Измами с онлайн плащания / фишинг в OLX - Внимавайте!

• 2 536
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Само да добавя, че освен на нови обяви се пробват и на много застояли се. Идеята е, че продавачът вече се е отчаял, че ще успее да продаде, и когато изведнъж се явява купувач забравя да мисли и в еуфорията върши глупости.
Също така пазарлъкът е повече от формален, неприсъщ на истински купувач.
- Харесвам часовника, но запазен ли е?
- Да, съвсем като нов.
- Супер, купувам го.

Последна редакция: сб, 25 май 2024, 14:33 от Черна станция

# 16
  • София
Изобщо не се занимавам да общувам с такива, директно ги докладвам и ОЛХ ги блокира.
Щом са активни, явно измамата върви. На 50 пуснати еднотипни съобщения, един да се върже е успех за тях.

# 17
Смятам, че дядо Прас е много полезен с тия постинги. Майка ми и баща ми биха се вързали, добре че не стоят много в интернет и си вземат пенсиите в пощата.
Много хора не биха описали с подробности, от страх да не им се присмеят, а истината е, че не само възрастни, а и тинейджъри, които от скоро имат банкова карта, може да се вържат.

# 18
  • Далечният изток
И четат в бг мама?

# 19
Бг мама се чете и без регистрация. Майка ми рови в Гугъл от един стар таблет.

# 20
  • Далечният изток
Значи може да прочете предупреждението на OLX, което копирах от сайта им и публикувах в първия си пост?

# 21
Не, защото съм й забранила да пазарува онлайн. Предполагам, се досещаш защо?
Вярваш, или не, има 60 и 70 годишни, които изпитват затруднения да разбират.... интернета. Нищо не разбират. Тийновете пък си мислят, че разбират всичко, поради което няма да попитат.

# 22
  • Далечният изток
Всъщност измамници ще има, докато има живи хора по света. Няма да свършат. Освен това измамниците стават все по-изобретателни, не само онлайн. Аз съм съгласна с това, което пишеш, напълно съм съгласна. Издразни ме начина, по който авторът поднася темата - все едно той единствен се е сетил, че има такава измама, един вид - добре че съм аз да ви отворя очите. Ами не, останалите не сме някакви заблудени невежи, дето не сме чували за измами... Точно тази схема е коментирана из форума, коментирана е по медиите, въобще не е нещо ново, нито пък чудо невиждано.

# 23
Получих същото съобщение. Игнорирах ги веднага, усетих, че са измамници. Преди години пък в олх ми пишеше няква за блуза, която продавах. Искала да я купи за момиче, което е сираче, но сега била в чужбина, все пак да си дам данните да ми преведе парите, пък като се прибере в България щяла да вземе блузата 🤔 Не се вързах

# 24

Общи условия

Активация на акаунт