Боледуване на децата ни - тема 79

• 26 594
  • 808
  •   1
Отговори
# 510
  • Sofia
Инхалациите са някакъв ужас! Само като види маската и изпада в истерия и див рев. Снощи по време на инхалацията повърна от рев. Изчакахме да заспи, за да можем да й направим инхалацията, иначе е някакъв абсурд! Изпада в панически страх от инхалатора. Не знам дали има някакви спомени от хоспитализациите преди няколко месеца или пък да прави някакви асоциации с това...

Ако успяваме да й правим инхалации само докато спи, не знам как ще успяваме да направим цели 3 на ден.
Тази сутрин ще я заведем и при нейната педиатърка да я преслуша. Не знам дали няма някакво алтернативно лечение без инхалации 🤔.
А кашлицата се промени. Вчера изобщо не беше лаеща като през нощта и онзи ден, ами с храчки и давеща направо. Има много секрети, които се стичат назад в гърлото.
За сметка на това вчера през деня не е вдигала температура. Ама то тя и когато беше с пневмония пак не вдигаше температура, та не знам колко е показателно.

# 511
Разкарайте маската, не е нужна. Само долната част, т.е. разпрашаващата глава и се държи някъде под носа. Аз поне от 2 години съм махнала маската. Моите деца си слагат очила за плуване, дразнят се от парата и гледат детско за инхалацията...понеже иначе не гледат, та са много доволни, даже си искат инхалацията.
Дани, добре е малката, в сряда трябва да идем на контролен преглед. Твоя младеж дано не се разболее!
Наринето ми се вижда сложно за използване, а другото, което не ми харесва, е че бактериите не са от типичните за носа, както е при Риноджермината. Риноджермината е много гадна на вкус като се стече, това трабва да се има предвид, освен това седи в хладилник и преди и след разтварянето на бактериите, та в тия жеги трябва да се купи рано сутрин и спринт до вкъщи и в хладилника.

# 512
Омнибиотик имунд става също за носоглътката, каквото е в устата, това е и в носа. Аз съм много доволна.

# 513
Риноджермина до сега не сме ползвали, бяхме направили един курс с Нарине Назал, но не мога да кажа дали съм доволна. Просто ми се ще нещо допълнително след АБ капки, защото тези Стрептококи Пнеумое са доста упорити. Малкият сега пие Омнибиотик Панда, но мога да го заменя с Имунд, обаче пък той не може да го смуче, защото е на 1.2 години, дали може да се разтвори 🙄

# 514
То трябва да се смуче, иначе минава и заминава в стомаха, а там няма полза.

# 515
  • shumen
Брин,моя като по малък също изпадаше в истерии от маската.Бях я махнала и така без проблем правихме инхалациите.Моя също е карал пневмония и ларингит без Т само с кашлица.
Ваня,за сега е добре.Сутринта подсмърча нещо,но после спря.
Пюр,тия стрептококи пневмония при нас правиха честите бронхити и пневмонии.Упорити са много.

# 516
Брин,моя като по малък също изпадаше в истерии от маската.Бях я махнала и така без проблем правихме инхалациите.Моя също е карал пневмония и ларингит без Т само с кашлица.
Ваня,за сега е добре.Сутринта подсмърча нещо,но после спря.
Пюр,тия стрептококи пневмония при нас правиха честите бронхити и пневмонии.Упорити са много.
И при нас правят бронхити и вече в чудо съм се взела. За втори път ги борим. Как се справихте с тях?

# 517
  • shumen
Пюр,с АБ по антибиограма.Не знам дали от ходенето на Трявна два пъти в годината,или го израстна,или от даването на имуностимуланти,но скоро не е имал.

# 518
Бръм,не тестват ли винаги за венозен в болницата?
Да, тестват. Написах че ме тестваха. Но въпреки това.

# 519
  • shumen
Бръм,аз разбрах,че не са те тествали.

# 520
Момичета, според вас това какво е? Вирусна инфекция или нещо друго?

# 521
  • Враца
А има ли някакви симптоми? Според мен са си съвсем нормални резултати, ако има някакви симптоми е вирус с това ЦРП.

# 522
А има ли някакви симптоми? Според мен са си съвсем нормални резултати, ако има някакви симптоми е вирус с това ЦРП.
Има няколко дни температура, т.е.от сряда е с температура и само това. В началото беше висока до 39 градуса, от събота е 37.3

# 523
  • Sofia
Разкарайте маската, не е нужна. Само долната част, т.е. разпрашаващата глава и се държи някъде под носа. Аз поне от 2 години съм махнала маската. Моите деца си слагат очила за плуване, дразнят се от парата и гледат детско за инхалацията...понеже иначе не гледат, та са много доволни, даже си искат инхалацията.
О, ние задължително й пускаме някакви песнички за инхалацията - никакъв ефект, крещи, рита, цялата посинява от рев.

Дани, Ваня, благодаря за идеята - ще пробваме без маска. Дано да го приеме по-лесно.

И нашата педиатърка потвърди, че явно става въпрос за нова инфекция (два-три дена след първата!). Мъжа ми я заведе. Казала му е, че не може много хубаво да й чуе дробовете, защото много хърка заради секретите. Предписа ни и Изопринозин с надеждата да го пресечем преди да е направила бронхит.

Но тия секрети не знам какво да ги правя. Хърка, дави се и не може да спи спокойно. Беше една седмица на Моксифлоксан. Беше й минало за два дена. И сега хайде пак с пълна сила. Спряха ни Моксифлоксана и ни предписаха (и двете педиатърки) някакви капки, които ние да си ги забъркваме вкъщи : адреналин + физ. разтвор. Но съм много скептично настроена към тях.
Някакви идеи как можем да прекъснем тая хрема?

# 524
Ние вмомента сме на Моксифлоксан, ще ги слагаме 10 дни. Иначе са хъркащ нос и задна хрема са ни предписвали 3 пъти черните коларголови капки, много цапат, но мисля, че вършат работа. Правят ги в аптека, за Варна мога да ви кажа къде, но не знам в кой град сте.

Общи условия

Активация на акаунт