Имам проблем, който касае очите ми. От около 10 месеца изпитвам почти постоянен сърбеж, който първоначално беше определян като “алергичен конюнктивит”, а от месец насам се превърна в “хроничен”, тъй като “алергичен” отпадна като вариант, когато ми направиха възможните тестове за алергии, които показаха отрицателни резултати.
Всичко започна, когато лятото заминах да работя на морето. Смених около 10 вида капки, двама офталмолози и всичко поутихна, когато се завърнах в родния си град, където посетих още един очен лекар, който потвърди липсата на проблем с очите и диагнозата “алергичен конюнктивит”. Минаха няколко месеца без проблеми, но дойде моментът, в който всичко се завърна с пълна сила, без да съм сменяла среда, продукти и като цяло без да съм променяла начина си на живот. Консултирах се с четвърти офталмолог, който ми предписа капки, от които сърбежът мина, и ме изпрати на алерголог. Оттам излезнаха отрицателни резултати на направените ми тестове, а лекарят отново ме изпрати на офталмолог, защото очевидно проблемът не е по неговите компетенции.
Хора, виждам се в чудо и не знам какво да правя вече, тъй като сърбежът отново се завърна. Пети офталмолог в рамките на по-малко от една година ми се вижда меко казано абсурдно, ако четирима не са успели да видят проблем, алерголог вече отпадна като вариант, а междинен вариант липсва.
Моля за помощ, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем!
#офталмолог #очноздраве #очи #алергия #сърбеж #алерголог