Боледуване на децата ни - тема 79

• 26 592
  • 808
  •   1
Отговори
# 525
  • Sofia
В София сме.
Мисля, че можем да намерим аптека, където ги приготвят. Благодаря!

# 526
Капките на Улевинов са с адреналин, алергозан и фр. Много са добри. Два пъти съм капала.

# 527
Има няколко дни температура, т.е.от сряда е с температура и само това. В началото беше висока до 39 градуса, от събота е 37.3
Ние изкарахме такова с такива симптоми и такива изследвания. Вирусна инфекция. При нас на ден 4 спря температурата и изби на вирусен ларингит.

# 528
  • Sofia
При нас нещата се променят.
Хремата вече не е толкова давеща и носът й отвън изглежда сравнително чист. Явно тези капки с адреналин действат по някакъв начин. Но все още си е хремава.

Обаче това, което ме притеснява сега  е кашлицата. Беше лаеща/ларингитна точно за два дена! Сега вече не е нито суха, нито лаеща, ами си е истинска кашлица с храчки, които (на слушане) й е трудно да отдели.
Утре сме пак при педиатърката да я преслуша на къде вървят нещата.

Но аз имам чувството, че в момента вече  не сме нито за пулмикорт, нито за този сироп за подтискане на кашлицата. Тя реално трябва да се изкашля, за да ги чисти тези секрети. Много се изкушавам да й дам на своя глава Амбрекс, но ще изчакам прегледа. Дано да не е слезнало вече надолу...

# 529
Brin, то нали това е ларингита - първоначално спазъм (лаеща кашлица, дрезгав глас), след отпускането (обикновено след 2-3 приема на пулмикорт) става влажна дълбока кашлица. Пулмикорта продължава 5 дни, в които се очаква да се изкашля. След това би следвало да има остатъчна влажна кашлица (дълбока), след това (по-повърхностна) и след това остатъчна суха (2-4) пъти на ден. Това по учебник,  може да има и извращения от типа на: не кашля активно през пулмикорта, спирате, минават два дни от него и се започва здраво откашляне (всяващо паника във всяко здраво здравомислеща майка, дали е нещо ново), както и: не кашля и не кашля това дете, ама остатъчната кашлица продължава 20+ дни. Или започващи сополи на трети ден от ларингита, за да се чудиш - сопол ли откашля или ларингит, или минали 5-те дена ларингит (с пулмикорт) и то от 7-мия вземе да вдига температура, защото минало на ангина (защото организма не успял да се пребори)...
Имам детайлен практически опит за съжаление (с 5 ларингита на година).

# 530
Попринцип така става при ларингит, ако не се лъжа, целта е точно да се овлажни кашлицата. На нас ни сменят сиропа като стане влажна. Пулмикорт са ни изписвали за 3 дни.

# 531
  • shumen
Точно така става при ларингита.На нас Пулмикорт ни е изписван за 5 дни.

# 532
Дани, как е младежа?
Ние ходихме но контролен преглед.  Спираме антибиотика и пулмикорта. Изписа биозин за месец в двойна доза, спрей грип-стоп за подсмърчането и бринховаксом за малко по-нататъка.

# 533
  • shumen
Ваня,добре е.Няма Т,сутрин малко подсмърча,но днес е успял да се пребие с колелото.Сега е с яко синьо и подуто коляно.100 пъти казах да не вдига гуми и да внимава,но кой ли ме слуша.
Аз от утре мисля да започвам пробиотика,че да не си донесем от морето като миналата година летния вирус.
Радвам се,че малечка е добре.Сега давай Биозина и от Септември започвай Бронховаксома.А сега пазене му е майката на малечка.

# 534
Дами не е боледуване но ...
Днес малката се заиграла с вратичката на фурната ...И отворила вратичката и падна назад .
Падна по глава ,не е повръщала но след 15 Мин заспа .
А толкова лесно не е заспивала ,идея да  я водим ли на скенер ? Пед ще каже да не се прави ,затова се допитвам тук .

# 535
Момичета малко да сменя темата вчера боцнах каката за варицела първа доза,някой може ли да сподели колко е интервала между двете дози,че срещам противоречиви мнения и коментари някои пишата мин 2м.,аз чета 4-8седмици макс....Мисълта ми е че искам преди първия учебен ден да е защитена на макс,но предполагам,че и с тази доза ще има антитела...по-важното ми е да е здрава за втората доза ...а влезе ли на бацилника край 😃

# 536
Дами не е боледуване но ...
Днес малката се заиграла с вратичката на фурната ...И отворила вратичката и падна назад .
Падна по глава ,не е повръщала но след 15 Мин заспа .
А толкова лесно не е заспивала ,идея да  я водим ли на скенер ? Пед ще каже да не се прави ,затова се допитвам тук .

Може ли мнение какво мислите ,харесванията нищо не ми говорят .

# 537
  • Враца
Колко е голямо детето? Има ли някаква цицина, рана, нещо притеснително? Било ли му е време за сън?

# 538
Няма нищо и не повърна ,да понякога спи по това време  .
Тя е на годинка и месец ,но мн трудно заспива през деня  .А сега заспа мн лесно .

# 539
Опасни са ударите отзад на тила. Така или иначе ще Ви кажат да я наблюдавате, дори и да направят снимка. Вие винаги можете да отидете до спешното и там също ще преценят има ли нужда. Не сте длъжна да питате личния лекар.

Общи условия

Активация на акаунт