Нашите цветя - обща тема 24

• 33 180
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
Значи тази година изобщо да не се надявам, с това студено лято Disappointed

Не знам, само предполагам. Имам спомени от детството си, че съм виждала кана в градските градини по морето.

# 406
Здравейте, цветни момичета!
Имам розов сингониум от няколко месеца, но нещо не се справям с отглеждането.
Изглежда повяхнал и новите листа не се отварят.
На светло място е, на непряко слънце. Поливам веднъж седмично, ако почвата е засушена.
Моля за съвети.

# 407
Това завиване на листата беше някаква болест, но не мога да помогна с конкретен съвет.

# 408
  • Mostly in my mind
Здравейте. Simple Smile
Тази година сакъзчетата ми на едната тераса ги нападнаха бели въшки, като памук, листата стават лепкави. Някой сблъсквал ли се е и успяхте ли да се отървете?
Днес ходих до агроаптека да взема поредния  препарат и ми казаха, че е от смяна на почвата. Аз действително март месец ги присадих в нова почва, от Лидл закупена. Реших, че старата е вече изхабена. Sad казаха,че няма как по друг начин при това отглеждане да дойдат, освен че в новата почва е имало яйца на въпросните въшки. Sad  
Та да знаете, ако ви се наложи да купувате почва. От там не!

# 409
Едва ли е от почвата.От всякъде могат да се появят.

# 410
  • Mostly in my mind
Според мен наистина има логика да е от там. Имам цветя и на двете тераси. Само на едната смених почвата и там се появиха.

# 411
  • София
Здравейте, момичета! Препоръчайте ми читав цветарски магазин или борса, че искам да си взема няколко стайни растения. Благодаря!

# 412
  • In transit
Лолита, имам почва от Лидл и нямам памуклийки по цветята. Възможно е да била заразена, но и от въздуха се завъждат и пренасят, за сметка на това се махат много трудно. Задължително премести болното цвете надалече от останалите, че бързо ще се заразят и те, ако са наблизо.

# 413
  • Mostly in my mind
Лолита, имам почва от Лидл и нямам памуклийки по цветята. Възможно е да била заразена, но и от въздуха се завъждат и пренасят, за сметка на това се махат много трудно. Задължително премести болното цвете надалече от останалите, че бързо ще се заразят и те, ако са наблизо.

Заразени са всички 5 сандъчета. Ако не се отърва от тях, ще ги изхвърля сигурно, когато дойде време да ги прибирам, за да не се смесят с другите. А да знаете колко красиви и китни бяха, радост за окото... Sad

# 414
Пръскайте ги, ще се изчистят.

# 415
  • Mostly in my mind
Да, казаха пръскане + задължително поливка, за да умрат и яйцата.

# 416
Тая година на всичко има памуклийки рози, сакъзи абе всичко. Не мисля, че цветята са за изхвърляне. Сега в тая жега не ги пресаждай. Над вечер ги къпи ако можеш или обери с метлата.

Свеки онзи ден купи кокосова палма и днес ще я прехвърлям в голяма саксия. Да оставя ли кокоса леко да се покаже или да го заровя хубаво в пръста ? За 24 лв. От Кауфланд.

# 417
Не съм имала кокосова палма, но тези, които съм виждала кокосът е само наполовина заровен, по-голямата част е над пръстта.

# 418
  • София
Ето малко и от мен .

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 20:29 от leni_rad

# 419
Неочакван гост, който едвам успях да снимам през прозореца:

Общи условия

Активация на акаунт