Боледуване на децата ни - тема 79

• 26 607
  • 808
  •   1
Отговори
# 465
При нас се изолира Стрептококи пневмое в носа, преди няколко месеца отново я имахме. Просто ужас, започнахме капки Моксифлоксан. Дано да подействат, по антибиограма са. Освен това детето пи калциев глюконат 5 дни, по 1 ампула на ден, разделена на 2 приема. На 1 година и 2 месеца е. Но чета много рсзнопосочни мнения за този калциев глюконат. Ползвали ли сте и какво ви е мнението? Дали е мнохо вредно, на нас ни беше изписан, тъй като малкия е склонен да прави бронхоспазми и като че ли в нашия случай помогна. Но все пак ще се радвам да чуя мнения.

Здравей може ли съвет ,и моето бебе го има но нищо не ни изписаха ..
Дали е норм да не се изписва.?

# 466
При нас се изолира Стрептококи пневмое в носа, преди няколко месеца отново я имахме. Просто ужас, започнахме капки Моксифлоксан. Дано да подействат, по антибиограма са. Освен това детето пи калциев глюконат 5 дни, по 1 ампула на ден, разделена на 2 приема. На 1 година и 2 месеца е. Но чета много рсзнопосочни мнения за този калциев глюконат. Ползвали ли сте и какво ви е мнението? Дали е мнохо вредно, на нас ни беше изписан, тъй като малкия е склонен да прави бронхоспазми и като че ли в нашия случай помогна. Но все пак ще се радвам да чуя мнения.

Здравей може ли съвет ,и моето бебе го има но нищо не ни изписаха ..
Дали е норм да не се изписва.?

Здравей, аз нямам хубав опит с тази бактерия. Според мен тя е причината за бронхоспазми при синът ми и доколкото знам е доста упорита. Според мен трябва да се лекува. На ваше място бих потърсила второ мнение.

# 467
Моя е пил калциев глюканат много пъти и нищо не му е станало.
При моя май това по главата като чета ще се окаже себорея.След малко ще ходя при педи за направление за кожен.Аз го водих миналата седмица при личната и изписа Елоком да го мажем,но не минава.Гадното е,че го сърби и се чеше и ме е страх да не го разнесе.
Ducray имат чудесна серия за себорея и най-важното - действа. Също му вземи сребърна вода на Аркол, но спрей и да си пръска главата с нея, когато го сърби много.

# 468
  • shumen
Ейпъл,мажем с Елоком и един спрей Джиндира себорал по препоръка на педи,но полза няма.Ще видя и кожния какво ще каже.

# 469
Дани, аз и баща ми имаме себореен дерматит, та сме пробвали всичко. На Дюкре шампоана е велик,по-добър не съм ползвала. Има един бг крем Алзеда за пърхут, който ми е изписван от кожен лекар. Маже се 10 дни поред и после 2 пъти седмично след баня. Не омазнява косата и на мен ми действа добре, но като ме напече слънце мирише на сяра 🤣 С еликома нищо не правиш, той е стероид и като спреш да мажеш всичко се връща обратно.
Факта, че не се влияе от Елокома ме навежда на мисълта, че не е себореен дерматит.

# 470
  • shumen
Ваня,то от Елокома и да се повлиява,спрем ли да мажем проблема се връща.Взех направление за кожен и утре ще звъня да запиша час да видим и той какво ще каже.
Аз пък с бъбреците пак закъсах.Пари ме,често уриниране и си пуснах изследвания и излезе белтък и левкоцити.Доки ми изписа Буконокс 5 дни по 2 таблетки и след това 10 дни по 1 таблетка.

# 471
От калциев глюконат моята дъщеря има диария. 3-4 пъти давах, докато схвана от какво става така.
Иначе при нас по-скоро е лепнала нещо от градината и уикендът като бяхме на по-хладно + се топи в една мръсна вода се е обринала. Имаше много леко зачервяване на бузите, но отшумя, това по ръцете беше и след излагане на слънце и се скри за няколко часа. Вече трети ден няма нищо, освен задна хрема. Почвам да промивам и с физ.рр, въпреки че пръскам и трите дни Зим спрей и като изключим леко прокашляне, друго няма. Дано се размине.

# 472
И моето дете е получавало диария от калциев глюконат.
Ella, значи може и да не е петата болест. Може да промиваш и с хипертоничен спрей.
Успех!

# 473
Здравейте,
В момента има ли вирус с много висока температура (над 39)?
Няма други оплаквания.
Както си му нямаше нищо, изведнъж вечерта каза, че го болят краката и бам 39 градуса.
Сутринта близо 40.
На 7г. е малкия.

# 474
Охххх  при малкото на 4 г. първо беше 39 градуса и леко растройство и след 3 дена беше това с краката. Чак беше спрял да върви. Не разбрах какво беше, много се шашнах. Беше преди месец.

# 475
  • shumen
Това с болките в краката и високата Т ми прилича на грип.Сега е лято,но то с тия мутирали вируси вече нищо не ме учудва.
Аз сега звънях за час за кожен и най-ранния,който успях да запиша е другият понеделник.

# 476
  • Враца
Момичета, сблъсквали ли сте се с дисбактериоза при децата след антибиотично лечение? Дъщеря ми вчера приключи един курс с антибиотик и от няколко дена се оплаква от щипане в интимната област. Няма проблеми при уриниране, няма зачервяване или някакво течение, но има дискомфорт и след консултация с лекар е най-вероятно дисбактериоза от антибиотика. Мия вече три дена със смрадлика, има лек ефект, но не е изчезнал проблема. Някаква идея какво мога да направя?

# 477
Да дадете пробиотик?

# 478
  • shumen
Анелия,дай и пробиотик.
Ваня,как е малечка?

# 479
Момичета ,хванах нещо от децата , гърло кашлица температура ,но и ухото ме заболя ,пия амоксиклав от личната пети ден и капя тобрадекс в ухото ,но още ме наболява и е заглъхнало ,дайте съвет

Общи условия

Активация на акаунт