, трябва да се ходи пак до Бургас. Че и му се вързах на акъла и взех само 1/5 от това, което нося по принцип. Следващия пак ще си напълня Била торбата наполовина пък!

Тони, приятно изкарване! Как е детето? УНГ-то, при което бяхме заради възпаленото ухо в началото на юни каза, че досега никое пациентче не се е връщало с инфекция от Гърция. За разлика от нашето море. Каза да гледаме да не мокри ушите все пак и да й влиза вода в устата. Да, ама тя е по-голяма и за разлика от малкия, влиза вече по-смело във водата, харесва й да "плува" с пояс и си я блъскат и нея вълните... Вчера вечерта нещо подсмърчаше и настръхнах, разбира се... Иначе в петък преди да тръгнем, бяхне на УНГ за тимпанометрия и аудиограма и уж всичко е наред. Казвам "уж", защото пиковете в тимпанометрията не бяха много високи, макар и разположени добре на координатната система..

Ваня, как сте?

# 441
  • shumen
Евчето,радвам се,че се е оправила толкова бързо малката.Аз също на хомеопатия не вярвам.
Барбалена,моя е голям вече и тръгнем ли нанякъде пак мъкна всички лекарства.Няма да забравя една година беше на лагер на Трявна,но беше още малък и се разповръща,а аз бях забравила лекарствата.И добре,че госпожата,с която бяхме носеше и ни спаси.Че с повръщащо дете вечерта незнам къде щях да търся аптека.

# 442
Дани, все още вдига температура вече 8ми ден. Вчера двукратно до 38.8, сего е 37.5, но не знам колко ще стигне. Вкараха още един сироп, защото не може да отхрачи, все още кашля и сухо, освен влажното, но сякаш повече е сухото.

# 443
Трио вижън е българския вариант на Макситрол. От изброените Тобрадекс си има български аналог и е Декс тобрин, другите май и те си имат български аналози. Иначе си ги произвеждат вносните, просто или няма внос или се намират доста трудно.
Коларгола и инхалациите с физиологичен не са противопоказни.
Това с 36.9/7 не е температура, освен това зависи кога е измерена, поддържа ли се по цял ден, вдига ли се в някакви моменти, а и навън е 400 градуса...
цял ден и цяла вечер поддържаше тази температура , днес вече е 37.3/4 минахме педиатър чисто дишане и не червено гърло

# 444
Дани, уж не му е влизала вода в ухото сякаш. Той е малък и или го носим на ръце малко по-навътре, или си играе на брега. Но пък вчера падна в плиткото и успя да глътне малко вода. Ще видим, чудя се още дали да търсим лекар. Спа спокойно цяла нощ.

И аз им давам пробиотик, ама го почнах в деня, в който пристигнахме в Поморие.

Охх, Евчето, много се радвам като прочета, че някое детенце се е оправило така бързо и лесно. Нали и ние сме с трета сливица и знам каква мъка е. Иначе и аз не вярвам в хомеопатията, ама все ми се намират разни таблетчици Grinning Тук обаче никаква хомеопатиа не нося Grinning Но се радвам, че носех Отипакса... Мъжът ми все мрънка да не съм взимала много лекарства, "там" имало аптеки, щели сме да вземем....ама къде тепърва в 23:00 ще търсим аптека с пищящо дете?! А ако и няма, трябва да се ходи пак до Бургас. Че и му се вързах на акъла и взех само 1/5 от това, което нося по принцип. Следващия пак ще си напълня Била торбата наполовина пък!

Тони, приятно изкарване! Как е детето? УНГ-то, при което бяхме заради възпаленото ухо в началото на юни каза, че досега никое пациентче не се е връщало с инфекция от Гърция. За разлика от нашето море. Каза да гледаме да не мокри ушите все пак и да й влиза вода в устата. Да, ама тя е по-голяма и за разлика от малкия, влиза вече по-смело във водата, харесва й да "плува" с пояс и си я блъскат и нея вълните... Вчера вечерта нещо подсмърчаше и настръхнах, разбира се... Иначе в петък преди да тръгнем, бяхне на УНГ за тимпанометрия и аудиограма и уж всичко е наред. Казвам "уж", защото пиковете в тимпанометрията не бяха много високи, макар и разположени добре на координатната система..

Ваня, как сте?

Радвам се много за изследванията, Барбалена.
Иначе е добре дребния уж, да чукам на дърво. Спи безшумно за сега и не говори носово пу пу 😂 Но не му давам да си потапя главата във водата и да гледа рибките 😆. Не питах опериращата, но тя каза тогава, чв ще трябва малко време да се възстановят ушите след като се махне сливицата. Иначе и той не излиза от водата 😆
Иначе миналата седмица му беше първата на градина след операцията. И съптветно и преди почивката ни.. бях на тръни де. Да видим как ще се върнем, че тръните са все тука 😆

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 11:50 от toni1189

# 445
Супер, Тони! Много се радвам Hug И аз бих изчакала с потапянето на главата Grinning Той иска ли и може ли? Grinning Каката ни е голям спек и едва тази година се отпусна с пояса. За потапяне на глава не може и да се говори Joy

# 446
Супер, Тони! Много се радвам Hug И аз бих изчакала с потапянето на главата Grinning Той иска ли и може ли? Grinning Каката ни е голям спек и едва тази година се отпусна с пояса. За потапяне на глава не може и да се говори Joy

Абе уж иска, но според мен си е спечен. Обаче едно дете до нас му влезе вода в ухото и голям рев, та нашия се отказа сам, каза като пораснел повече 😂
Иначе аз взех едно термо куфарче и в него вдички лекарства, каквото се сети човек. Май само АБ капки нямам. Но, страха си е страх.

# 447
Поне е схватливо детето 🤭 Приятно изкарванеа

# 448
На моята девойка и включиха втори венозен аб, подобен на гентамицин....направо съм в ужас. А ако я гледа отстрани някой, не би казал че има нещо, съвсем активна ти е.

# 449
Ужассс, на база на какво втори АБ? Кръвни изследвания ли?

Общи условия

Активация на акаунт