Боледуване на децата ни - тема 79

• 26 603
  • 808
  •   1
Отговори
# 495
  • shumen
Ваня,радвам се,че е добре малечка.За разтройство аз давам Лопедиум,но не съм сигурна за по-малки деца става ли.
Анелия,аз бих изследвала всички.Или някой го заразява,или не е точния АБ.
Чист секрет с налепи и високо ЦРП и мен ми звучи невероятно.

# 496
  • Sofia
Хайде и ние пак в отбора ☹️.
Малката (2г) от миналата седмица е с хрема. Към четвъртък се включи и кашлица. В петък отидохме при педиатърката и тя каза, че дробовете са чисти и кашлицата идва от секретите. След няколко дена хремата почти изчезна, а с нея и кашлицата съвсем. Тази седмица имаше два дена (вторник и сряда), в които нямаше нито хрема, нито кашлица. Помислих си, че се е оправила и вече мислих в понеделник да я връщам в яслата. Но в четвъртък сутринта се събуди с еднократно изкашляне тип лаеща  кашлица. После през деня видях, че секретът от носа пак се е засилил въпреки капките. През деня се изкашля няколко пъти с храчки, както беше в началото миналата седмица.
И тази нощ като спи диша трудно, шумно (не знам дали е само заради секрета), хърка и имам чувството че диша по-учестено. И... се появи вече 100% лаеща кашлица. Като премерихме температурата беше 37,8°.
Много се притесних и веднага записах час за утре.

На мен това ми прилича на ларингит. Но дали може да е коклюш? За коклюш какви са тестовете? PCR?

# 497
Снощи дадох на малката клацида в 8 вечерта, после виднага седна за инхалация с пулмикорт и на лицето се появи пришка като от комар. Първо реших, че е омар, но след 40 мин вече няма подуто, а само леко червино, а тя не реагира така на комари и се чудя какво става. Другаде нямаше пришки, и пулмикорт, и клацид е използвала и преди... днес леко ще забавя инхалацията, да видя има ли проблем с клацида, ама дано няма, че не зном какво ще я правим вече.

# 498
  • shumen
Брин,според мен си е ларингит това.
Ваня,да не е ухапало нещо малечка и от това да са били тия пришки?

# 499
Ни, Дани, не беше ухапано. Беше 1 пришка и изчезна напълно. При нея ухапаните се задържят доста време.

# 500
Ваня, аз съм се обривала при предозиране с антибиотик, бях в болница и не тестваха за венозния. На 6 ден се обринах по корема и гърба и докторът ми каза, че е абсурд да е от антибиотика, можело нещо да ме е полазило. Да, ама като ми вляха поредната доза започна мравучкане по вената и започна да ми прилошава. На следващата доза пак така. Имах една, последна, която трябваше да ми влеят и направо изгоних сестрата, казах че няма да позволя да ми я постави. После пих друх през устата, след пневмонията винаги изписват, и нямах проблеми, но този конкретен явно вече правеше поразии.

# 501
То при нея вече са толкова много... първо аугментшн и панцеф вкъщи венозни цефподоксим и амикацшн и сега клацид вкъщи. Изчаках 30 мин слид аб сега, нищо нямаше. Сега пуснах пулмикорта.
Може и инцидинтно да е, хващала съм я няколко пъти със случайни пришки, но бяха на краката.

# 502
  • shumen
Бръм,не тестват ли винаги за венозен в болницата?

# 503
  • Sofia
Брин,според мен си е ларингит това.
Минахме през дежурния кабинет и педиатърката каза точно това. Щом е имало два-три дни без никакви симптоми (нито хрема, нито кашлица), явно това е нов вирус. За две седмици - два вируса! И то миналата седмица не беше ходила на ясла заради хремата. Каза, че сега е с ларингит. Включихме инхалации с пулмикорт и сменихме сиропа за кашлица. И каза ако температурата я поддържа, да пуснем кръвни.

Каза и да мислим за някаква профилактика. То от януари детето мина през бронхиолит, (с хоспитализация) бронхопневмония (с хоспитализация), сега и ларингит (не броя по-леките "настинки"). И обсъдихме Бронховаксома. Вие как сте го давали? За 3 или 6 месеца? Аз знам, че курсът е три месеца, но тя спомена 6 🤔.

# 504
  • shumen
Брин,аз съм го давала 3 месеца,но ефект не видях.

# 505
Абсолютно съм съгласна, че не е ОК. Един и същи е, но не е УНГ, частен педиатър е, но е напълно запознат с детето, лекува го винаги той, пуска изследвания, прави тест за скарлатина, но за мен е невъзможно да е чист секрета и да прави през два месеца ангина, а и да пие един същи антибиотик. Попринцип се имам за медицински грамотна и знам кога да се доверявам на лекарите и кога да имам своите съмнения, но в случая заради паника и притеснение не успях да видя съвсем ситуацията отстрани и дадох отново антибиотика. Ще изчакам да мине седмица след приключването му и ще пусна отново секрети, няколко и в различни лаборатории. Не виждам каква друга може да е причината освен не излекувана бактерия или мононуклеоза, но и там е отрицателен. Това дори не е вирус, който да премине в бактериална ангина, а си е чиста бактерия с црп 100 още на втори ден температура.
Здравей, според мен също има голяма вероятност някой от семейството (или от ясла/градина) да го зарязява отново. Когато борихме бактерия в носа на малкият ми син, един от уважаваните УНГ ми каза, че изолира ли се при него, най-вероятно цялото семейство я имаме, просто поради по-висок имунитет може да остане безсимптомна. И ми каза, че каквито и капки да капем, не се ли лекуваме всички, ще продължава да се връща. Преди няколко дни писах, че малкия беше болен и отново е с бактерия, с мъжът ми си капахме капки 5 дни, на големият ми син ще капя поне 7, защото и той беше болен, с жълт секрет, на 100% е същата бактерия. След като приключим АБ лечение, мисля да имащ направя и на двамата един курс с пробиотични капки за носа. Дано да съм ти била полезна. 🙂

# 506
  • Sofia
Можеш ли да споделиш какви са тези пробиотични капки за носа? В момента издирвам нещо подобно.

# 507
Пробиотик за нос е Риноджермина.

# 508
  • shumen
Ваня,как сте?
Брин,как е детето?
Ние уж сме добре,но нещо подсмърча тази сутрин детето.Ще видим накъде ще се развият нещата.

# 509
Можеш ли да споделиш какви са тези пробиотични капки за носа? В момента издирвам нещо подобно.
Нарине Назал

Общи условия

Активация на акаунт