Боледуване на децата ни - тема 79

• 26 616
  • 808
  •   1
Отговори
# 480
Дани, вкъщи е вече. За вкъщи ще пие Клацид.

# 481
  • shumen
Ваня,колко дни ще пие Клацид?Пазене му е сега майката,за да не я повтори.

# 482
Ами 5 със сигурност и на 5тия ще я прегледат и ще преценят дали да има още.

# 483
  • Враца
Здравейте, голямото ми дете е на 8 години и в период от 5 месеца направи три гнойни ангини. Всичките са бактериални, потвърдени с кръвни изследвания и црп, преминали с висока температура, налепи по гърлото и разбира се антибиотик. Той винаги е страдал от гърло, това му е слабото място, но никога не е правил ангини до сега. Проблемът ми е, че гърлените секрети все излизат чисти, но няма начин да няма причина за тези чести ангини. Лекарят препоръчва да започнем от следващия месец профилактика с Бронховаксон, но все пак се чудя има ли нещо друго което мога да проверя или направя за да открия проблема? За мен не е нормално да кара през месец, два бактериална ангина освен ако няма някаква бактерия, която да не се до излекува, а просто да замазваме положението с антибиотика и после пак да се активира, но защо секретите излизат чисти?

# 484
  • Sofia
Не мисля, че с антибиотик може да се замаже положението. Все пак антибиотиците не са симптоматично лечение. Въпросът е дали е бил точният антибиотик и да е даван нужният брой дни. Ако сте давали антибиотик, към който съответната бактерия е резистентна, е възможно или лечението да няма ефект или инфекцията да се върне скоро след това.

Всеки път един и същ лекар ли взима секретите? Ако е така, следващият път бих завела детето при друг лекар - УНГ, те знаят как да взимат секретите.
И при моята дъщеря носният секрет беше излезнал абсолютно чист! Което не е нормално, защото си имаше сериозна симптоматика. И оттогава я водя да и взимат носен или гърлен секрет само при УНГ, на който имам доверие.

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 15:08 от Brin de muguet

# 485
Вероятно го спазвате, но все пак за вземане на гърлен секрет трябва да е на гладно, жадно, с неизмити зъби. Компромисен вариант е да са минали поне 2 часа от прием на храна и вода. Отделно от това обикновено лабораториите не изследват всички микроорганизми, а някакви основни видове.
С грешен антибиотик може да се замаскира реалната диагноза и лечението да се влачи много, много време. Антибиотиците, които е пило детето за въпросните ангини едни и същи ли са били, от една група или различни, имало ли е подобрение, т.е. от ангина 1 до ангина 2 здраво ли е било детето или е имало някакви остатъчни симптоми?

# 486
  • Враца
Ангините са прекарани през месец и половина, два, а през това време не е имал никакви симптоми и оплаквания. При започването на антибиотик много бързо се повлияваше, но антибиотика е един и същи вече трети път. За мен лечението е неадекватно и само замаскиране проблема временно, но като не се изолира бактерия на секретите не знам какво да предприема. Не мога да седя и да чакам следващата ангина.

# 487
Пробвала ли си да даваш пробиотик за гърло като омнибиотик имунд?

# 488
  • shumen
Анелия,а по Антибиограма ли е изписван АБ?Ако не може и да не е правилният.
Ваня,как е малечка?Дано се разминете само с 5 дни АБ и никакво боледуване повече.А каката?

# 489
  • Sofia
Анелия,а по Антибиограма ли е изписван АБ?Ако не може и да не е правилният.
То ако секретът всеки път излиза чист, как да направят антибиограма?
Аз затова й казах, ако има следващ път, да отиде при добър УНГ да вземе секртет.
Защото висока температура, CRP и налепи с чист секрет, не знам. Звучи ми невероятно.

# 490
Дани, добре е. Леко гъгне, почти не кашля, а ако кашля е сухо. Каката е добре, тя има остатъчна кашлица от няколко седмици, но много рядко се обажда. Като знам как аз влача сухата кашлица по месец, та не се впечатлявам. Поотслабнало е дребното, но хапва, та ще се оправи. Има разстройство, уж се била закрепила в болницата, но днес пак има. Давам омнибиотик 10, ако не се запече ще купя Синкванон.

# 491
Анелия, пиенето на един и същ антибиотик през месец и половина, два не е окей. Един и същ лекар ли изписва този антибиотик и той УНГ ли е или личен лекар? При всички положения е добре да посетите друг УНГ. Омнибиотик имунд е чудесно предложение.

# 492
  • Враца
Абсолютно съм съгласна, че не е ОК. Един и същи е, но не е УНГ, частен педиатър е, но е напълно запознат с детето, лекува го винаги той, пуска изследвания, прави тест за скарлатина, но за мен е невъзможно да е чист секрета и да прави през два месеца ангина, а и да пие един същи антибиотик. Попринцип се имам за медицински грамотна и знам кога да се доверявам на лекарите и кога да имам своите съмнения, но в случая заради паника и притеснение не успях да видя съвсем ситуацията отстрани и дадох отново антибиотика. Ще изчакам да мине седмица след приключването му и ще пусна отново секрети, няколко и в различни лаборатории. Не виждам каква друга може да е причината освен не излекувана бактерия или мононуклеоза, но и там е отрицателен. Това дори не е вирус, който да премине в бактериална ангина, а си е чиста бактерия с црп 100 още на втори ден температура.

# 493
Анелия, аз допускам, че успявате да оправите детето и някой в семийството пак го заразява. Вероятно някой е безсимптомен носител на нещо. По темата за антибитиците бих казала, че налепи обичайно се лекуват с аугментин, защото се причиняват от стрептококи (не е нужно да е причинителя на скарлатината, даже би било странно да е той), така че при налепи е обичайно едно и също да се изписва и щом помага е ок.

# 494
  • Враца
Благодаря, това е нова гледна точка. Точно затова писах, сигурна бях, че има нещо което не виждам. АУгументин е антибиотика и наистина действа, но не се бях замислила, че може да има и друг носител, а само той да проявява симптоми. Следващата стъпка е да се тестваме всички за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт